Anacronica de campanie online

  • de

Limba noastră-i c-o omoară

Mircea Trifu, probabil cel mai agramat dintre candidați, deși nu-i toc- mai sigur, că toți sunt certați cu limba română, și-a făcut ziar. Ziar de campa- nie, desigur, în care se pare că vorbește despre tot ce a făcut el pentru oraș și planetă. Nu am apucat să-l citim încă, dar sigur prindem un număr, că omul a tipărit un fucking camion de ziare. Tot ce sperăm e să fie scris cu la fel de multe greșeli precum postările lui de pe facebook. Că, altfel, are să devină și cel mai ipocrit dintre candidați. Cum, nu știați? Omul behăie zi de zi prin online la adresa contracandidaților, supărat că ceilalți au oameni care îi ajută cu scrisul și exprimarea, în timp ce el e „chiar el”, natural, așa cum e. Astfel de vremuri trăim, în care analfabetismul funcțional, în plină splendoarea lui, e transformat în atu și motiv de laudă.

Știați că nu știați?

Gabriel Pleșa, băiatul ăla de a fugit la USR cu o pungă de liberalism la subraț, a început un fel de program de auto-promovare cu chestii de tipul „Știați că?”.  E din ce în ce mai evident că omul are niște strategi de primă mână acolo la USR-PLUS. Abia așteptăm niște postări din-astea cu „Știați că apa este udă?”, din care să înțeleagă tot votantul că omul e cel mai potrivit pentru funcția de Primar.

Firma animalelor

Ați văzut afișele lui Ion Lazăr? Cum, n-ați văzut? Cele în care ne zice că el e „prea bun, prea, prea din Ardeal”.

Oh, la la! E absolut fascinant modul în care Lazăr pozează într-un țărănuș, într-un mic fermier, cum îi place lui să își spună. Chiar, știți cum ajungi un mic fermier în anul 2020? Păi, cu banii adunați din privatizarea cu cântec a unor fabrici, pe vremea când Teodor Atana- siu era mare goangă la APAPS (AVAS) și tu erai o goangă mai mică în vechiul PNL, îți cumperi o fermă cu vaci și boi și găini și porci. Și niște teren, că doar ți-au mai rămas din milioanele alea.

Mesaje din AUR coclit

S-ar răsuci băieții din PRM prin morminte, atât cei morți cât și cei vii, dacă ar ști pe mâna cui au încăput marile idealuri ultranaționalist, xenofobe și antisemite. Dacă-i vezi prin online sau pe stradă pe băieții de la AUR, cum miorlăie și freacă placa cu nu ne vindem țara, te apucă mila.

Murătură-n gură

Decis să tragă de coarda sensibilă a spiritului dacic, care stă în fiecare din nou, Marius Hațegan, dacul aciuiat la PMP pentru o candidatură la Primărie, și-a pus o poză pe facebook, cu el în ditai șuba, într-un beci plin de murături. Fără mesaj, fără nimic. Până la urmă, ia uite poza, mai e nevoie de vreo explicație?

Primii vor fi ce dintâi

Aflăm de la nenea Dumitrel că Spitalul din Alba e primul din țară care are ventilatoare mecanice la fiecare  pat ATI. Wow, ce frumos. Evident că nu e primul care are așa ceva! Sunt multe care n-au paturi ATI și, prin urmare, și ele au ventilatoare la fiecare pat ATI. Apoi, sunt altele care au mult mai multe paturi la ATI decât cel din Alba, deci e firesc să nu aibă ventilator mecanic  la fiecare. Dar hei, e campanie și totul ține de perspectivă. Că și  Dumitrel  e un om de 60%, în procente, dar la nivel de număr de voturi nu adună nici cât un primar de sector din Capitală. Pe de altă parte, limbile-mulțumire date lui Florin Roman sunt o bijuterie. Ce nu înțelegem e de ce l-au dus pe micul deputățel la ATI și nu la altă secție, care se ocupă cu problemele micuțului?

Maculatură de la sediul ce mai vrea o tură

Ce-o da Blaju’ sau Ce-o da primarul din Blaj, cum se zice mai nou. Că tocmai asta le lipsea oamenilor de acolo, o broșură de 72 de pagini, cu marile realizări, împărțită fiecărui posesor de buletin de Mica Romă. Totuși, parcă 72 de pagini e cam puțin pentru câte a făcut omul pe acolo, nu? Probabil că nu e departe ziua în care Gheorghe Rotar va publica și o carte de rugăciuni electorale, că la cum stă omul în sondaje pare că e șeful unui cult, nu edil și lider de partid.

Independent și singur

Acum patru ani și-a găsit loc pe lista PSD, în calitate de reprezentant al minorității rrome din oraș. De data asta, Nicu Bumbu a ales să meargă indepen- dent. Bine, era mai simplu să meargă acasă, dar iaca, el vrea politică. Omul  are și un mesaj, slogan, ce-o fi, pe care-l tot rostogolește în online: Independent, cu ajutorul dumneavoastră! Adică, un fel de adio, dar rămân cu tine. Mai nasol pentru sărmanul Bumbu e că deși, teoretic, ar avea suficienți susținători din comunitatea rromă, votanți mai greu, că mulți dinte ei n-au acte. Că deh, așa se explică și politicile administrației pentru comunitate: n-au buletine, nu există, deci nu avem probleme.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile