De toante pentru tonți

  • de

Patronatul și Biserica

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, i-ar fi zis unui român din diaspora că e mare păcat dacă merge să se roage într-o biserică catolică și că musai  să caute și să găsească una ortodoxă. Frumos, doar se știe că Dumnezeu are contract de chirie semnat și ștampilat numai și numai cu Biserica Ortodoxă. Or, mai departe de imbecilitatea declarației lui Teodosie, altfel contrazisă de chiar BOR, care a spus clar că rugăciunea nu are granițe confesionale sau de altă natură, ce a zis șeful de filială BOR de la malul Mării nu sună neapărat rău. Practic, dacă Dumnezeu e legat numai și numai de Bisericile Ortodoxe, și dispariția lui ar fi legată tot numai și numai de clădirile BOR. Deci, să sperăm zic!

Hoțul neprins, denunțător cinstit

Minunat circul creat în jurul rezultatelor de la alegerile locale din București și de prin alte părți ale țării. Foarte mișto și circul pe care televiziunile și presa conectată la partid l-au făcut după. Însă, din tot circul ăsta, cel mai mult ne-a plăcut faza cu Ciolacu și PSD care anunțau plângeri și solicitări prin Justiție și la BEC, pentru că, atenție, alegerile ar fi fost fraudate. Păi, să mai zică cineva că PSD- ul nu s-a reformat. Când ați văzut ultima dată un PSD-ist făcând un autodenunț?

Ale tinereții valuri

Victor Paul Florea, tânărul de 25 de ani ce a ieșit consilier independent la Alba Iulia – bravo! – pare că a uitat să se oprească din campania electorală. În ultimele zile a ieșit public cu cel puțin câteva chestii care par scoase din registrul de branding personal. Ceea ce nu-i neapărat rău, însă nu-i nici chiar ce trebuie. A reluat puțin tema cu inundațiile, că a plouat, și ne-a zis că trebuie făcut să fie bine. După care a mai zis și despre podul de peste Mureș, care chiar e o problemă. Dar a zis-o așa, gen „primăria trebuie să acceseze urgent fonduri pentru construirea a două noi poduri”, chestie care sună minunat de electoral. Pentru că, de unde să le acceseze? Există niște programe, finanțări, pe care le-a identificat tânărul consilier? Că, am înțeles că trebuie, toată lumea știe că trebuie și, cât timp e campanie, merge și zis doar așa, că trebuie, dar acum că ești consilier trebuie să ne zici și de unde și cum. Știi cum zicem? Ah, și să nu uităm de ideea că își va dona jumătate din indemnizația de consilier – a mai zis el – pentru rezolvarea unor probleme. Gen, așteaptă să-l caute oamenii, cetățenii, „his con- stituents”, să-i spună ce probleme au.

Iar el, cu banii ăia le va rezolva. Cu 500 de lei pe lună, cât înseamnă jumătate din indemnizația lui, sigur va putea re- zolva niște mari probleme. De exemplu, nea Vasilică de la cârciuma din colț sigur ar mai bea un rând.

Dacă voi nu mă vreți, eu tot vreau

Fascinant, în felul său, stimabilul domn Mircea Trifu. Pare că nu i-a zis nimeni că n-a mai intrat în Consiliul Local sau că s-a terminat campania. Omul o ține pe a lui, cu sfaturi, cu ce trebuie făcut, cu așa și pe dincolo. Dacă ne întrebați pe noi, e păcat că are să lipsească din viitorul Consiliu. Circ sau nu, omul a făcut opoziție acolo. Însă nu pare să fi înțeles că după 27 septembrie e la fel de politician ca unul de la PMP,

AUR sau alte partide cărora cetățenii le-au zis pas. Adică, omul nu pare să fi înțeles că e, din nou, civil. Și, cum n-a înțeles asta, o ține pe a lui, cu ce trebuie să facă Primarul, ce trebuie să decidă consilierii și cam tot ce trebuie făcut acolo. De parcă e un fel de CEO al administrației publice și dă el directive, așa. Nenea Trifu, pe bune, am înțeles cu toții că nu știi să citești un sondaj, că nu știi să citești opinia publică, dar nici măcar rezultatul final al alegerilor, ăla validat, nu știi să-l citești?

Du-mă, du-mă, măi tramvai

Prostul nu e prost destul, dacă nu e când nu știi pe ce lume trăiești, claxonezi nenicule, să te vadă lumea în toată splendoarea. În prima sa ieșire publică de după validarea rezultatelor, Gabriel Pleșa s-a trezit vorbind iar despre tramvai. Sigur, l-a întrebat cineva, iar omul iar a ratat șansa de a părea deștept prin tăcere. Și i-a dat el înainte cum că daaa, siiigur, o să facă acel tramvai promis, dar nu o să fie așa, un tramvai clasic, alimentat prin linii de electricitate aeriene ci va fi unul alimentat prin șine. Nici nu mai știi ce să zici la așa declarație, o fi prostie multă, o fi prea multă imaginație? Sau, nu vă supărați, nenea primarul, dar ce-ați fumat dom’le? Ah, și încă ceva, dacă tot e tramvai, n-am putea să-l facem subteran? Nu, nu metrou, un tramvai subteran, alimentat prin unde magnetice, pe care să-l ținem sub pământ așa, de teamă să nu-și ia zborul când iese la suprafață.

Maximă responsabilitate

A trecut o săptămână și încă n-am prea văzut nicăieri demisii. Așa bine au mers alegerile astea de parcă toți politicienii au câștigat. Chiar și ăia de n-au trecut pragurile, n-au făcut scorul partidului și nimic. Pe bune, știam că după fiecare tur electoral au să piardă cetățenii, însă parcă ne-am fi așteptat ca, odată cu noi, să mai vedem și câțiva purtători de carnet de partid care să admită că au înfrânt. N-ai să vezi. În politică sunt doar mari sau mici câștigători. Chiar și ăia de au fost puțin schimbați, se pregătesc acum de alte posturi, precum domnul Goe.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile