CURTEA DE PONTURI – Săptămâna 12

  • de

În spatele pozelor și zâmbetelor de campanie, în interiorul PNL mocnește un ditai sandalul, ce-i are protagoniști pe chiar cei doi tătuci ai organizației din Alba, Mircea Hava și Ion Dumitrel. Chiar dacă pentru moment el este un răzbel dus prin reprezentanți, prin oameni ajunși pe liste, susținuți ba de unul, ba de celălalt, s-a ajuns până în faza în care cei doi și-au dat puțin la ficați în mod direct.

Se făcea că venise ministrul Tătaru în Alba, ca să analizeze el cu gușa lui situația lui Covid, iar la întâlnirile astea a participat toată spuma de partid și stat. Ministrul, ca orice om de partid, și-ar fi manifestat încrederea deplină în autorități, cărora le-a zis să ia toate măsurile necesare. Numai că nu știa el, sărmanul, că autoritățile din Alba au sau sunt chiar ele niște tătuci politici, aflați      într-un răzbel dus după perdeaua campaniei electorale.

Dumitrel s-a ținut tare și a zis că nu e cazul să se închidă nimic sau să se ia măsuri prea drastice, că nu e cazul. Sau, în traducere din limba politiciană, pentru că nu dă bine la potențialul votant. Hava, în schimb, ar fi susținut tare de tot că trebuie luate orice măsuri, chiar și  carantină dacă e cazul, numai să se frâneze puțin din pandemia asta, care omoară oameni. Și, ce să vezi, are omul dreptate, viru- sul ăsta nenorocit chiar omoară oameni. Ba chiar i-a zis în față lui Dumitrel că e puțin cam prost dacă nu susține măsuri care să pună pe primul loc sănătatea publică. Prefectul însă, care joacă după cum îi cântă Dumitrel, a juca-o așa, mai pe sistem, dar să facem totuși să fie bine, mai ales la partid.

Și uite așa, în tot timpul ăsta, noi stăm și ne uităm la cifre cu infectări, la măsuri luate pe după ureche și așteptăm să vina ziua votului. Că despre asta e vorba.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile