Educația sexuală și cea mai veche meserie

În timp ce lumea civilizată caută în permanență să progreseze, la noi, la carpato danubieni, pare că totul este despre cum să punem frână timpului, nu care cumva să ajungem prezentul din urmă. Ne luăm la întrecere cu frații bulgari și, uneori, cum s-a întâmplat și în cazul proiectului ce își propunea introducerea educației sexuale în școli, pare că ne-am trezit după o noapte în care am tras pe nas tămâie și acum suntem gata să ne încordăm mușchii cei conservatori.

Nu-i de mirare că suntem aici, că orice inițiativă ce ar vrea să educe tinerii e primită cu așa o adversitate. Avem o clasă politică needucată, lipsită de viziune și principii. Toți proștii nației par să se fi adunat prin toate partidele. Mai apoi, avem o clasă politică ce, în totalitatea ei, e definită de o slugărnicie grosolană față de biserică. Și asta chiar dacă trăim într-un stat, teoretic, laic.

Idei precum tradiția, credința ori familia sunt pervertite de acești tembeli cu funcție publică iar sensul lor este răstălmăcit pentru a servi interesului unui stat ce-și vrea cetățenii proști. Gânditul e periculos iar educația, fie ea și sexuală, nu-i bună în școală. Ba mai mult, niște unii, și nu puțini, s-au trezit să dea educației sexuale un cu totul alt sens decât cel pe care-l are. Pentru unii educația sexuală înseamnă lecții de futut, lecții de masturbat ori despre cum să te faci homosexual, de parcă orientarea sexuală e o chestie ce ține de alegere și nu ceva cu care te naști.

Poate că sunt unii care cred că educația sexuală trebuie făcută acasă. Sau la popă, că știe el mai bine. Iar dacă dai o labă orbești.

Am auzit atât de multe prostii și aberații pe post de justificare a neintroducerii educației în școli că nici nu știu de unde să încep.

Că educația sexuală ar trebui făcută cu acordul familie. Ete na, de ce? Sigur că, în cazul fericit, copilul are norocul unei familii normale, dezghețate la minte, care-i poate oferi explicații și răspunsuri. Sau dacă nu poate, măcar să accepte, ba chiar să-l/o încurajeze să meargă la cursuri de educație sexuală. Dar, cu altfel de familii ce facem? Ce vină au copiii care s-au născut în niște familii de habotnici ori needucați? Asta ca să nu mai zic de acele familii care-și abuzează copiii. Ce acord să-și dea ăia pentru ca fiul sau fiica să participe la educație sexuală. În logica asta, părinții care cred că pământul e plat ar avea dreptul să nu-și lase copiii la orele de geografie. Cei care cred că pământul are 6000 de ani, iar femeia a fost făcută din coasta unui bărbat și nu cred în teoria evoluției ar trebui să nu-și lase copii la orele de biologie, de anatomie. La fizică nu mai zic, ce să caute copilul unuia care crede că atunci când tună și fulgeră se plimbă Sf. Ilie cu căruța deasupra norilor?

Cum să nu fii de acord cu o educație sexuală și sanitară în școală, mi-e greu să înțeleg. De ce să nu învețe acel copil, ajuns la pubertate, despre ce se întâmplă cu corpul lui, despre ce să facă și să nu facă, despre ce e consens și ce nu, despre cum se poate proteja și toate atâtea alte cunoștințe de care are nevoie?

Nu are nimeni pretenția să reformăm sistemul educațional și să-l aducem la nivelul țărilor nordice, cu toate că ce bine-ar fi. Însă nici să rămânem în evul mediu, în ce privește educația sexuală, nu e o soluție. Și cel mai trist este că, probabil, toți ăștia care se opun educației sexuale în școli, folosindu-se de pretexte precum familia, tradiția, cultura, neamul, credința, nu doar că sunt niște ipocriți și n-au nici o legătură cu valorile alea, dar sunt cei care, dacă ar putea, ar ține femeia la cratiță și ar pune copilul la muncă – că doar de-aia îl faci, nu?, să aibă cine să-ți dea un pahar de apă la bătrânețe. Ca să nu mai zic că bătaia e ruptă din rai, nu?

E trist că unii cu mintea deloc destupată, cei mai mulți ajunși în posturi cheie în statul ăsta nenorocit în care ne cărăm în spinare existența, nu reușesc să înțeleagă că educația e un lucru bun. Nu înțeleg, sau nu acceptă, că rolul unei generații este de a oferi noii generații condiții mai bune decât a avut ea.

Politica e, fără doar și poate, o curvă. Însă la noi curva asta e proastă și fudulă, genul ce-și dorește ca și fiica ei să fie tot curvă când va crește mare.

Când eram mic de tot și auzisem despre „cea mai veche meserie din lume” nu mi-a zis nimeni că e vorba despre meseria de curvă. Mintea mea de copil învățat să zică Tatăl Nostru a dedus că cea mai veche meserie e cea de brutar, din  moment ce în rugăciune era vorba de „pâinea noastră cea de toate zilele”. Mi-ar fi plăcut să nu mă înșel atât de grav. Și mi-ar mai fi plăcut ca cineva să mă învețe că cea mi veche meserie nu e a curvei de la colț de stradă ci a ăluia din Parlament ori din Primărie. Cea mai veche meserie e cea de politician.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile