CURTEA DE PONTURI – Săptămâna 8

  • de

După toată tevatura cu lista pentru Parlament, pe care PNL-ul a pregătit-o pentru județul Alba, se pot trage câteva concluzii. Cariera politică a lui Mircea Hava s-a cam încheiat, iar omul se poate duce liniștit la Bruxelles, să-și vadă de binemeritata odihnă. Micul său pupil și pariu pentru Alba Iulia, Voicu Paul, n-a mai prins nimic, pentru că Dumitrel n-a acceptat prezența lui pe liste, pe un loc eligibil. Așa că nici n-a mai candidat. Că n-ar fi dat bine, să fie chiar așa, în rol de Domnul Goe. Așa că, din ce umblă vorba, Paulică va merge pe ceva post de mic șef local la APA CTTA Alba SA. Adică nu-l lasă partidul chiar pe drumuri.

Pentru moment, lucrurile s-au clarificat cumva în PNL Alba, în sensul că Dumitrel a devenit dominatrix-ul partidului. Și-a pus gașca la municipiu și, după votul de sâmbătă, și-a pus și oamenii pe listele pentru Parlament.

La Camera Deputaților, primul loc nu putea fi contestat de nimeni, așa că a ajuns în mod firesc la Florin Roman. Care e cumva din gașca lui, cel puțin pentru moment. Pe locul 2 a ajuns, cumva surpriză, drujba din Apuseni, fostul șef de alimentară și combinator încă de pe vremea lui Ceașcă, teribilul Corneliu Olar. Următorul pe listă, pe un post cumva semi-eligibil, s-a clasat Alin Ignat, micul pițiponc, pe care vocea și talentul l-au recomandat pentru un post de Secretar de Stat la Ministerul Muncii, chiar dacă avea zero experiență în domeniul public. Cum însă e fiul propriilor părinți, niște super înfipți în „sistem”, omul a fost promovat atât de tare că a contrazis, practic, Principiul lui Peter. Și, iată, riscă să mai fie încă o dată promovat. Și el, ca și ceilalți candidați, duhnește a mediocritate, dacă-i iei CV-ul la cercetat.

Lupta cea mare s-a dat pentru pos- tul de senator, lăsat liber – wow – de către Sandu Pereș. Iar aici s-au în- fruntat, pare-se, omul lui Dumi și omul lui Roman. Adică Sorin Bumb vs Claudiu Răcuci. Vă dați seama, și la ăștia din-tre cine și cine a fost de ales, că dacă te uiți pe CV-urile lor te iei cu mâinile de cap. Bine, ar mai fi fost în competiție și Silviu Ponoran, primarul din Zlatna, care a ajuns iar rezervă de lux. Așa că Roman, care-l susținea pe Răcuci, omul lui Gigi Rotar, trebuie să mai aștepte o leacă până să preia organizația. Unde mai pui că Dumitrel l-a și scuturat pu- țin pe Rotar, care de când cu pandemia cam începuse să facă mofturi.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile