CJP Alba, un exemplu pentru întreaga țară!

  • de

În timp ce multe județe se confruntă cu întârzieri în calcularea pensiilor din zeci, sute, ori chiar mii de dosare, Casa Județeană de Pensii Alba se poate mândri cu realizări de excepție.

Încă de la începutul anului acesta, toate pensiile au fost calculate și recalculate, astfel încât niciun contribuabil al județului să nu fie văduvit de dreptul său, pentru care a cotizat o viață întreagă. A fost greu, ni s-a confesat directorul instituției. Am preluat instituția cu multe dosare nerezolvate, deoarece conducerea anterioară fusese numită pe criterii politice, nu de com- petență, și nu și-a făcut treaba. De când am preluat funcția, am avut o discuție cu angajații care au înțeles că respectul față de cetățean trebuie să se afle pe primul loc. Au muncit pe brânci, zi și noapte, nu și-au luat concediile, au lucrat și în perioada sărbătorilor de iarnă și, în doar câteva luni de când am venit aici, am adus situația la normal.

Dar realizările CJP Alba nu se opresc aici. Satisfacția de a se pune în slujba contribuabililor a  fost un sentiment atât de înălțător, încât angajații au decis că vor să continue pe calea începută și au trecut la recalcularea retroactivă a pensiilor pentru a descoperi și corecta eventualele nereguli, mergând înapoi până la 1 decembrie 1918. Am vrea să mergem și mai departe, a confirmat directorul, dar pentru asta avem nevoie de translatori din limbile maghiară și germană. Deocamdată, posturile sunt blocate, dar, imediat ce va fi posibil, le vom scoate la concurs. Astfel, o serie de moștenitori au avut plăcuta surpriză de a primi diferențele pensiilor calculate eronat în minus pentru bunicii și străbunicii lor, acum decedați, ceea ce, într-un an în care pandemia a pus la grea încercare veniturile multor familii, s-a dovedit salutar și-i va ajuta pe mulți să treacă liniștiți peste această perioadă dificilă.

Tot pentru a veni în sprijinul celor afectați de criza economică prognozată, CJP Alba a demarat un nou program, calculând în avans pensiile celor care vor termina serviciul activ  în anii care urmează. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2021, se preconizează că se vor putea da în avans remunerațiile celor care se vor pensiona anul viitor, urmând ca, cel mai târziu la finele primăverii, să se poată intra într-un ritm normal în care, în fiecare lună, să se demareze plata unui nou an.

 

 

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile