Clement Negruț, inginerul de mine care a săpat mereu, până a dat de câte un post călduț

Pentru că a reușit să se lase tras după partid spre niște teribile culmi electorale, undeva peste pragul de 5 procente, Clement Negruț a primit premiul „Domnul Goe”, tocmai din partea PMP Alba, partid pe care-l și conduce, iar acum e în real pericol să se lipească la încă un mandat de deputat. Chestie care-l va obliga, văleu sărmanul, să se sacrifice încă vreo patru ani pe băncile Parlamentului.

Să începem, așadar, povestea acestui personaj de poveste, al cărui CV duhnește a cacă-fală și miroase a impostură politică de la o poștă.

Născut în Alba Iulia, termină HCC-ul prin 1983, după care timp de vreo 6 ani, până în 1990, studiază pe brânci la Institutul Minier din Petroșani. Devine inginer și, repede-repede, șef. Șef, după nici doi ani de muncă. Calitate!

Timp de vreo zece ani își vede de carieră și serviciu, la uzina din Zlatna și apoi la Gaz, după care îl prinde virusul politichiei și se înscrie în PD, la Ciugud. Pentru că s-a născut să fie șef, în fix anul înscrierii în partid, devine director al stafului de campanie electorală a PD Alba și secretar executiv al PD Alba. Un an mai târziu devine vicepreședinte al partidului. E ales consilier județean în 2004 și candidează la Camera Deputaților unde face o figură frumoasă și pierde. E însă recompensat un an mai târziu, în 2005, când e înșurubat în funcția de subprefect. Pentru o scurtă perioadă, în 2008, se joacă de-a consilierul șefului CJ, după care prinde, în sfârșit, un mandat de deputat! Iupii! Pe la partid trecuse deja prin posturile de secretar general și apoi vicepreședinte al PDL Alba.

Se lipește și la al doilea mandat, în 2012. Deja, ca orice politician carierist, are CV-ul cu fel și fel de diplome de participare și cursuri făcute pe repede înainte. În 2005 își trece în dreptul numelui o diplomă în maganementul situațiilor de urgență. Apoi una de management în sport. Apoi încă una de la Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, în ceva domeniu. Și încă una legată de ceva elemente structurale, obținute de la Pefectura Mureș, în timp ce el era subprefect de Alba, în 2006.

În 2005 începe și un master la cele- bra Universitate 1 Aprilie Decembrie 1918 din Alba Iulia. Înainte să termine masterul se apucă și de un doctorat, la  o universitate și mai celebră, cea din Petroșani. Termină în 2011 și, pentru că era încă ditai deputatul, se lipește deja de un post de cadru universitar și începe să predea. Wow!

E deja doctor, cadru universitar, șefulică de partid, parlamentar și soț iubitor, tată de familie, așa că mai găsește timp să-și tragă o diplomă și de la Institutul Diplomatic Român, în domeniul „Diplomație și securitate”. La ora asta, deja, mai sunt doar vreo câteva domenii pe lumea asta la care Negruț nu se pricepe. Sau, mă rog, în care nu are diplo- mă, că de priceput se pricepe la toate.

Știe limbi străine, la nivel mediu, e director la Academia Olimpică Română, filiala Alba, whatever the fuck that is, însă, pentru o vreme pare că se oprește din colecționat diplome.

Scena politică îl ia puțin prin surprin- dere și pleacă din PDL, alături de echipa Băsescu & Udrea, unde este înșurubat direct în postul de Secretar General.

Ratează cu grație un al treilea mandat de parlamentar în 2016, după ce obține un scor la limită pentru Primăria Alba Iulia, însă partidul  îl  recompensează cu un post de consilier parlamentar. Să mănâncă și gura lui ceva. E înșurubat  și în Colegiul Director al Consiliului Național de Combatere a Discriminării, pentru că de ce nu? Doar omul e bun la toate, v-am zis!

După plecarea din PDL, face o opoziție acerbă fostului partid. Luptă cu ei așa  de tare încât doamna soție e păstrată în postul de director în cadrul Consiliului Județean, unde șef e Dumitrel. Ba mai mult, anul trecut, în 2019, ajunge secretar de stat la cancelaria lui Șică Orban, unde se ocupă de resurse minerale. El singur fiind o nesfârșită resursă.

Sportiv, miner, inginer, posesor a j-de diplome obținute în timp ce făcea alte chestii, posesor de doctorat luat la fucking Universitatea din Petroșani și mare cadru universitar la 1 Aprilie 1918, Clement Negruț e chintesența imposturii din politică, politicianul cu o pregătire tehnică acceptabilă, dar cu un CV împopoțonat cu fel și fel de diplome care nu atestă nimic altceva decât miros de impostură. Un personaj găunos, pe care politica n-a reușit încă să-l scuipe în uitare. Și care, la norocul nostru, trecut prin loteria redistribuirilor, ar putea să ajungă iar în Parlament. Ce mai, un model de urmat!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile