CURTEA DE PONTURI – Săptămâna 6

  • de

După super victoria de la Consiliul Județean, Ion Dumitel s-a bucurat foarte moderat. Ba chiar ar fi mimat și puțină tristețe așa, pentru colegul luzărache de la Primăria Alba Iulia. Asta așa, pentru o zi două, cât încă mai e Mirciulică pe aici. Că, imediat ce o întinde europarlamentarul spre Bruxelles, unde va avea în sfârșit parte de concediul de odihnă binemeritat, se va începe ascuțitul briștilor. Căci, absolut normal, lui Dumitrel i-a cam venit rândul să preia frâiele PNL. Iar la pachet mai așteaptă și feblețea lui Dumitrel, micul mare om de stat Florin Roman. Și s-ar putea ca partidul să cam fie de acord cu mișcarea asta, mai ales în condițiile în care cei  doi au șanse mai mari să colaboreze cu Pleșa și cei din USR. Pe motiv că, urcat pe marele cal al victoriei, Pleșa nu va mai vrea să audă în veci de Mircea Hava.

Practic, va fi un fel de Ghiță Damian de Alba Iulia, cu care Mircea Hava nu va putea avea vreodată vorbitor. Că, dacă nu era pohta lui Mircea, ar fi fost șanse destul de mari ca Dumitrel să-l convingă pe Damian să lase Ciugudul pentru Alba Iulia. Ceea ce ar fi fost o super mega victorie pentru PNL.

Treziți din beția victoriei, băieții de la USR-PLUS au început să viseze. Și, desigur, să împartă candidaturi pentru parlamentare. Beniamin Todosiu, care deunăzi se jura pe verde natural că nu vrea să plece la București, că vrea să rămână la Consiliul Județean, să acumuleze experiență, să învețe administrație, visează deja la imunitate. Și are șanse mari să prindă, că mna, e șeful partidului, e alea-alea. Și i-a mai și lăsat candidatura la șefia Consiliului Județean lui Mihail David. Care David, sărmanul, de la înălțimea procentelor obținute, poate visa la o candidatură undeva pe sate. Asta dacă nu și-a cam încheiat cariera prin partid. Sau o va drege strategic, spunând că nu-și permite o candidatură, că și-a stricat toți banii la locale, că așa și pe dincolo. Cu toate că, în sufletul lui, visează la Parlament așa cum un elev de nota 4 visează la nota 5. Ah, și să nu uităm, că s-a deschis și posibilitatea unui post de senator pentru USR-PLUS Alba. Pentru care, pare-se, e favorit un tip de treabă, băiat bun, dar cu un CV care-l recomandă pentru Primăria Șpălnaca, cel mult. Dar hei, oameni nu, știi cum zic?

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile