De îndată, cu Primăria Alba Iulia. Au ventilat, dar au și promovat

Se pare că perioada asta de campanie electorală ridică probleme și urgențe cum n-a ridicat nici măcar starea de urgență, când eram cu toții la cutie și nimeni nu știa ce, cum și când se va fi terminat cu virusul ăsta nenorocit. Bine, nici acum nu știm, însă pare că învățăm să trăim cu el.

În ultimele săptămâni, pe lângă ședințele ordinare de Consiliu Local, onor administrația locală, prin pixul vicelui cu atribuții de primar, a convocat nu mai puțin de două ședințe de îndată.

Din-acelea, de azi pe azi, care implică o super mega urgență. Desigur, e inutil să povestim despre ședințele normale, unde totul votează la foc automat, căci există o majoritate atât de confortabilă primarului, că distinșii consilieri nici măcar nu-și mai consumă neuronul spre a citi ce votează, de multe ori. Doar Mircea Trifu care mai face circ pe acolo, uneori justificat, alteori anapoda. Însă omul chiar face opoziție.

Ei, cum ziceam, în ultimele săptămâni au fost convocate două ședințe de îndată. În una din ele au votat băieții să dea bani, premiu, celor care donează plasmă. Adică acelor oameni care au fost infectați cu Sars Cov2 și s-au vindecat. Evident că e nevoie și e bine ca acei oameni care s-au vindecat să-i ajute pe cei care sunt în suferință. Însă aici intervine cel puțin o discuție morală, căci donatul e o chestie voluntară și așa ar trebui să rămână. Banii dați pentru așa ceva duce un act umanitar în sfera biznisului, ceea ce nu e tocmai ok, chiar dacă situația e nasoală și e super nevoie de plasmă.

O altă ședință de îndată a fost convocată săptămâna trecută, iar despre asta o să vă zicem puțin mai mult, că aici reiese clar modus-operandi-ul administraței. Practic, ședința asta a fost convocată pentru că trebuia modificată Hotărârea de Consiliu Local nr 193 din 10 iulie a.c. Și mai exact, este vorba despre „Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza Covid19”. Pe scurt, băieții și fetele de la departamentul de bani europeni au reușit să ciupească, în cadrul unui proiect european, niște finanțare pentru achiziția de ventilatoare. Ceea ce, nota bene, foarte bravo! Au făcut proiectul de HCL iar băieții de la minister le-au cerut, acum, să opereze niște modificări. De unde și super mega urgența. Ok, să fie bine.

În proiectul ăsta se vorbește despre achiziția a 10 ventilatoare mecanice pentru ATI. Care să fie, normal, donate Spitalului Județean. Valoarea totală a proiectului este de 1.105,073 lei. Același proiect vobește despre trei activități cuprinse în suma asta: 1 – achiziția a zece ventilatoare, 2 – ACTIVITATEA DE INFORMARE ȘI PROMOVARE A PROIECTULUI și 3 – Auditul proiectului. Deh, e obligatoriu să promovezi, să știe lumea că ai făcut.

Primăria Alba Iulia, după cum bine știți – și știți, că au făcut da’ s-au și lăudat– a cumpărat deja 10 astfel de ventilatoare. Și foarte bine au făcut. Numai că, așa cum zice chiar sistemul electronic de achiziții publice, cele 10 ventilatoare au costat 917.000 lei.  Și asta era în plină criză, când toată lumea umbla după astfel de ventilatoare iar prețurile erau exorbitante.

Nu-i foarte clar dacă proiectul ăsta se referă la acele ventilatoare, deja cumpărate, sau e vorba de altele. Dar să presupunem că e vorba fix de alea, luate din bani de la bugetul local și acoperite acum cu acest proiect. Chiar și în condițiile acelui preț de criză, mai rămân aproape 200.000 de lei pentru promo- vare și audit. Iar auditul unei singure achiziții, să fim serioși, îl face și Mircea Trifu, după patru pahare de vin, dacă vrea. Deci, o sumă frumușică de pro- movat, taman acum, în plină campanie. Sau, dacă e cumva altă achiziție, clar prețul e mai jos acum, că a mai scăzut și cererea. Ceea ce ar însemna că rămâne, de la tanti UE, o sumă și mai mare pentru informat și promovat.

Noroc că Primăria e un fel de expert, campion cu centura neagră la promovat și lăudat. Păi, până la urmă vorbim de o administrație care dă bani unor Dane Budeanu locale, ca să promoveze niște ședințe la care lumea oricum nu poate să vină, că sunt fucking online. Deh, au informat, dar au și promovat!

 

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile