Comuna Unirea și cumpărăturile lui Dorel. Probleme mă?

Există, că nu putea să nu existe, în județul Alba și o comună numită Unirea. Iar comuna asta are și un primar, pe care-l cheamă Gheorghe Alba. Da, Alba, fix ca pe Jessica. Cu toate că, dacă ne uităm peste ce cumpărături face ai zice că joacă cel mult într-o reclamă la celebra băutură cu aromă de băutură. Căci, acest veritabil Dorel al administrației locale, chiar e un priceputean la spart banul public. Să vă povestim, așadar, cum a jucat distinsul edil bugetul comunei în ultimul an.

Începutul de an îl prinde pe Gheorghe Alba în plin avânt al activității de shopping. Omul are planuri mari iar planurile costă. Pe 21 ianuarie plătește 15.000 de lei pentru servicii de consultanță cu privire la modernizarea și dotarea Căminului Cultural din Ciugu- dul de Jos. Că deh, degeaba ești primar de mai 10 ani, trebuie să vină cineva să te consulte. Banii ajuns la GPT Lora Services SRL din Târgu Mureș. Și tot în ziua aia, că avea dare de mână și trebuia consultat bine de tot, a mai plătit încă de două ori suma asta, tot pentru servicii de consultanță, tot către GPT Lora Services SRL, că mai sunt două cămine culturale în comună, la Inoc și Mahăceni. În total, 45.000 dintr-un foc, achiziție directă, ca să-i spună cineva cum să modernizeze niște cămine cul- turale vechi. Bravo Dorele!

În 6 februarie, distinsul domn Alba atribuie în mod direct un contract în valoare de aproape 134.000 lei, pentru servicii de cadastru sistematic. Fericitul câștigător al contractului se numește Larry & Cory Vermessungen SRL. Adică o firmă de casă a PNL, cu zeci, sute de contracte la activ în tot județul. Ba chiar și prin alte județe. Firmă condusă de către Laurențiu Blaga, secretar de stat, director al Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară, unul din preferații șefimii PNL Alba. Deh, abia aici se vede talentul, Dorele.

O săptămână mai târziu, pe 13 fe- bruarie, 18.000 de lei pleacă spre Total Business Land SRL, o altă firmă cu legături strânse la bugetele controlate de administrațiile PNL, pentru un „Studiu Istoric General pentru elaborae Plan Urbanistic General”. În 26 februarie, că bătea pandemia la ușă, Gheorghe Alba plătește vreo 6.000 pentru niște garduri care să țină florile stradale.

Pe la început de martie încep și contractele de asistență și consultanță informatică, aproape 13.000, împărțiți de PFA-ul Capilnean Eugen „Soft” și Indeco Soft SRL.

În 13 martie, Stenin Consult SRL pri- mește 5.200 pentru niște servicii de diriginte de șantier. Tot ei mai primesc, tot pentru dirigenție de șantier, tot achiziție directă, alți 16.500, respectiv 36.000, ambele contracte atribuite direct în data de 13 aprilie. Că era criză, stare de urgență și toate cele.

După ce prin februarie reparase gardul, în data de 22 aprilie, Gheorghe Alba plătește 23.533 lei din bugetul comunei, pentru „pachet floricol – peisagistică”, celor de la Oleander Garden SRL.

Prin luna mai, când ne apropiam de ieșirea din starea de urgență, Primăria Unirea cumpăra motorină și benzină, de vreo 16.500 lei, de la Automobil Service Haiduc SRL, semn că urmau să se pună pe treabă. Ceea ce au și făcut.

La finele lunii iunie, Gheorghe Alba plătea suma de 20.000 lei pentru consultanță în eficiența energetică. Banii ajungeau la altă firmă de casă a administrațiilor PNL, Alba Proiect Consulting SRL, firmă care nu pare să fi ratat nici o primărie galbenă din Alba. Două săptămâni mai târziu, pe 13 iulie, alți 15.000 mergeau la GPT Lora Services SRL, firma despre care vă ziceam mai sus, tot pentru servicii de consultanță, de data aceasta pentru consultanță în ce privește achizițiile publice. Haha, bravo Dorele!

Pe 16 iulie, tot băieții și fetele de la Alba Proiect Consulting SRL mai în- casau alți 36.000 de lei, tot servicii de consultanță, pentru achiziții privind sistemul de iluminat public. Adică, Dorel de la Unirea avea nevoie de cineva specializat, să-l consulte, ca să știe ce și de unde să cumpere pentru iluminat. Ce talent!

În data de 1 septembrie, alți 24.000 mergeau tot pe servicii de consultanță, de data asta cu privire la întocmirea documentației de mediu pentru noul PUG, bani care au ajuns la M&S Ecoproiect SRL.

Ajuns în noul mandat, Alba Gheorghe mai dă vreo 30.000 de lei pentru servicii de diriginte de șantier, pentru modernizarea celor trei cămine culturale pentru care fusese consultat la început de an. Banii ăștia ajung la Technique Stainless SRL.

Desigur, printre toate aceste cumpărături au mai fost și altele mai mici, mai un toner azi, mai o mască mâine, mai niște șuruburi sau puțin dezinfectant, toate însă la sume de câteva zeci sau sute de lei, nimic comparabil cu teribilele servicii de consultanță. Căci, fără doar și poate, la câte sute de mii a aruncat primăria Unirea pe astfel de servicii, ai zice că instituția chiar e condusă de un Dorel, care nu e în stare să facă nimic de capul lui și are nevoie să fie consultat la tot pasul. Asta dacă n-ar fi evident că bugetul localității e un fel de post radio de la care se fac dedicații contractuale către firmele prietene ale partidului.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile
cezarave
Membru
cezarave
ianuarie 31, 2021 2:10 pm

Oare ANAP-ul și Curtea de Conturi ce păzesc?