Cîțu și cățeii

În plină campanie internă, pentru șefia PNL, Florin Cîțu a făcut o vizită în Alba, în calitate de prim-ministru. Așa, ca să vadă cum stă treaba, cum merge vaccinarea, cum se dezvoltă economic județul și cum duc peneliștii de aici progresul pe nebănuite culmi. Evident, s-a întâlnit cu toți din PNL Alba, adică și cu tabăra Dumitrel și cu Mircea Hava, că aici încă lucrurile nu-s tocmai clare, iar Alba e una dintre organizațiile care nu și-au declarat public dorința de a sluji la el sau la Orban. A fost așa, o vizită ca pe timpuri, în care toată nomenclatura județului s-a adunat și a făcut poziție de drepți-aplecat în fața premierului. Numai că nu au mutat vacile dintr-un CAP în altul, ca să vadă Cîțu cât de bine ne dezvoltăm sub cârmuirea sa. Altfel, însă, Mircea Hava l-a plimbat pe la vreo două fabrici, deținute de niște prietenari de-ai săi. Răstimp, Roman – care saliva cu fiecare celulă din corpul său minuscul și dolofan numai când îl vedea pe Cîțu – împreună cu toată tabăra Dumitrel, s-au comportat excepțional. Niște slugi fidele, pe care Cîțu le-a aliniat peste tot pe unde s-a dus și care i-au dat onorul așa cum merită orice viitor tătucă de partid. Asta chit că nici Dumitrel, nici Roman sau nici un vreun alt cățel politic local, cu excepția poștașului Prefect, nu-i e subordonat Premierului.

Ana are Aur

Casă de piatră și felicitări! Mircea Trifu de la ANA și numaiștiucum Rusu de la AUR s-au cununat prin fuziune, iar din două partide de nimic au făcut unul și mai și. Să fie într-un ceas cu cuc. Altfel, frumos eveniment, frumoasă și neașteptată mutare. De undeva, din paradisul lingăilor, Vadim zâmbește mulțumit. La ședința/conferința de oficializare, cei doi lideri au vorbit despre cum ei erau sortiți să fie împreună, despre cum împărtășesc idealuri și cum vor ei să facă să fie bine. Ceea ce e pe undeva corect, că dacă n-ai o doctrină clară, dacă ai deja experiență mare în traseism, dacă ești genul de politician care e oricând gata să se agațe de orice temă pentru a mai trage puțin de coarda sensibilă a electoratului, atunci chiar nu există probleme la astfel de fuziuni. Văzându-i însă ce mari proiecte au, ce idei, ce discursuri, senzația e că asistăm la un anunț dintre acelea ale organizațiilor care susțin ideea că pământul e plat, dar care tocmai se laudă că au reușit să aibă organizații peste tot în jurul globului.

Mai vechiul și mai noul PSD

Nu le e deloc ușor celor din PSD Alba. Aici, în județul ăsta, mereu le-a fost greu. Păi, să fim realiști, chiar nu mai au loc unde să scadă. Unde mai pui și faptul că la Alba Iulia e o administrație haos, un fel de USR fără busolă, altoit din ce-a picat de la PNL, chestie care ar putea să-i pună în situația ciudată, și nedorită, de a crește în sondaje fără să facă nimic. Ba chiar conjunctura e de tot rahatul, că nici în PNL nu-s lucrurile tocmai cosher, acolo având loc o mică bătălie pentru șefie între taberele Dumitrel și Hava. Așa că ce și poate să facă PSD-ul ca să-și conserve trendul descendent pe care s-au lansat și se plimbă de două decenii? Păi, au luat soluțiile corecte. Au stat și timp de un an n-a făcut nimic pentru a-și reforma organizația. După un an de interimat, în care au apărut niște fețe noi, au lăsat pe mâna celor de la București decizia, și s-au trezit că o mai țin în interimat o vreme. I-au tras puțin pe dreapta pe câțiva din garda veche, alde Dîrzu sau Murg, însă au rămas cu același nucleu, capabil să țină tot partidul la sub 10%. Nu-i însă nimic, că până în 2024 se antrenează online, dorm prin biblioteci, după care scot niște candidați de paie și fac iar din bici rahat.

Cine nu e gunoi, e împotriva noastră

În sfârșit, s-a rezolvat problema colectării deșeurilor în Alba. Adică așa, s-a rezolvat nu se poate. Aparent, se fac ceva planuri pentru extinderea rampei de la Galda, însă la cum îi știm pe Dumitrel și cei din CJ că se mișcă, o să fie gata cam de sfântu’ așteaptă. Pe de altă parte, și Primăria Alba Iulia se mișcă cu super talent. Deja ne învățăm cu colectarea selectivă, atât numai că selectiv înseamnă că azi sunt adunate gunoaiele dint-o zonă și mâine din Alba. Încă n-au vorbit nicăieri, cu nimeni, ca să găsească o soluție și să ducă în altă parte surplusul de deșeuri pe care Galda nu-l acceptă. Iar ăia de la Galda, adică RER Vest Retim, firma șmecherică din siajul PNL și a lui Bolojan de la Oradea, care ar trebui să preia colectarea și în Alba Iulia, ei bine ăia ar cam vrea program de vară. Că au și ei concedii, nevoie de odihnă, din-astea. Va urma probabil o vară de tot rahatul. Noroc că ăștia din Primărie, de la primar și până la lopătar, au să fie mai mult plecați prin concedii și delegații, așa că n-au să sufere.

Drag penelism sebeșec

Ce vremuri triste trăim! Acum, în așa plină bunăstare liberală în toată țara, micii peneliști de la Sebeș își dau în cap. Mă rog, își tund unii altora funcțiile. Dorin Nistor, un pasionat consumator și primar al municipiului s-a cam săturat de ifosele vicelui Bogdan, un priceput servitor, așa că l-a rugat să cânte la altă masă. Mă rog, doar în primă fază l-a rugat, după care i-a tras preșul de sub picioare, semn că Nistor a ajuns la nivelul de goangă la care nu prea își mai permite nimeni să cârâie. Ceea ce devine cam problematic pentru Dumitrel și Hava. Glumeam, mai mult pentru Dumitrel, că el tot trage de Nistor să-i vină în tabără.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile