Anacronica rețelei de socializare

  • de

Gâlceavă suprarealistă

Daniel Breaz a plecat din PSD, nemulțumit de ideologie. Și, pentru că a vrut să plece așa, ca un intelectual care este el, a băgat în mesajul de adio un citat din Samuel Beckett. Imediat după anunț, foștii colegi din PSD l-au făcut trădător și i-au dat un fel de replică, în care au folosit citate și aluzii la scrierile lui Stefan Zweig.

Ce-a ajuns și PSD-ul ăsta din Alba. S-ar răsuci Viorica Dăncilă în funcție dacă i-ar vedea cu așa declarații și citate.

Cum te prind, cum te mut, la războiul de țesut

Nu cred că există persoană combine disperarea după funcție și iubirea de propria persoană cum e Paul Voicu în ultimele săptămâni. Omul ar  fi în stare și să bea apa de la flori, dacă asta i-ar aduce două like-uri ce ar putea fi transformate în voturi. Deunăzi s-a dus la Academia Doamnelor, un fel de chestie ONG, făcută de Primărie, și s-a pozat meșterind la un război de țesut. Bine, că n-a mai fost pe acolo de 5 ani, de când a fost făcută chestia aia, e altă poveste.

Ce-i drept, ar putea foarte bine să fie o poză făcută în photoshop, că doar se mai lăuda el că merge să doneze sânge și, când colo, o tulea în delegație prin Franța. Sau Italia. Mă rog, unde au treabă viceprimarii cu atribuții de primar.

Conjurația agramaților

Dacă ai chef să te uiți pe paginile de socializare ale candidaților, fie că sunt la primărie ori pentru vreun post de consilier local, ai să constați cu tristețe și amuzament că nici măcar unul dintre ei nu e prieten cu limba română. Deunăzi, pe pagina candidatului Emil Antoniu Popescu a început o mică „cerată”, dacă se poate zice așa.

Emil Popescu, Mircea Trifu, Bogdan Lazăr și Mihai Coșer, ultimul consilier al europarlamentarului  Mircea  Hava, au pus-o de un mic spectacol. Se tăvălea pe jos de râs Coșer, citind reacțiile dis- tinșilor candidați. Serios, când îi vezi pe ăștia din politică abuzând de litere și cuvinte, mai că îți vine să-l apreciezi pe deputatul Răcuci, care și-a trecut în CV că vorbește limba română la nivel „experimentat”.

Domnișoară, domnișoară, ieși în faima mea afară

Acum că e în campanie, Marius Hațegan, mâna dreaptă cu care Dumitrel face stângăcii prin Consiliul Județean, nu doar că postează chestii pe facebook, dar și citește comentarii. Și răspunde la ele. Spre exemplu, când o femeie de prin Mihalț l-a certat cu ceva probleme de prin comună, el fiind de loc din Mihalț, i-a sărit așa de tare muștarul de numai că n-a mușcat din tastatură, în timp ce i-a scris să se ducă și să facă cercuri prin altă parte, că oricum n-are nevoie de votul ei, că pe el și Dumi îi votează peste 60% din cetățenii județului.

Probabil că așa stă treaba și cu bugetul instituției, 60% merge pe ce trebuie și restul, ia mai dă-l în plm, că oricum le-am făcut prea multe amărăștenilor cu drept de vot.

Nimeni nu întreabă, Lazăr răspunde

Bogdan Lazăr, candidat din partea ALDE pentru primăria Alba Iulia și fiu al propriului tată, s-a grăbit să explice de ce n-a făcut și el o poză de grup, cu gașca de candidați pentru Consiliu, în fața Primăriei, când și-a depus candidatura. Așa cum au făcut toate partidele. Și cică nu, nu e din cauză că n-are echipa mereu alături de el, dar a jucat-o așa, în cheia lui Covid, pe protecție. Și-n plus, oricum era o chestie banală, nicidecum o știre în sine.

Chestia e că omul s-a grăbit să dea explicațiile astea în condițiile în care nimeni nu-și pusese problema că, văleu, lipsește ALDE din peisaj.

Nihil sine dero

Marius Adrian Hațegan e băiatul ăla de candidează pentru Primăria Alba Iulia din partea AUR. Pardon, omul e independent. Ah, scuze, acum e la PMP. Cum, nu-l știți? E băiatul ăla cu dacii!

Și omul a zis, la el pe pagină, așa: „ALBA-İULIA / Te İubesc ,de aceea îți voi fi PRIMAR / Unitate pentru Alba-İulia / Dreapta Creștină. Patriotism Economic / Patria. Credința. Familia. Libertatea. / Suveranitatea.Independența.Unitatea. / Doamne ajută România Mare în Vechile Hotare. No Hai în PMP -ul Unionist. / Nihil Sine Deo /Doamne ajută !”.

Și probabil ar mai fi putut zice câte ceva, că omul știe toate cuvintele, dar n-a vrut să-și bage simpatizanții în ceață.

Adio, dar te-aș lua cu mine

Plecat din PNL cu o echipă mare, cât să poată juca un meci de table, Gabriel Pleșa s-a gândit să bage nițel bățul prin gard și să le aducă aminte foștilor colegi că el e cel mai cel liberal, chiar dacă acum e pluserist. Și s-a filmat omul la statuia lui Ionel Brătianu, de unde a transmis un fel de mesaj, omagiu marelui politician dar mai ales declarație de iubire foștilor colegi.

L-au învățat bine strategii. Că doar asta își doresc oamenii, lideri care știu să cinstească, să depună o coroană, să admire strașnic.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile