Florin Roman, liderul de care națiunea are nevoie

  • de

În ciuda opoziției acerbe a unor elemente samavolnice din PSD și alte partide, care doreau să pună piedică dezvoltării națiunii române, în data de 22 aprilie 1974, într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, se naște Florin Claudiu Roman. Legenda spune că, în pădurile apropiate, sălciile au început să plângă de bucurie, iar râul Mureș și-ar fi oprit o secundă curgerea pentru a aplauda, în admirație, mărețul eveniment.

Primii ani ai vieții și-i petrece în liniște, studiind tainele naturii și ale existenței, departe de lumea care, odată cu li- bertățile deșănțate de după 1989, devenea tot mai rea și pășea tot mai abrupt pe calea pierzaniei.

Dintr-o nesfârșită modestie, tovarășul Florin Claudiu nici nu- și mai trece în CV unde a făcut liceul sau primele studii. Oricum școlile, așa cum erau ele pe vremea aceea, nu-l meritau.

Fără urmă de laudă sau ajutor din partea nimănui, Florin Claudiu termină multe cursuri și specializări. Unele, de teamă să nu dăm cititorul peste cap, nici nu o să le menționăm aici.

Vă rugăm, fiți cu băgare de seamă. Florin Claudiu – ce nume frumos, Claudiu!!! – este absolvent al „Colegiului Național de Apărare”, cursuri la zi, unitate de învățămant de stat, acreditată de Ministerul Educației și Cercetării. Specializare în aparăre și securitate națională”, specializarea „Tehnici de comunicare eficientă cu mass-media”, cursuri organizate de Pro Expert, acreditate de Ministerul Educației și Cercetării”. Wow!

Fără munca și dedicarea lui Florin Claudiu – ce nume frumos, Claudiu!!! – presa zilelor noastre n-ar mai fi fost așa cum este ea astăzi. Cu trudă și migală, a subjugat cuvintele și le-a făcut să se aștearnă pe foaia de ambalaj, încât întregul jurna- lism părea, în penița destoinicului Claudiu, o veritabilă poezie.

Țara avea însă nevoie de el! Statul Român, națiunea întreagă, era obligată să apeleze la priceperea și profesionalismul lui Claudiu. Fără urmă de remușcare, cu un devotament demn de cei mai mari oameni de stat, cu o capacitate de jertfă ce bate parcă la porțile paroxismului, Claudiu a ales calea cea grea. A mers la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, unde a îndeplinit cu maxim profesionalism sarcina de consilier al președintelui.

S-a jertfit apoi, pentru binele țării, fără să-i pese măcar o clipă de sine, și fără chiar să pună la socoteală zecile de mii  de euro pe care extrem de meritat îi încasa, în diverse consilii de administrație.

Pentru bunăstarea națiunii, a ajutat la dezvoltarea E-On distribuție, în calitate de membru al CA. Apoi s-a jertfit în calitate de președinte al CA la Electrica Serv.

După ce a restabilit domeniul energetic, și pentru că sistemul bancar părea pierdut fără el, Claudiu a mers în Consiliul de Administrație al CEC.

Dat fiind că industria auto din România risca să fie ajunsă din urmă și depășită de cea germană, Florin Claudiu s-a sacrificat și a mers în consiliul de administrație al Automobile România SA, după care a fost chiar președinte al CA al Daewoo Automobile România SA.

Piața bancară se clătina din nou, în lipsa unui lider precum Florin, astfel că s-a reîntors și a acceptat greaua misiune de a face parte din Consiliul de Administrație al Eximbank.

În tot acest timp, în care a acționat precum un îndrumător al economiei și statului, un punct de sprijin pentru partid, Florin Claudiu a fost și secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

România fiind salvată de la faliment și decădere, în anul 2012 s-a întors acasă, în Alba, pentru a salva încă o dată județul din ghearele tiraniei altor partide. Dând dovadă de o nemărginită modestie, a acceptat postul de vicepreședinte al Consiliului Județean, pentru a-i fi de ajutor unui alt brav fiu al patriei, numitul Ion Dumitrel. Timp de patru ani i-a fost alături acestuia, perioadă în care Dumitrel a deprins toate tainele de care un om de stat are nevoie, astfel că și în zi de azi poate să conducă, de unul singur, întreaga instituție. Toate acestea n-ar fi fost posibile fără dăruirea și devotamentul unui om, un OM, precum Florin Claudiu.

Din anul 2016, pentru că județul fusese salvat de la dispariție, ba chiar ajunsese într-un ritm de dezvoltare cum alte județe nici visează, Florin Claudiu a decis să se dăruiască din nou țării, să ajute Parlamentul să progreseze, să ajungă din urmă și să depășească instituțiile similare ale statelor vecine și prietene.

Este și în prezent deputat. Ar fi putut, desigur, să aleagă Senatul, însă pentru că e caracterizat de o modestie cum rar găsim între oameni, va mai merge patru ani tot în Camera Deputaților.

Fără a avea pretenția că putem vreodată înțelege pe deplin eforturile depuse de Florin Claudiu, putem totuși afirma cu tărie proletară că este unul dintre întâii fii ai națiunii, un om de o frumusețe rară, un pilon al societății, un lider de care avem cu adevărat nevoie. Și, cine știe, poate că un viitor PREȘEDINTE!

 

 

5 1 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile