Cei din linia întâi noi

  • de

Pentru țară, pentru stat, încă un mandat

Auoleo, ce surpriză! S-a înscris Daniel Breaz în ProRomânia Social Liberal, sau cum s-o numi noul partid. Cum ar veni, și-a regăsit omul identitatea, dorința de a lupta politic, de a face să fie bine. Uf, ce grea o fi viața asta de primadonă virgină ce se jertfește pe altarul politichiei. Sigur, probabil că s-ar fi dus la PNL, însă cum amicul Hava și-a cam pierdut rolul de Dumnezeu al organizației județene, pe motiv că pupilul său a dat mare chix la Primărie, nu mai erau locuri pe lista la Senat pentru un așa cal Breaz. Sigur, plecarea lui la ProRomânia trebuie înțeleasă nu doar prin prisma faptului că nu erau locuri libere la PNL ci și prin conjunctura noului partid. Adică, ProRomânia a fuzionat, sau va fuziona, cu ALDE. Or, pe înțelegerea dintre cele două partide, cel care a avut scorul mai mare la Consiliul Județean va avea prima opțiune pentru parlamentare. Iar cum aici ALDE a luat mai mult, cel mai probabil Ion Lazăr va alege pentru sine prima poziție de la Camera Deputaților, una cu șanse mult mai mari decât prima poziție la Senat. Așa că ProRomânia va alege primul post la Senat, care are șanse mici-mici, însă totuși șanse. Că doar n-au să aleagă a doua poziție la Cameră, care nu are nici o șansă. Și uite așa, de-asta s-a înscris Breaz în ProRomânia. Că ar mai vrea să se jertfească pe băncile Senatului vreo patru ani, să mai citească niște Eminescu, să cultură, să alea.

Drumul spre nicăieri

Chiar dacă l-a pus Dumitrel să facă figurație în postul de șef interimar al PNL Alba Iulia, Marius Hațegan încă stă pe lângă fustele tătucului său politic. Că deh, organizația municipală e doar așa, o chestie de formă, miza fiind tot la CJ. Și, evident, drumurile județene, cu care băieții ăștia din PNL se trag în poză mai ceva ca pițipoancele buzate în buzile cluburilor. Deunăzi a anunțat o „mega investiție”, de vreo 20 de milioane de lei în ceva drum județean. Ai fi zis că pentru un om ale cărui firme sunt obișnuite cu contractele în valoare de milioane de euro, „mega investiție” nu are cum să fie niște amărâți de 20 de milioane. Însă e cu un scop nobil, sanchi. Auziți aici: „Aceasta investiție va duce la dezvoltarea economică a zonei și sperăm, la revenirea acasă a proprietarilor de terenuri care s-au născut aici”. Fascinantă logica lui Hațegan, zici că doarme cu cărți de filosofie sub pernă, nu alta.

Protestul potrivit la locul potrivit

Au ieșit cei din HORECA la proteste. Mă rog, poate e mult spus „oamenii din HORECA”, că erau mai mult niște artiști, interpreți, fotografi și o mână de angajați de pe la cârciumi și terase. Și e chiar miș- to protestul ăsta, în Alba. O dată că ăștia de au ieșit au fost trimiși să protesteze în fața Primăriei, deși Primăria n-are nici o treabă cu măsurile impuse. Acolo e mâna lungă a lui Albu, Prefectul. Și mai mișto e că prin online protestează și fac acțiuni unii care au spații luate, în Cetate, la niște prețuri ridicole. Le-o fi greu să plătească ăia 100, 200 de euro chirie pe care-i dau pentru spații care, dacă n-ar fi fost mămica sau tăticu sau pila de la Primărie, ar fi costat mii de euro? Cine știe, poate urmează să iasă la proteste și ăia cu hotelurile, care au încasat în pandemie cât n-au încasat în cel mai estival sezon, și asta numai din decontările de la stat pentru cei puși în carantină.

Pe de altă parte, măsurile astea par, cam ca tot ce face guvernul, o vraiște completă, lipsită de orice urmă de echi- tate. Că, poate ne explică cineva de la Guvern sau Prefectură și nouă, cum de unele chestii se închid, în timp ce terase pline cu sute de oameni funcționează bine merci sau Mall-urile n-au nici o treabă. Deh, alea sunt altă poveste, nu ca și amărâții ăia de fotografi, cântăreți sau chelnerițe.

Cel mai prost din curtea partidului

Comparația cu Florin Iordache e puțin nedreaptă, căci nici măcar ăla nu combina cu un așa talent, precum Florin Roman, prostia cu fudulia. După ce s-a făcut de cacao cu ultimele proiecte legislative, cel cu sporurile pentru nomenclatura ASF și cu cel prin care, alături de patru deputați PSD, voiau să ciuntească legea 544 din 2001, a liberului acces la informațiile de interes public, micul mare politician continuă să claxoneze în mediul online. Că doar l-a pus partidul să fie capu’ la lista pentru parlamentare. Auziți aici: „Vă spun deschis și puternic, așa cum am făcut-o de fiecare dată! Merg în parlament ca să susțin oamenii de calitate, să continui lupta pentru Alba și pentru PNL!”. Adică, ne zice el „deschis și puternic”, că se va duce în Parlament să lupte pentru Alba, de zici că acolo e o competiție între județe. Și, desigur, să susțină „oamenii de calitate”. Al celor care au calitatea de susținător a domniei sale. Restul, mai dă-i în plm, dacă nu l-au votat. Politică dom’le, așa se face!

Un politician în devenire

Pe undeva e de admirat tinerelul ăsta de a ajuns consilier local independent, Victor Paul Florea. Omul pare că a înțeles perfect cum stă treaba cu politica, mai ales faptul că orice campanie electorală începe a doua zi după alegeri.

Așa că pedalează în online cu aceeași vigoare cu care pedala pe perioada oficială a campaniei. Ba mai mult, pare că a înțeles și cum trebuie să te comporți cu posibilul votant. Adică, indiferent  de tâmpeniile și idioțeniile pe care le primește drept comentariu la postările sale, omul o joacă frumos și le răspunde cu câte un „aveți dreptate”. Mai trebuie doar să le zică „felicitări pentru comentariu” și, gata, îi mai lipsesc niște contracte cu statul și s-a căpătuit. Cu mare tânără speranță a politicii ne-am procopsit.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile