Fărău, un exemplu de comună în care fiecare om, mai ales Primarul, face

În ciuda numelui, rămas moștenire din vremuri în care Partidul nu reușise încă să ne conducă pe calea cea dreaptă, comuna Fărău este un exemplu de urmat, iar tov. Primar Ioan Stoia un model de eficiență, muncă și dăruire față de comunitatea pe care, cu atâta pricepere, o conduce. Dacă în urmă cu patru ani câștiga primăria din postura de independent, Ioan Stoia a reușit acum să aleagă calea cea dreaptă și, împreună cu partidul, a obținut un scor zdrobitor, semn că bunăstarea și priceperea în muncă sunt cu atât mai eficiente cu cât oamenii muncii se pot bizui pe aportul și susținerea PARTIDULUI!

Rezultatul obținut de tov. Ioan Stoia este o prelungire firească a necontenitelor eforturi pe care acesta le-a depus pentru binele oamenilor muncii din comună.

Încă din primele zile ale anului, tov. Primar Stoia Ioan a plătit suma de 4.800 de lei, numitului Koloszvari Csaba „First Design” PFA, pentru ca site-ul Primăriei Fărău să fie un model de urmat pentru orice utilizator al www-ului.

Știind că urmează o perioadă mai grea, tov. Stoia Ioan a acționat cu pricepere și, după ce a cumpărat câteva mici servicii de verificare tehnică a rețelei de apă ori servicii de intabulare, a achiziționat contra sumei de 26.694 lei, de la Radcond Rad SRL, piese și accesorii astfel ca buldo-excavatorul comunei să fie în stare perfectă de funcționare și gata să intervină în orice situație.

Pentru a nu se expune unor riscuri inutile, căci pericolul pândește la orice colț al mesei rotunde, pe 10 februarie tov. Stoia Ioan cumpăra, contra corectei sume de 9.800 lei, servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice, de la Conta Myr SRL.

Fiind deja consultat cum se cuvine, pe data de 12 februarie, două zile mai târziu adică, Primăria condusă cu atâta pricepere de tov. Stoia Ioan, achiziționa contra sumei de 25.000 de lei un pachet plin cu strategie de dezvoltare a comunei pentru perioada 2020 – 2027, de la Eco Maps SRL.

Ca nu cumva să vină pandemia și virusul, să găsească comuna nepregătită, pe data de 21 februarie Primăria Fărău plătea suma de 16.308 lei pentru lucrări topografice și peisagistice, în vederea unui amenajament pastoral, precum și suma de 6.000 lei pentru un plan topografic privitor la extinderea rețelei de apă. Ambele sume au ajuns, cu exactitate și în mod direct, în conturile tovarășului Dumitru Purcel. Acesta, fiindcă a realizat foarte bine planul, a mai primit încă 800 de lei, pentru un plan privitor la amplasarea bazinului de apă Heria.

Pentru a preveni efectele nocive ale intemperiilor, căci  mâna elementelor destabilizatoare se poate băga și primăvara, chiar la începutul lunii martie, tov. Stoia Ioan achiziționa  o lamă de deszăpezire atât de necesară buldo-excavatorului proaspăt reparat. Văzând acestea, nici vremea nu s-a mai încumetat iar în lunie aprilie – septembrie nu a mai fost înregistrată nici măcar o singură ninsoare în comuna Fărău.

Tot pentru a evita situația neplăcută în care Covidul bătea  la ușă, primăria Fărău a plătit suma de aproximativ 25.000 de lei, firmei Tocaciu Construct SRL, pentru amenajarea trotuarelor din localitate.

Fiind un primar implicat, tov. Ioan Stoia a mai plătit alți 10.600 lei firmei Conta Myr SRL, pentru servicii de consultanță implementare proiecte de investiții prin PNDR.

Dat fiind că deja se declarase stare de urgență, tov. Stoia Ioan a achiziționat mai multe obiecte de papetărie precum și mai multe anunțuri în presa liberă și independentă, astfel ca oamenii muncii din întreaga patrie să știe că lucrurile decurg în mod normal și firesc în comuna Fărău.

În iulie, când înfloriseră deja salcâmii iar tov. Ioan Stoia se pregătea să pună în aplicare o nouă strategie și un nou PUG, M&S Ecoproiect SRL a primit suma de 24.000 lei pentru a elabora și completa întreaga documentație.

Ba mai mult, a fost închiriat și un excavator, contra sumei de 16.000 lei, de la Tocaciu Construct SRL, în vederea bunei desfășurări a lucrărilor de decolmatare a șanțurilor afectate de inundații. Iar contra unei sume identice, 16.000 lei, a fost închiriat de la aceeași firmă și un camion.

Pe 21 iulie, în plin avânt muncitoresc, tov. Ioan Stoia plătea suma de 23.100 lei celor de la Albanic Service SRL, pentru achiziția unui grup de pompare a apei uzate.

Toate marile realizări au fost expuse pe niște frumoase plan- șe, A0, pentru care a fost plătită suma de 7.978 lei. Mândrie!

De la firma Otel Trans SRL, au fost cumpărate cu doar câteva zeci spre sute de mii de lei, mai multe transporturi cu piatră de diferite sortimente, semn al bunăstării și a unei conduceri tari ca piatra.

În luna septembrie a fost achiziționat chiar și niște gel dezinfectant. Astfel că întreaga conducere de partid se poate spăla pe mâini.

A consemnat, Alex CRISTORIAN

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile