Campania de după alegeri

  • de

Édouard aManet

Mare pișicher și Florin Roman ăsta. S-a trezit omul glumeț pe internet și, ce să vezi, a luat-o la țintă pe nimeni alta decât Viorica Dăncilă. Că, zicea el, dacă tot a rămas sărmana fără funcție la PSD, speră să nu se întoarcă la catedră. Oh, dar cum a reușit el, Florinaș, să combine caterinca și grija pentru copiii. Abia așteptăm să se trezească într-o dimineață și, cu aceeași inspirație, să-i spună oglinzii că speră ca nu cumva cel pe care-l vede acolo să se întoarcă în presă.

Și dacă tot am început cu marele mic politician, să vă mai zicem una. Omul a fost la Noaptea Albă a Galeriilor, la Alba Iulia. Da, chiar el, Florin Roman, a participat la o expoziție de artă! Ani la rândul n-a fost nici măcar la una dintre zecile de expoziții de acolo, da’ acum l-a prins amorul artei. Oh, la la! Quelle surprise! Încercați doar să vi-l imaginați pe acest trubadur al politichiei privind tâmp la o pictură și gândindu-se la câte voturi ar putea să-i aducă faptul că a mers acolo. Că doar la ce altceva credeți că s-ar putea gândi?

Știi, nu știi, te faci că faci!

Probabil cea mai mișto chestie pe care am văzut-o în online e la Victor Paul Florea, tânărul consilier independent. Omul a mers la fostul liceu să le spună elevilor despre cum a făcut el cu candidatura, cum a ajuns consilier și ce vrea să facă. Ceea ce e minunat! Dacă reușește să trezească în tineri simțul civic și interesul pentru bunul mers al cetățenilor, merită premiat! Dacă ne întrebați pe noi, e tot ce ar trebui să facă și cel mai mare pariu pe care-l poate face cu el însuși, să-i facă pe tineri să le pese! Din păcate, pare că e totuși luat puțin de valul ăsta al alegerilor și încă pedalează în ritm de campanie. O dă înainte cu „voi cere să se facă”, „voi solicita să se”, legat de fel și fel de chestii care costă. Or, nu zicem că solicitările lui nu-s valide, dar dacă tot zicea că se apucă de treabă, poate că ar fi bine să meargă până în Primărie și să solicite Bugetul pe 2020. Sau execuția unuia mai vechi, ca să vadă și el cum e cu sumele, cât se cheltuie și pe ce. Asta așa, ca pe viitor, când mai zice că va cere să se facă nu știu ce, care costă bani, nu doar să facă o evaluare a costurilor dar să încerce, măcar vag, și să identifice niște surse de finanțare. Că așa, la „voi cere să se facă palate”, oricine poate.

Promovarză electorală

Minunați băieții ăștia de la USR-PLUS. Nici nu s-a terminat bine campania la locale, că au și început să inunde facebook-ul cu reclame în care îți cer să semnezi pentru listele lor de candidați la alegerile pentru Parlament. Și asta în condițiile în care oamenii nici nu și-au stabilit încă listele, că e și acolo cu circ și bătălie pe funcții. Pe de altă parte, pare că le-au ajuns câteva primării care să învețe și să ne ceară să „semnăm ca primarul”. Frumos, ce să zicem, noua școală politică sanchi. Bașca, după ce a dormit cu grație vreo 10 zile, un fel de binemeritat concediu, Gabriel Pleșa s-a  trezit să dea un mesaj „de bine”, în calitatea lui de Primar de Alba Iulia.

Sigur, și-a pus pe pozele care însoțeau mesajul și sigla USR-PLUS, că doar o să fie în primul rând primarul prietenilor USR-PLUS și abia apoi al tuturor cetățenilor. Că așa se face.

Nimica unire

Hai că s-a rezolvat și problema a două dintre partidele mici, care abia au trecut pragul electoral, pe ici pe colo. PRO România și ALDE vor fuziona. Pam- pam! Rar vezi politicieni mai defazați ca la astea două partide. Tăriceanu, care de o vreme bună dovedește că e cel mai prost din curtea școlii, iar a luat o decizie bună. Adică, a făcut rahatul praf când s-a dat cu Șică și a doborât guvernul Dăncilă, care-l ținea în brațe  și funcție. A mai dat o palmă la rahat când n-a candidat la Președinție, cu toate că avea o mică șansă de a-și ține partidul deasupra liniei de plutire. Apoi, după mega susținerea lui Diaconu, care luase totuși un scor bun, n-a vrut să se lipească de PRO România, cu toate că atunci era momentul să se urce pe scorul ăla. Ei, lasă că a candidat acum la Primăria Capitalei, unde a rupt pisica și, iată, se dă acum în bărci cu Ponta.

Care Ponta n-a prea reușit nici el să fie alternativa aia solidă la PSD. Că deh, îți trebuie oameni, filiale, organizații în teritoriu. Nu-i suficientă aura de Mic- key Mouse, logo-ul de PuieMonta și un discurs coerent și articulat.

Schimbare prost pe prost

Hai că s-a rezolvat și situația PNL Alba Iulia. I-au tras pe Voicu, Tudorișcă și ceilalți pe dreapta, iar în locul lor a înșurubat Dumitrel o ceată de băieți super buni, profesioniști, dar mai ales loiali lui. Ditai ceata, 23 de oameni printre care Hațegan, zis și „cară-plasă” a lui Dumitrel, pe post de șef, Dan Popescu – județ managerul, zis și „mâna greblă se făcu”, Marius Ceteraș precum și băieții pe care tot Dumitrel i-a pus pe lista pentru Consiliul Local. Are să fie un liberalism în PNL Alba Iulia cum n-a visat nici Adam Smith. Bine, sunt și vreo doi oameni acolo din fostul PNL, semn că se merge înainte cu alianța DA. Alianța DA, să trăiți, șefu’!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile