Epidemie-mi pasă de alegeri!

  • de

Testăm în Alba mult mai mult ca în alte județe. E și ăsta unul din motivele pentru care am ajuns în topul numărului de cazuri, dați exemplu pe la televizor. Nu-i însă doar asta cauza principală. Căci gradul de infectare a crescut peste tot. De la 1 pozitiv din 15 teste efectuate am ajuns să avem și 1 pozitiv din 4 teste efectuate, așadar e cât se poate de clar că situația se agravează. Cu toate astea, Nicolae Albu – prefectul poștaș vede lucrurile altfel. El are alte priorități, că vin alegerile. Iar dacă partidul o cere, ele trebuie organizate.

Așa că, dă-i în spasme de medici și specialiști, că știe el mai bine. Spre exemplu, săptămâna trecută, după ce rezultatele testelor arătau o incidență tot mai mare, după ce situația devenea de la zi la alta tot mai gravă, oamenii din sistem, în speță medici și epidemiologi de la DSP Alba și Spitalul Județean au propus o serie de măsuri, care au ajuns în minunatul Comitet Județean pentru Situații de Urgență, unde Albu e un fel de tătucă. Mă rog, e tătuca controalelor, că atât îl duce pe el mintea, să dea directive polițiștilor să facă verificări pe la terase. Ei bine, cum era de așteptat, căci Dumitrel îi toarnă în ureche  ia el, precum un atârnache tras cu cheia, se execută exemplar, Albu a zis că ntz, nu e cazul să ascultăm ce zic medicii și specialiștii. Că nu e chiar așa grav, că a privit el dintr-un unghi mai bun și că merge și așa, mai cu măsuri care nu-s chiar măsuri dure. Ca să nu supărăm la domnul alegător, normal, căci Dumitrel vrea să-și consolideze victoria de la locale cu una și mai mare la Parlamentare.

Oana Badea, doamna aia de s-a reales primar de Aiud, e acum atât de plină de ea că s-ar fi răstit la ministrul Tătaru, de i-a închis dolofanul telefonul în nas. De ce? Păi, pentru că, dată fiind situația extrem de nasoală în care e sistemul sanitar din Alba, unde la Spitalul Județean se îmbolnăvesc cadrele medicale pe capete și nu prea mai sunt paturi, s-ar fi decis transformarea Spitalului din Aiud în spital suport Covid. Chestie care, cum adică?!, nu se poate face peste capul doamnei Badea. Că doar e spitalul ei, că ea dă banii acolo, din bugetul Aiudului. Ce-i drept, nici ăștia de la partid n-au știut să o joace prea bine. Că, în loc să-i spună despre ce planuri s-au făcut pentru spitalul Aiud, puteau simplu să o felicite pentru idee. Că așa, dacă era ideea ei, poate altfel ar fi decurs lucrurile, că deh, așa e cu politicienii ăștia.

După interminabile negocieri, pare că se va ajunge la un variantă funcțională în ce privește funcțiile de viceprimar. Pare-se, Dumitrel a reușit să le umple capul celor din PLUS – în speță Holhoș și Vârtei – cum că dacă nu vor face cum vrea el, nu vor pupa bani de la Consiliul Județean, treaba pare destul de clară. De altfel, cei din PLUS oricum jucau în tabăra PNL încă dinainte de alegeri. Deci, nimic nou aici. Așa că s-a negociat la sânge. Cei din PNL au zis cum vor ei să fie, în timp ce Pleșa a zis cum ar vrea el să fie. Și s-a ajuns la un compromis, în sensul că se va face cum vrea PNL. Doar e cu- noscut faptul că, de când cu distanțarea asta provocată de  pandemie, Pleșa e cel mai tare negociator,  pe o  rază de 2 m în jurul lui.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile