CURTEA DE PONTURI – Săptămâna 14

  • de

După ce și-au împărțit frumos posturile de viceprimar, băieții din PNL și USR, adică din fostul PDL și din fostul PNL, au căzut la pace și pe atribuțiile viceprimarilor. Cum era de așteptat, câteva domenii absolut sensibile au ajuns la PNL, adică la Marius Filimon. În sarcina lui au căzut, ptiu ce nimereală, cheltuielile alea cu serviciile publice, cum ar fi transportul si milioanele date către Stelian Nicola pentru operațiunea autobusul Alba Iulia, co- lectarea deșeurilor menajere și curățenia stradală – banii dați la Polaris, întreținerea și amenajarea spațiilor verzi – banii dați lui Todea și celeilalte firme de treabă, venită în Alba Iulia o dată cu Polarisul, banii de dezinfecții, dezinsecții și alte cele, ăia dați DD-Chimului. Adică, va fi o reformă de n-a văzut Parisul, că doar se știe că ăștia din PNL abia așteaptă să scape de firmele de casă ale vechii administrații. Ha ha, ce-am mai râs. Noroc că noua administrație pompează bani la presa pre-pay mai ceva ca precedenta, așa că în general o să fie liniște.

 

E distracție mare și pe la PSD în perioada asta. Că, după ce s-au jucat de-a cine-i șef și cine candidat, noul șef al filialei, pus de chiar Dîrzu cu mânuța lui, s-a răzvrătit și nu mai vrea să joace după cum îi cântă încă deputatul. Adică, Tuhuț a decis că va rămâne și deputat și șef al filialei, după alegerile astea, mai ales că șansele lui Dîrzu, de pe poziția a doua, la un nou mandat sunt destul de mici. Prin urmare, Dîrzu nu a cotizat cu mai nimic la campanie, așa că cei doi eligibili, Tuhuț și Matieș, au cam în- ceput să facă scandal. Că deh, asta le și lipsește lor acum, că doar își permit să mai piardă câteva procente. Cine știe, poate rup recordul și intră pe minus.

 

În timp ce Dumitrel se joacă de-a pregătirea serbărilor de 1 Decembrie și a alegerilor, situația la Spitalul Județean e mai mult decât gravă. Iar grav e un termen cam blând pentru ce se în- tâmplă acolo. Paturi nu mai sunt, personal infectat cu SarsCov2 e suficient, de ajung să-i cheme de acasă pe cei încă sănătoși, la ATI e un fel de antecameră a morții, iar soluțiile sunt mai mereu un fel de încropeală. Și problema cea mare nu-i doar cu Covid, ci mai ales cu faptul că fiind situația asta cu virusul, ceilalți suferinzi rămân în multe cazuri fără tratament. Chiar dacă din statis- ticile trimise de autorități nu reiese că am avea atât de multe cazuri de decese cauzate de Covid, se moare deja pe capete. Din fel și fel de alte cauze. Iar asta se poate vedea cel mai bine la firmele de pompe funebre, care abia dacă mai fac față situației. Dar noi ne pregătim să serbăm și să votăm.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile