Din ce în ce mai bine

Epurare si muove

Pare că situația cu rampa de la Galda, aia ecologică și nouă și bună și insuficient de mare, e tot mai roz. Iar odată cu situația aia roz, tot roz are să fie și colectarea și depozitarea deșeurilor. Adică, de niște zile bune, până azi (sâmbătă) când scirem acest text, stația de epurare de la Galda e caput. Adică s-a dus pe copcă și, ca să fie reparată și pusă în funcțiune, ar fi nevoie de niște câteva zeci, chiar sute de mii de lei. Pe care, desigur, ar trebui să-i dea Dumitrel, anume Consiliul Județean, că ei sunt proprietarii. Însă, așa cum s-a văzut încă de la începutul acestei crize a gunoaielor, moment atât de demult că e pierdut în uitare deja, lui Dumitrel nu prea pare să-i peste de situație. Că, deh, oamenii înjură la primari dacă nu-i colectat gunoiul. Iar primarii, dat fiind că-i are pe toți în buzunar, nu cârâie unul.

Pentru noi înșine

Puștiul Damian, noul arhitect șef din Alba Iulia, pare chitit să se impună în instituție. Și pe alocuri pare chiar pus pe treabă. Am avut ocazia să-l vedem la ultim ședință de Consiliu Local, când le-a dat unora peste nas cu legea. Ba chiar le-a zis, foarte mișto altfel, că nu mai merge cu „cutumele” vechii administrații și că acum totul va fi ca la carte, pe lege. Foarte frumos. Iar omul pare că vrea să chiar schimbe ceva în urbanism. Mai puțin acolo unde taman el voia să schimbe, fix în baza vechilor cutume. Să vă povestim. Undeva în spate la Ardeleana, în centrul orașului, există o hală, al cărei regim este de spații administrative. Normal, printr-un subtil proiect, totul a fost schimbat și modificat în sensul că în locul spațiilor administrative locul poate fi acum de locuințe colective. Că cineva transformă hala aia, clădirea de birouri gen, o recondiționează, o înalță și așa mai departe. Și asta chiar dacă acolo accesul este pe o străduță, o intrate de fapt, cu sens unic, lată de vreo 4 m. Cu toate astea, noul arhitect șef n-a avut vreo obiecție la proiect. Asta pentru că, deși depus de arhitectul Barbieri, la proiect la lucrat chiar și micul Damian, înainte să se înșurubeze în postul din Primărie.

Descărcări bugetare

Cu toate că încă n-au reușit să pună pagină pe pagină de proiect nou, băieții noi din Primărie sunt deciși să ducă la bun sfârșit proiectele mai vechi. Ceea ce nu-i rău. Însă aici e și puțină șmecherie, că odată începute de ceilalți, pot oricând să arunce pisica în curtea lor, dacă ceva nu-i bine sau e scump sau mai știu eu ce. Spre exemplu, pentru niște amețite de descărcări arheologice au ajuns să fie plătiți 700.000 de lei. E vorba de zona din spatele Bazinului Olimpic, unde urmează să se facă un ștrand, cândva. Or, să ne fie cu iertare, însă vorbim de o zonă în care s-a construit deja, care e împrejmuită de blocuri și clădiri cu super fundații. Nu-i ca și când acolo ar putea fi găsită, în urma săpăturilor, Atlantida dacilor. Însă, iaca, e un motiv numai bun pentru ca niște unii să încaseze de parcă fac descărcare de buget nu descărcare arheologică.

Dezinfrecție la picior de lemn

Acum că a scăpat de viceprimarul neobedient, pare că Dorel Nistor s-a pus pe treabă și vrea să curețe tot orașul, să nu mai rămână miros de vice. Ba chiar a decis să schimbe puțin jucăria și, ce să vezi, serviciile de dezinsecție nici măcar n-au mai ajuns la băieții veseli de la DD Chim. Asta pentru că și-a găsit Dorel niște prieteni noi, pe Total Cleaning, firma unuia Adrian Popescu. Acum, ce mai contează că firma e una care se ocupă, în mod normal, cu curățenia, nicidecum cu dezinfecții, dezinsecții și din-astea? Până la urmă vorbim de Sebeș. Ori, la ce frumos poluează fabricile acolo, nici n-apucă țânțarul să simtă miros de dezinfectant, că pică de la ce iese pe furnalele uzinelor.

O poziție perfectă

Pe undeva, trebuie lăudată consecvența cu care PSD Alba se încăpățânează să rămână în acel punct în care nici măcar posibilă variantă de schimbare nu e. Și, până la urmă, de ce-ar face ceva? Nu mai bine stau ei liniștiți, așteaptă să fie câștigate alegerile pe țară, de către organizațiile din sud și Moldova, după care poate le pică și lor ceva. Că aici, în Alba, ca nimic. Adică, sigur, fac ei niște chestii, dar cam nimic. Anume cât îi duce pe ei capul. Spre exemplu, în plină criză, când în PNL miroase a măcel pentru șefie, când primăria Alba Iulia e în haos, când ar fi atâtea și atâtea oportunități să arate că știu și ei ceva, că vor măcar mai bine, ei au ieșit în ceată să „ecologizeze” un pârleaz. Să adune gunoaie, în pungi, și apoi să se dea mari pe facebook că uite ce frumos fac ei. Până la urmă, poate că aici e nivelul lor. Iar dacă la asta se pricep, asta să facă. Să sune repede la Rer Vest, că din ce am auzit fac ăia angajări.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile