Corneliu Olar, acest „yes we mocan” al Apusenilor

Mare om, mare caracter. In urmă cu niște ani buni devenise un fel de campion pe satele din Apuseni, pentru că-și renovase Primăria, cea de la Horea, după modelul Casei Albe. Ajunsese cu faza asta celebru chiar și prin presa Centrală. A urmat Parlamentul, unde se autointitula deputat al moților. În vechiul PD devenise un fel de mică vedetă, în special pentru că la orice chermeză  el era omul cu voia bună, cel care venea cu lăutarii după el. Chiar și Elena Udrea avusese ocazia să-l admire, la niște petreceri de partid, că omul lua microfonul să cânte el.

În ultima perioadă s-a făcut remarcat prin mirobolantul gest făcut în Casa Poporului, unde la inițiativa lui a fost amplasată o statuie a lui Avram Iancu. Iar cu ocazia aia, ca un bun om politic, a dus o ceată de popi să sfințească statuia, ba chiar i-a pus pe toți parlamentarii liberali care veniseră la marele lui eveniment să stea în genunchi și să spună ceva rugăciune. Fabuloasă imagine!

Ei bine, înainte să fie toate astea, mare vedetă și alte cele, Corneliu Olar a fost un om simplu, croit parcă pentru a fi parte din sistem. Și, ca oricărui parlamentar, CV-ul îi miroase puternic a impostură.

În anul 1978 termină un liceu silvic, în Năsăud, pentru că ce să și faci în Apu- seni dacă nu silvicultură?

Vreo 24 de ani mai târziu, când deja ajunsese mare primar de comună, se gândește că e bine să aibă și o facultate, că vorba aia, diplome. Așa că termină o facultate de științe juridice, nu se știe unde sau care, probabil că o privată, cum îi șade bine oricărui politician cu ștaif. Doi ani mai târziu își trage și un master în drept, pentru că așa e bine și frumos. Nici în cazul ăsta nu și-a trecut în CV unde a absolvit cursurile astea, pentru că probabil nici nu contează. Vorba aia, degeaba ne zice, că oricum nu știm noi.

S-a oprit cu studiile aici, cu toate că ar fi putut să-și tragă și un doctorat.

În privința locurilor de muncă, omul a chiar lucrat în silvicultură, vreo trei ani după liceu, pe post de stagiar. S-a reorientat rapid și, la frumoasa vârstă de 21 de ani ajunge șef. Șef la o unitate de comerț în comuna Horea, unde stă până în 1989, când ajunge președinte de cooperație. Vine însă revoluția și-i strică omului cariera, așa că se apucă de afaceri.

Conform propriului CV, cel postat pe site-ul Camerei Deputaților, între 1989 și 2004 este administrator la SC Olarys SRL și SC Umbra Văii Horea SRL.

Sigur, poate că vă întrebați cum naiba avea omul ăsta firme în anul 1989? Sau, ca să nu stăm blocați într-o prostie din CV-ul distinsului deputat, cum naiba era el administrator în același timp în care era și primar, căci din 1996 și până în 2008,  când ajunge prima dată în Parlament, omul era și primar. Or, nu merge să fii și primar și administrator de firmă. Sau deh, poate că merge și așa, mai ales că afacerile cu lemn ale domnului Olar sunt cu adevărat celebre în zona de munte.

În imbecilitatea de CV, scris probabil cu mânuțele lui de silvicultor, mai găsim niște chestii absolut mișto. Iată, de exemplu, ce zice el despre funcții și activitate politică. „1992-1996 – consilier local Horea – Independent; 1996-2008 (15.12.2008) – Primar; 2003 – am intrat în Partidul Democrat fiind vicepreședinte al P.D. – Alba; 2004 – candidat și reușit Consilier Județ P.D. – renunțat pt. incompatibilitate primar”. Fabulos. A intrat în PD fiind vicepreședinte, că așa se dădeau funcțiile de conducere. Ba chiar a candidat și reușit să fie Consilier Județ. Văleleu!

Și pentru că trebuia să mai treacă  ceva în CV-ul ăsta găunos, care urlă a impostură, a mai trecut niște chestii absolut relevante pentru nimeni. Mai zice că a fost președinte al „Asociației Comunelor (Sate Europene)”, unde probabil e și acum, că nu și-a trecut perioada. Și a mai fost și vicepreședinte al Asociației Proprietarilor de Păduri din România, la fel, fără să știm de când sau până când.

Tot mai era loc acolo. Tot părea CV-ul cam subțire. Așa că, la final a trecut  așa: „inițiator și realizator, începând cu 1995 a Festivalului pt. Promovarea Culturii Montane cu dimensiuni naționale și internaționale – în 2008 a celebrat a XIII-a ediție”. Serios, așa e scris! Haha.

Așa arată un politician model actual, bine înșurubat în sistem încă de pe vremea lui Ceașcă, trecut la partid în democrație, cu școli făcute pe la te miri ce fabrici de diplome și bun afacerist. Să fie bine, ca să nu fie rău. Că binele înfrânge.

5 1 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile