Bucerdea Grânoasă, dar mai ales bănoasă. Jurnal de cumpărături

Dacă ar fi să ne luăm după nume, am putea zice că Bucerdea e „grânarul” județului. Lucrurile nu stau însă chiar așa, căci „renumitele” producții de cereale țin mai degrabă de istorie sau chiar mit. Localitatea asta, care abia dacă numără 2.000 de suflete, a fost înființată abia cu vreo 17 ani în urmă, în 2016. Practic, că era o modă în vremea aia cu înființatul de comune, ca să fie satisfăcute diverse nevoie politice ori mândrii locale, trei sate care țineau de Crăciunelu de Jos au fost dezlipite de vechea comună și au format Bucerdea Grânoasă. În prezent, localitatea e condusă de un domn penelist, pe nume Ioan Aldea, un mare talent local în materie de cumpărături. Să vă povestim.

Primele două luni ale anului au fost destul de liniștite, fără prea multe cumpărături. Mă rog, nu ca în alte vremuri. Au cumpărat niște chestii de pe la Dedeman, au cumpărat niște anvelope, ba chiar și niște piese de schimb pentru un buldoexcavator, de la Conna Tony SRL.

Și mai important însă, la mijlocul lui februarie, primarul Aldea a plătit nu mai puțin de 15.000 de lei pentru consultanță în afaceri. Banii au ajuns la Ecobis Consult SRL, care de banii ăștia va evalua și reevalua patrimoniul comunei. Așa, să știe și primarul ce are și, mai ales, ce poate valorifica din ce are.

În ianuarie, însă, primarul Aldea s-a asigurat că anul nou începe cu belșug. Așa că a comandat, atenție, servicii de catering în valoare de 351.669 lei, plus TVA, de la Man President SRL. Păi nu e comuna una grânoasă, unde belșugul e la el acasă? Uite, servicii de catering, din belșug.

Alta a fost însă situația anul trecut, când achizițiile au fost mult mai îmbelșugate. Probabil că au să fie și anul ăsta, că se pornește primarul mai greu. Cu toate că anul ăsta nu-i unul electoral.  Chiar înainte de Crăciun, Aldea a plătit peste 60.000 de lei pentru piatră spartă. Imediat după ce cumpărase, cu doar 8.000 de lei, un „sterilizator cu aer cald”. Că deh, aer rece avea și el, doar era iarnă.

Alte câteva mii s-au dus pe buchete de flori, accesorii de birou sau alte consumabile, că doar Primăria Bucerdea consumă și ea. O jaluzea verticală a costat aproape 4.000 de lei. Legenda spune că dacă ai jaluzele scumpe e semn de bunăstare. Asta în timp ce ornamentele luminoase au costat doar vreo 6.400 lei, de putea de banii ăia să mai ia un set de jaluzele, ba chiar să-i și rămână.

Ca să mai repare pe ici, pe colo, la drumurile din comună, Aldea a mai cumpărat, prin noiembrie, niște piatră spartă, de vreo 30.000. Tot de la Clasic Exploatare SRL, firma care a primit și un alt contract, de peste 50.000. De altfel, toate livrările de piatră au fost făcute de către firma asta. Bașca, tot de la ei au și închiriat un autogreder, cu o nimica toată de 40.000 de lei.

Și a mai cumpărat Primăria, de la Antares România SRL, scaune în valoare de 7.000 de lei. Să poată bucerzenii sta jos, că nu-i deloc ușor să-l tot aplauzi pe prima din picioare.

Evident, serviciile de consultanță tehnică au fost o chestiune recurentă, că doar nu face Primăria chestii de capul ei. Mai multe contracte, trase la indigo practic, au ajuns să fie atribuite în mod direct către Olariu Viorel „SOFIA” PFA.

Chiar dacă drumurile sunt mai mult din piatră, fără cine știe ce asfalt, suntem în secolul vitezei iar internetul e plin de autostrăzi virtuale. Iar comuna Bucerdea avea și ea nevoie de o multifuncțională, una ieftină, de doar 7.000 de lei, plus TVA, cu care să listeze și copieze te miri ce chestii.

Consultanța, ca în orice altă comună, a fost și ea nelipsită în Bucerdea. Visoro Europe Inc SRL a primit nu mai puțin de trei contracte, toate atribuire directă, pentru astfel de servicii. Unul de 10.000, un altul de 15.000 și unul de 20.000. Frumos, progresiv, sume rotunde.

Curtea Capelei, obiectiv extrem de important, a fost amenajată cu aproape 350.000 de lei, plus TVA, atribuire directă, de către Roles Loghin SRL, o firmă altfel prietenă cu banul public și administrațiile galbene politic.

Desigur, la toate astea se mai pot adăuga o sumedenie de alte mici contracte, de mici ciupeli. Și nu numai, că au mai existat atribuiri directe și de aproape 100.000 de euro, cum a fost cea pentru amenajarea unui canal colector pentru apele pluviale. Cele mai multe au fost însă consumabile, achiziții mai mici, precum hostingul la site-ul primărie, care a costat doar 3.000 de lei, plus TVA. De parcă au site de știri cu super mega trafic.

Ah, și să nu uităm, că aproape, uite, nu ziceam nimic despre ei. EVIDENT că și de la primăria asta, că doar e o primărie condusă de un penelist, a încasat Alba Proiect Consulting SRL, firma abonată la consultanță penelistă. Păi ce, credeați că la Bucerdea e altfel? Nu e, doar că e mai grânos bugetul.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile