Fate, The WINX SAGA. Fiindcă fix asta mai lipsea

  • de

Pentru că nu era suficient Legacies, acel spinoff născut din Diariile Vampirilor, iaca au intrat pe felie și cei de la Netflix cu o serie destinată parcă exclusiv elevilor de liceu. Mă rog, cei care-s pasionați de genul fantasy au să se uite, cel mai probabil, chiar dacă serialul e plin de replici puerile, cu un scenariu pe alocuri lipsit de logică și plin, dar plin ochi de clișee.

Partea originală e… poate e mult spus parte originală, însă The Winx ăsta nu-i cu vampiri. Că deh, de dragul diversității, apar ecranizări și cu alte „creaturi”, iar în ăsta ne întâlnim cu fairies. Cu zâne carevasăzică, și nici măcar nu-s din-alea care umblă să-ți culeagă măselele și dinții de lapte.

Pe scurt, povestea stă cam așa. Există o altă lume pe lângă asta a noastră. Normal. O altă dimensiune, sanchi, unde totul e la fel, dar nu chiar. Avem zâne care au puteri magice, dar se dau cu mașina și vorbesc la telefon. Care telefon, whatsapp cel puțin, funcționează și între lumi. Le-o fi pus Bilgheiț antenă cu 5G. Eroina principală, nu țin minte cu o cheamă, așa că o să-i zicem, simplu, Roșcata, e singura zână care ajunge la liceul de zâne și care nu-i născută pe tărâmul zânelor. Raritate. E o roșcată drăguță altfel, chiar dacă n-are pistrui. Ei bine, la școala asta ea ajunge colegă cu una grasă, o să-i zicem Grasa, cu una neagră, o să-i zicem Negresa și cu una plină de figuri, o să-i zicem Blonda. Ah, și mai e și una emo, care ce să vezi, are puterea de a citi stările de spirit și emoțiile celorlalți. Ha ha ha. Sigur e și un personaj gay, dar nu l-am identificat eu încă. Ei, la școala asta de zâne sunt și băieți, care nu-s însă zâni. Ei sunt mai așa, fără puteri supranaturale, dar se antrenează pe smardoială, cu bâte și săbii. Deci, un univers paralel, cu mașini, telefoane, tehnologie, cu zâne cu superputeri, dar unde e nevoie de niște trăncălăi cu bâte, ca să apere tărâmul. Că există, evident, și un pericol: THE BURNT ONES! Arșii! Uuuu, vai vai vai!

Ei bine, până la lupta cu arșii ăștia totul e o telenovelă. Roșcata află că mă-sa și tac-su nu-s mă-sa și tac-su, că a fost înfiată, că sunt chestii pe care cei de la școală nu i le zic, bla bla bla, încearcă să afle răspunsuri. Grasa are puteri de pământ, face florile să crească și are drăgan pe un bididiu negru. Blonda plină de figuri e de fapt fata unei regine, și nu e chiar piți, e mai mult neînțeleasă. Blondul bunoc e blond bunoc, și se iubea cu Blonda, dar a apărut Roșcata în peisaj. Negresa controlează apa și e mereu nervoasă. Din grupul de băieți Blondul e cel mai șmecher, și preferatul antrenorului, care fusese tovarăș cu tatăl lui, bla bla. Are și ăsta niște amici, din-ăștia mai emo, mai pe hatereală, bla bla. Telenovelă de elevi de liceu.

Ei, din una în alta aflăm că ăia de la școală sunt nașpa, după care se dovedește că nu-s nașpa, că altcineva era nașpa, că vin ăia Arșii să-i atace. Și aflăm că Roșcata e de fapt un fel de super zână, că dacă se excită tare îi cresc aripi și rupe tot. Mă rog, rupe așa, puțin, că ce are să rupă mai mult e păstrat pentru sezonul 2. Sau sezonul 3. Sau 4, sau naiba știe, că sigur au să fie multe sezoane. Ah, și singurul animal pe care l-am văzut în tot serialul ăsta e o oaie, care apare în primele secvențe. În rest, nu pare să existe animale în lumea asta a zânelor. Altele decât boii care ne-am uitat la serial.

Gina Lolofrigida

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile