Experții români și vaccinul anti-Covid

Se pare că luminița de la capătul tunelului e tot mai vizibilă. După un an care a dat complet peste cap lumea așa cum o cunoșteam, rezolvarea proble- melor se apropie cu pași mari.

Pandemia aceasta a arătat cât de nociv e un sistem cum e cel din China, unde lipsa unei democrații chiar și șchioape, ca asta de la noi, a permis ascunderea sub preș a unui gunoi ex- trem de periculos. Și, când a dat pe di- nafară și nu s-a mai putut ține secret, a fost prea târziu.

A mai arătat, de asemenea, că siste- mul medical din țări unde acesta e bine pus la punct a fost complet depășit de o pandemie virulentă, dar fără o in- cidență mare a mortalității. Economii puternice vor fi puse pe butuci, deși încă încearcă să găsească soluții pen- tru a limita efectele unei crize care ne va afecta mulți ani de acum înainte.

S-a dovedit că online-ul  trebuie  să fie privit cu mult mai multă seriozitate pentru a deveni un serviciu comp- lementar și o alternativă serioasă la modalități clasice de… orice: afaceri, divertisment, învățământ etc.

A mai arătat, de asemenea, bâlbe și di- ficultăți de comunicare din partea spe- cialiștilor și a autorităților. Chiar și in- competență, în destule cazuri (nu numai la noi, unde oricum e sport național).

Și a mai arătat limitele democrației nedublate de educație. Oameni incapa- bili să facă diferența între îngrădirea totalitaristă a unor drepturi și respon- sabilitatea civică, care consideră că democrația înseamnă doar drepturi, nu și obligații, care au lacune științi- fice, dar sunt dispuși să emită ipoteze științifice de a căror veridicitate sunt ferm convinși, care consideră că opinia exprimată pe net de Nea Caisă e mai credibilă decât studiile făcute de specialiști cu ani de experiență în spate.

Nu știu alții cum sunt, dar noi, românii, avem niște tipare foarte interesante. Dacă ne-a lovit pandemia, sigur e făcătură a Incultei Mondiale care vrea să ne facă sclavii ei pentru că suntem cei mai viteji și mai drepți dintre traci. Dacă nu ne-a lovit, înseamnă că ori e păcălea- lă, ori Dumnezeu decis că noi și numai noi trebuie să fim protejați, din toți cei aproape 8 miliarde de suflete care-m- pânzesc Pământul. Iar dacă ne-a lovit și-a apărut un leac, sigur e o altă făcă- tură a Occidentului Decadent care vrea să ori să ne cipeze, ori să ne omoare.

Nu suntem prieteni cu apa și săpunul. Avem buda-n curte. Că așa au trăit și moșii și strămoșii noștri și au trăit bine. Dacă ne doare capul, suntem con- vinși că nu-i o problemă medicală, ci e de la deochi. Dacă e un geam deschis, ne panicăm că ne trage curentul. Ca să ne meargă bine tot anul, chemăm popa cu botezul. Pentru probleme grave, nu apelăm la doctor, ci facem un peleri- naj pe la moaște, ori pe la morminte de „sfinți”. Dacă ni se-ntâmplă ceva neplăcut, suntem siguri că e din cauză că am spălat duminica. Știm sigur că un leac de pe la 1500 al călugărilor de la nu-știu-ce mănăstire va vindeca o boală apărută acum, în secolul XXI.

Toate cele de mai sus ne  fac  experți în a evalua un vaccin produs de speci- aliști din domeniu, de companii care se ocupă de decenii cu producerea de me- dicamente și vaccinuri care ne ajută ca, acum, să ne putem lupta cu boli în fața cărora n-aveam nicio șansă în urmă cu zece, douăzeci sau treizeci de ani.

Noi știm că Big Pharma vrea, de fapt, să depopuleze lumea. De-aia, cu aju- torul medicamentelor și vaccinurilor dezvoltate de ea, omenirea a ajuns de la 2,5 miliarde la începutul anilor ’50, la aproape 8 miliarde după trecerea a doar 70 de ani. Și tot de-aia, speranța de viață a ajuns de la 50 de ani la înce- putul anilor ’50, la ’75 după trecerea a doar 70 de ani.

Nu ne păcălesc ăștia cu vaccinul lor anti-Covid. Sigur e ceva putred cu el, n-o să devenim noi cobaii lor! Nu ne lăsăm așa ușor înțepați. Mai vedem, veniți iar cu produsele voastre peste vreo juma’ de secol și ne mai gândim până atunci.

Nu ne place Covidu’, dar nici cu vac- cinul nu suntem în relații bune. Hai, pa, că trecem noi și peste asta, suntem daci liberi, trăim în Grădina Maicii Domnului, alea-alea! Ăsta cocteil vindecător, nu dubioșeniile cu care ne momiți voi.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile