Car cu război

  • de

Hai că ne-am liniștit anul ăsta cu politica lui pește prăjit. S-au liniștit apele, s-au făcut echipele, se știe ce și cum, de-acum la treabă. Hă hă! Ce-am mai râs. Care ape liniștite? Ce liniște nenicule? Ah, bine, sigur, ne-am liniștit puțin pe la partidele alea care n-au trecut pragul. E liniște la ALDE, unde ambii membri ai partidului s-au reîntors la treburile lor. Au chiflat și la locale și la parlamentare, așa că acum familia Lazăr se concentrează pe afaceri. Deh, până la urmă ce le-o fi trebuind și lor politică?

La ProRomânia situația e puțin mai complexă. Asta pentru că deși păreau că se destramă încă de după locale, mai exact de dinainte de parlamentare, unde au rămas fără candidați și, prin urmare, fără obiect al muncii, partidul pare totuși că vrea să existe încă. Sigur, sunt pe acolo niște tineri care încă s-ar mai juca de-a politica. Asta pentru că ăia mai în vârstă, plus parte din cei veniți dinspre PSD, o cam dau cotită și ar vrea să se întoarcă acasă, mai ales că la partidul roșu încă nu s-au așezat apele, vă explicăm noi mai la vale.

Pe de altă parte, la băieții ăștia care s-au lipit la ciolănică, adică pe la PNL și USR, lucrurile nu-s nici ele deloc liniștite. Că ăștia au de împărțit chestii. Pe scurt, la PNL se joacă tare pentru funcțiile de secretari de stat, precum și pentru deconcentrate. Asta pentru că, dacă până mai ieri erau singuri, acum trebuie să împartă. Așa că nu-i foarte clar cine ce va mai prinde, mai ales că, după jocurile de la nivel central și marea decădere a micului Roman, taberele par a se fi echilibrat din nou, iar Hava încă mai poate. Bine că măcar a reușit Roman să-l înșurubeze la Jandarmerie pe soțul domniței primar din Șpring înainte să-și piardă din influență. Mă rog, despre asta vă povestim noi altă dată. Pe de altă parte, la USR pare puțin mai simplu. Adică au să caute să „depolitizeze” din cauză că nu prea au cu cine ce să politizeze. Că deh, or fi ei „tineri și frumoși”, dar nu-i ca și când deconcentratele se dau strict pe frumusețe. Așa că lupta la ăștia se duce mai degrabă pentru posturile interne, că urmează și la ei alegeri și fuziuni și toate cele. Iar unii, nu dăm nume, pe care hazardul i-a dus în funcții cu imunitate, chiar au început să creadă că pielea lor valorează mai mult de o mână de voturi.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile