#HASHTAG La plăcinte înainte

  • de

Din față, de la stradă, nu pare mare lucru. În locul fostei cafenele „Intim”, de pe vremea lui Ceașcă, cu două mese  și câteva scaune scoase la bordură, pe trotuar, înconjurat de sedii de partid, de farmacii și magazine de scule și unelte, Hashtag Bistro pare locul în care se opresc navetiștii să-și bea cafeaua, în așteptarea autobusului de Șpălnaca.

Treaba se schimbă puțin când intri, căci locul e destul de aranjat și curățel. Terasa din spate, însă, cea deschisă recent, e absolut drăguță. Micuță, cu vreo câteva mese doar, într-un decor destul de simplu, dar aranjat cu foarte mult bun gust, locul e unul perfect dacă vrei să te ascunzi, în buricul orașului.

Curat, cu prețuri destul de mici și o ofertă cum nu găsești în orice loc, Hashtag Bistro e numai bun de mers la bere. Au în meniu, pe lângă cele câteva beri locale, la draft sau sticlă, o sumedenie de beri de import sau artizanale. Am numărat vreo 15, pe puțin. Nici la tărie nu stau chiar rău. Sigur, nu-i FineStore, să găsești chiar aproape tot ce vrei, însă au suficiente chestii, de la cognac Hen- nessy și până la Glenfiddich, dacă preferi scotch wiskey. Și nici nu-s exagerat de scumpe. Bine, Hennessy era ceva mai scump, dar hello, e cognac, nu V33.

Și-apoi, au și mâncare. Pizza și chestii de ronțăit, chiar și chestii gătite, la prețuri chiar acceptabile.

De departe, însă, plăcintele rup nor- ma. Trei feluri de plăcintă, cu brânză, varză sau cartofi, la 13, 8 sau 8 lei, făcute nu știu cum, de pare că e un blat de pizza împachetat în două și meșterit la cuptor, bune ca la bunica acasă. Mă rog, cine are bunică pe la țară, cu centura neagră la făcut plăcinte.

Servirea e și ea ok, cu ospătari care zâmbesc și se mișcă repede și, chestie pe care n-o găsești peste tot în Alba Iulia Smart City, poți să plătești și cu cardul. Au dezinfectat la intrare iar toaleta e curată lună.

Practic, HASHTAG e un loc foarte ok, cu o terasă super drăguță și extrem de bine întreținută, cu un meniu în care găsești o sumedenie de chestii, cu niște cele mai bune plăcinte. Și e un loc în care poți merge și într-o zi oarecare, nu doar în aia de salariu. Aprobăm pozitiv!

Mâncărică RĂDUCANU

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile