Aici sunt ghiolbanii dumneavoastră

  • de

Minunate vremuri trăim. Avem și noi, pe la Alba Iulia, câteva poduri, că i-a mâncat în fund pe înaintași să facă orășelul ăsta pe malul Mureșului. Și chiar e minune că încă le avem, căci la cum arată ai fi zis că-s făcute din chirpici și lipite cu leucoplast, acum 4.500 de ani. De fiecare dată când cineva trece podul, când stă în coloană din cauză că se tot cârpește la el, un val de gânduri de bine și buchete de mui se îndreaptă spre administrația locală. Cum însă administrația locală e în campanie, iar Paulică se vrea ales, CNAIR a scris mare și frumos, pe o pancartă, că„ Podul acesta nu este proprietatea Primăriei Alba Iulia”. Adică, dați cu muia aici, la CNAIR, și la administrație cu votul. Ce spirit de sacrificiu nenicule, se jertfesc instituțiile statului, sar directorii de deconcentrate ca portarii și prind muia în dinți, numai să nu-i ajungă lui Paul Voicu pe manșon. Abia așteptăm ziua în care patru – cinci polițiști de la Locală vor face o spirală în jurul unui căcat de câine, în Cetate, și vor striga în cor: Acest răhățel nu este al lui Paul Voicu!

Nici nu a început bine campania și, PAC!, primul circ. Joi seară, mergeam eu spre casă, nervos că iar am plecat mâine de la birou și trebuie să mă întorc ieri, când ce să vezi, un dac fără cușmă urla în telefon: brânză, varză, să vină acum, viezure, Poliția!, auleu, mânz! Marius Hațegan, omul cu care PMP vrea să strângă toate cele trei procente pentru Primărie, se răstea la telefon, că întârziaseră cei de la Poliție cu comanda. Adică, zicea el, îl agresaseră unii de la PNL, care au vrut să-i rupă afișul și, atenție, unul era să pună mâna pe el. Noroc că a jucat omul sport când a fost tânăr, iar penelistului, sau ce era celălalt – că n-am fost acolo, i-a fost frică de combinația fatală: două drepte și o dreaptă. Într-un final au venit vreo 4 mașini de poliție, o dubă și o ceată de agenți. Spre neșansa lui Hațegan, agen- tul de poliție a fost atât de calm că efectiv nu avea candidatul cu cine să se certe.

A fost Victor Ponta la Alba Iulia. Ca să-i lanseze pe candidații PRO România spre mult visatele scoruri electorale dintr-o singură cifră. A fost frumos. După conferință s-a lăsat și cu ospăț, că am văzut niște platouri din-alea, de zici că tocmai câștigaseră alegerile.

În rest, omul a vorbit bine, clar, decent, logic chiar, și n-am reținut nimic din ce a zis. Și-apoi, omul o tot ține cu politica și nu pare că ar vrea să se apuce de muncă prea curând.

Săptămâna trecută s-a stabilit ordinea pe buletinele de vot. Asta după ce fiecare partid și-a înscris oamenii, cu siglă și însemne electorale. Mă rog, nu chiar toți, căci într-un exemplu de eficiență, ANA, partidul lui Mircea Trifu, s-a mișcat cu un așa talent de n-au apucat să-și înscrie sigla. Și uite așa, după ce s-a străduit amărâtul să mediatizeze sigla aia, de numai tatuaj pe față nu și-a făcut, ca Mike Tyson, pe buletinul de vot, în dreptul numelui ANA se va găsi un pătrat gol. Chestie care s-ar putea totuși să fie un upgrade la vechea siglă.

 

 

 

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile