Alin Ignat, născut să fie șef, la stat. Chiar deputat!

E doar locul trei pe listă, ceea ce înseamnă că, în ciuda faptului că Alba e ditai fieful PNL, va avea nevoie și de puțin noroc. Doar puțin. Și de ce n-ar avea? De ce nu am avea și noi, pe 6 decembrie, dovada clară că succesul politic constă în împletire perfectă dintre impostură, oportunism și mediocritate? Măcar să fie clar pentru toată lumea.

Succesul politic al lui Alin Ignat începe de mult, cu mult înainte să se fi născut. Căci atunci când se împărțeau certificatele de naștere, omul a tras un loz câștigător și s-a născut, cum se zice, într-o familie de campioni. I-au pus chiar trei prenume, așa că pe lângă Alin îl mai cheamă și Ion și Dan. Propria lui mamă, doamna Elena Ignat, e unul dintre PNL-iștii de frunte ai județului. Director de școală în perioadele de opoziție, căci e știut că politicul nu s-a implicat niciodată în numirea sau menținerea directorilor în funcție, doamna mamă e acum inspector școlar general adjunct. A mai fost și inspector școlar general și, pentru că merita să simtă puțin aerul rarefiat al politichiei de București, a fost o vreme chiar și consilier personal al doamnei Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură. Pentru că apă, păduri și piscicultură!

Călcând cumva pe urmele mamei, Alin Ignat a fost și el promovat, conform principiului lui Peter, până în postul de mare secretar de stat la Ministerul Muncii. Meritocrație nenicule, penelism în plină splendoare!

Ce-l recomanda pe tânărul campion pentru așa un post?  E greu de zis. CV-ul său poate fi reconstituit doar din ce s-a scris în presă despre el, căci nici măcar la ora asta nu și-a postat unul pe site-ul ministerului. Sau al partidului. Sau undeva. Iar presa e rea, căci din „cântărețul de la Muncă” nu l-au scos. Și asta e nedrept, cel puțin față de ceilalți cântăreți și artiști care au ajuns prin te miri ce funcții și sinecuri, în baza carnetului de partid.

Aparent, Alin Ignat e absolvent al celebrei universități din Alba Iulia, Drept și Științe Sociale, sau ceva de genul. Până să ajungă secretar de stat, singura lui experiență administrativă a fost mandatul de consilier local, unde a stat mai mult așa, ca filosoful în păpușoi, fără să strice liniștea votului unanim sau deranjul lui Hava.

Are însă multe alte atuuri, care nu țin neapărat de pregătire sau formare profesională. Că doar nu-i ca și când astea  au contat vreodată în politică. După fuziunea cu PDL, a fost printre primii prieteni sinceri ai vechilor dușmani. Hava e și azi unul din susținătorii lui, cu toate că susținerea lui nu prea mai face două parale.

A reușit însă să se înșurubeze bine. S-a căsătorit cu fiica lui Mitică Fulea, vicepreședinte la Consiliul Județean, iar naș de nuntă i-a fost însuși Florin Roman. Da, chiar el. Așadar, mamă, soție, socru, naș, ca să nu mai vorbim de restul prietenilor, toate astea fac mai mult decât orice diplomă sau pregătire atunci când vine vorba de numirile în funcție ori un loc pe liste. Ah, și să nu uităm, Oana, soția, e și ea angajată la ADR Centru, instituție absolut independentă politic, condusă de unul dintre liderii PNL, Simion Crețu. Și unde, e cvasi-cunoscut, toți angajații au ajuns pe merit.

Ce-i drept, de anul trecut are și un proiect, o subvenție de 178.000, probabil un start-up, așa că treaba merge bine.

Și-apoi, Alin Ignat e și el un mic afacerist. Întreprinzător, cum se zice. Sigur, în domeniul ăsta e departe de-al său tată, care merită o poveste a lui, separată de textul ăsta. Cu toate astea, omul „patronează” unul dintre cele mai cele localuri, cel care stă în buza Bulevardului principal din Alba Iulia, și a cărui terasă deschisă și temporară se întinde tot anul pe spațiul public. Dar e ok, că nu i-a stricat nimeni deranjul pe tema asta, vreodată. Mă rog, nu prea patronează nimic, căci locul e deschis pe BREST SRL, firmă la care el a fost doar manager punct de lucru, până prin 2017, după care s-a jucat de-a consilierul juridic. Pentru că facultate de drept, știi cum zic? Și-apoi, dacă e să cauți prin declarațiile lui de interese, nici măcar nu apare că e proprietar. Căci singura firmă pe care o deținea în ultimii ani e una numită Diamond Entertainment SRL, și care a intrat în proces de radiere de prin primăvară, după niște ani în care a produs doar minusuri. În timp ce acum nu mai are nimic pe numele lui, că doar la București te duci curat ca lacrima.

Pe de altă parte, ultimele lui declarații de avere arată însă  că e, totuși, cu adevărat un întreprinzător. Căci nu ușor, ba chiar imposibil, ar zice oricine a terminat clasa a patra și știe cu tabla înmulțirii, să agonisești mai mult decât câștigi. Ce-i drept, doar din darul de nuntă, de anul trecut, a pus în conturi aproape 100 de mii de euroi.

Și asta fără să luăm în calcul postul de secretar de stat, care a venit imediat după nuntă. Și, se pare că numai tot la fix, înainte de postul de deputat. Că așa, în politica la nivel înalt!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile