CURTEA DE PONTURI – Săptămâna 7

  • de

Situația în care a rămas Paul Voicu, după pierderea Primăriei, l-a transformat într-un fel de domn Goe, care trebuie musai dus la București. Asta așa, ca să fie bine la toată lumea, să aibă omul imunitate și să stea și restul găștii liniștită.

Ultimele zile, imediat după alegeri, băieții de prin Primărie își pregăteau exitul și, vorba aceea, făceau curățenie la locul de muncă. Adică, mai niște acte, mai niște contracte, mai o dată pusă bine, mai umblat pe ici și pe colo, ca să fie totul în regulă în caz că Pleșa chiar a luat-o pe ulei și face auditul ăla.

Dumitrel și Hava ar fi avut un schimb destul de dur de replici.

Mircea l-ar fi certat că s-a implicat cam puțin spre deloc în campania lui Voicu, ceea ce e destul de adevărat. Însă la fel de puțin s-a implicat și Hava. Or, situația în care Voicu nu e premiat cu un post de parlamentar devine una extrem de delicată. Căci, mai departe de cearta celor doi tătuci, cel mai nemulțumit e chiar Paul Voicu, care poate liniștit să-i acuze pe amândoi că l-au cam lăsat de izbeliște. Ori, în cazul de Doamne ferește, clinchet de anchetă, ce interes ar mai avea să nu dea din casă, să țină totul „în echipă”, așa cum a făcut-o până acum?

Dumitrel e însă pe cai mari, și orice încercare de a-l înșuruba pe Paul în fruntea listei se va lovi nu doar de refuzul acestuia ci și de numitul Florin Roman. Păi cum își imaginează cineva că el, ditai marele lider al deputaților, ar accepta să-i urmeze pe listă unui lu- zărache ce n-a fost în stare să păstreze primăria care era considerată cel mai sigur pariu politic din țară? Nici vorbă de așa ceva. Se anunță, așadar, vremuri in- teresate în PNL, cu reorganizări de trupe și, foarte probabil, cu un mic takeover al organizației. Adică, se poate Mircea duce liniștit la Bruxelles, să-și vadă de treabă, că au grijă aici de lucruri Dumi și cu Florinel. Și poate că ar pleca el, bătrâ- nul lord, însă nu-și poate lăsa copiii de izbeliște. Așa că, probabil ceartă.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile