Clinica, partidul și schimbarea de modificare a proiectului de bloc

Vă povesteam, într-unul din numerele trecute, cum distinsul consilier local, patron de clinică și milionar fost posesor de Ferrari, doctorul Teodor Holhoș, plănuiește să-și facă o minunată nouă clinică. Și vă spuneam cum, într-una din primele ședințe ale noului Consiliu Local, un proiect super favorabil noului om politic a fost trecut, pe repede înainte, fără prea multe discuții. Fără niciun fel de discuții, de fapt, căci treaba fusese agreată și bătută în cuie încă de pe vremea foștilor. Pe scurt, pe bucata de teren din vârf de la Moților, chiar lângă giratoriu, omul a făcut tot ce a vrut. A schimbat PUZ, a modificat regimul de înălțime, ca să poată să-și facă blocul-clinică, ba chiar a rupt terenul în două parcele, astfel încât să fie propriul lui vecin și să-și dea singur acordul pentru măgăoaia aia de construcție, care se potrivește la marele fix acolo, într-o zonă ocupată numai și numai cu case.

Ei bine, toate aceste combinații fuseseră puse la cale, cum vă ziceam, încă de pe vremea vechii administrații, când PNL-ul avea super majoritate. Iar faptul că USR-PLUS-ul e acum în Consiliu, că primarul e de la USR, iar el e mare lider PLUS, au făcut ca treaba să meargă nu doar mai ușor și mai lin, însă a deschis poarta și unor noi oportunități. Adică, pe lângă toată potlogăria de proiect, distinsul patron-medi-omnoupolitic ar vrea acum să modifice puțin și proiectul. Că deh, să iasă mai bine financiar, că doar despre asta e vorba. Așadar să vă explicăm.

Viitoarea clădire, pentru care a primit certificat de urbanism, ar urma să aibă două nivele în subteran, unul dinte ele cu destinația spații de servicii iar un altul pentru parcare. Asta pentru că nu poți face clădire fără loc de parcare, mai ales când gradul de ocupare al terenului e unul așa de mare precum în cazul ăsta.

Numai că, după ce a primit certificatul ăsta, și super bazat pe noua majoritate din CL, precum și pe poziția lui de unul dintre „liderii” acestei majorități, omul s-a gândit să schimbe puțin modificarea și să renunțe la unul din nivelurile subterane. Ca să iasă mai ieftin, desigur. Și, oficial, va renunța la niște spații de servicii, deși nimeni nu-l oprește să renunțe la locurile de parcare. Că doar cine vine la clinică poate parca unde găsește. Sau să vină cu taxiul. În fapt, toată tărășenia asta cu schimbarea modificării ar urma să mai treacă și pe la autorizare, de unde ar trebui să obțină toate avizele specifice. Ceea ce e foarte probabil să se întâmple, că doar omul e unul din „liderii” noii puteri. Sau ar putea să nu se întâmple, caz în care noua conducere a Primăriei ar demonstra că este cu adevărat o conducere nouă.

5 1 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile