Cu sau fără vină, stăm în carantină

  • de

Eh, s-a prelungit carantina. Nici o surpriză, cu toate că deh, parcă pe undeva ne așteptam să fie gata. Că, după cifre, situația pare să fie mai ok, mai în regulă, să fim pe un trend descendent, cum se zice. Pe de altă parte, nu-i ca și cum carantina asta din Alba Iulia și alte câteva orașe de prin județ a fost chiar carantină. Adică, ei s-au făcut că impun restricții iar noi ne-am făcut că le respectăm. Că, în ce privește impunerea ei, umblatul milițienilor pe stradă, verificatul și alea, totul a fost o glumă. Amezi așa, pe ici pe colo, de formă mai mult și în rest liniște.

Totuși, marele Comitet Județean pentru Situații de Urgență a decis că  e cazul să mai stăm o vreme în starea asta de pseudo măsură. Că vorba aia, dacă tot ne-am obișnuit, poate ne și place, nu?

Sigur, nu zice nimeni că situația nu e nasoală și că nu e în regulă să impui restricții. Însă aici e o șmecherie. Căci sistemul ăsta de calcul, care permite intrarea sau ieșirea din carantină, e un algoritm de tot rahatul. Căci dacă tes- tezi mult, găsești pozitivi și ai incidență mare, dar dacă te faci că plouă și nu testezi, totul e ok. Mă rog, e ceva mai complicat de atât, că se iau mai multe chestii în calcul, însă esența e aici, dacă testezi mai mult intri în carantină. Simplu. Numai că, ce să vezi chestie, și aici se umblă cu o dublă măsură. Adică, atunci când a fost vorba să intrăm în carantină, modul de calcul al incidenței era ok, însă la ieșire pare că aceleași calcule nu mai funcționează. Că, spre exemplu, cei de la DSP au propus încă dinainte de 1 Decembrie ieșirea din carantină. Asta pentru că, pe aceleași  calcule,  reieșea că putem întrerupe simulacrul. Sigur, cum s-a ajuns la datele astea e o cu  totul altă poveste, însă dacă ceva s-a aplicat la intrarea în carantină, ar tre- bui să se aplice și la ieșire. Dar nu, că și intrarea și ieșirea din carantină nu țin de fapt de calculul ăsta, de algoritm, ci de votul acelui Comitet Județean pentru Situații de Urgență, care e condus de Nicolae Albu, prefectul, care e condus de fostul său coleg de facultate ajutătoare, Marcel Vela. Așa că, degeaba au zis specialiștii că e ok înainte de 1 Decembrie, degeaba au zis că e și mai ok pe data de 7 decembrie, că tot cum a vrut Nicolae Albu s-a făcut. Că doar nici ăia din comitet nu-s ceva oameni care să gândească. Ei sunt acolo să facă ce le zice Prefectul, să confirme ceea ce ăs- tuia i s-a dictat de mai sus. Că așa e în sistemul nostru de stat. Bine că în alte județe sau în alte orașe se fac câte 20 de teste și, ce să vezi, au incidența mică și normal că nu se impune carantina. Hai sictir!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile