HOROSCOP – Săptămâna 25

  • de

Păhărel Ciuberniceanu, oeno-astrolog, citește planetele pentru tine

Chiar dacă adevărul stă în vin, nu e mai puțin adevărat că și alte băuturi au proprietăți miraculoase, altele decât efectul de a doua zi. Te-ai gândit vreodată că zodia ta poate influența modul în care te simți de la băutură? Te-ai gândit vreodată că Marte în retrograd poate crește sau scădea apetitul în funcție de conjuncția pe care o face cu Luna? Dacă în vin e adevăr, atunci în celelalte băuturi cu siguranță e mister, iar modul în care planetele se aliniază poate face diferența dintre migrenă sau senzația de liniște de a doua zi.

Berbec. Ai tendința de a te pierde în amănunte și în nevoia de a avea un motiv pentru a duce paharul la gură. Te simți copleșit și încărcat de vinovăție dacă duci paharul la gură fără un motiv suficient de bun, fără ceva de bucurie sau tristețe. Dar dacă ți-era, simplu, sete? ROM, clar ROM.

Taur. Indecizia lui Jupiter și oscilația sa între casa a IV-a și a V-a îți dă mari bătăi de cap. Vorbele de duh îți dau de gândit. Dacă berea după vin e un chin, iar vinul după bere e plăcere, atunci ce poți face cu sticla aia de Tequila? Ai putea să o bei, desigur.

Gemeni. Urmează o perioadă în care astrele îți surd. Totul îți surâde. Privită printr-o sticlă de cognac, lumea pare mai bună și parcă totul în jur îți surâde.

Rac. Dorința de a experimenta se resimte în tot ceea ce faci. Nu e cazul să depășești măsura. Chiar dacă ai văzut că romul merge bine cu coca cola, nu e cazul să-ți bați joc de sticla aia de vin lungind-o cu apă. Apa nu e bună nici în papuci, darămite în vin.

Leu. Se arată o mică excursie la orizont. Nu e ceea ce visai, însă e o scuză bună să pui în aplicare modelul „dacă plec, atunci și vin”. Și atunci vin. Alb, rece și mult, desigur. Ia un pahar mai mare.

Fecioară. Misterele universului nu te lasă să dormi și îți consumă până și ultima fărâmă de energie. De unde vin bulele din vinul spumant? Și dacă face bule, de ce nu e vin bulant? De ce-i spune spumant dacă nu face, de fapt, spumă?

Balanță. Ultima perioadă te-a dezechilibrat total. Nu reușești să găsești rețeta, combinația perfectă. Jumătate suc de roșii și jumătate vodcă pare un raport corect, însă e unul care îți strică echilibrul caracteristic.

Scorpion. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta, mai ales acum, când încă nici n-am trecut bine de perioada rece. Reușești să compensezi însă prin consumul de fructe. Trecerea de la rachiu la palincă îți oferă acel plus de energie de care aveai nevoie.

Săgetător. În sfârșit reușești să găsești calea spre satisfacția de a-ți fi dovedit că vorbele de duh nu-s tocmai lipsite de sens. Chiar dacă uneori nu-s tocmai corecte. Esențele tari se țin nu doar în sticle mici. Există absinth și la un litru.

Capricorn. Pui pasiune în tot ceea ce faci. Vremea bună vine să completeze senzația ta de primăvară în suflet. Păcat de vara din portofel, care a evaporat și ultimele rezerve. E însă bună și berea, la halbă, la terasă. Dacă se deschid terasele.

Vărsător. Te-ai adaptat perfect pandemiei și interdicțiilor de călătorie. Orice loc străin poate fi experimentat prin intermediul unei sticle. Simți că ai găsit, parcă, secretul teleportării. Asta până la migrenele de a doua zi.

Pești. Dacă whiskey-ul se face din orz, oare ce se poate face din orzoaică? Și dacă orzoaica are doar două rânduri de boabe și e mai bogată în amidon, de ce nu se face un whiskey mai bun din orzoaică în loc de clasica bere?

Rinocerb. Un pahar cu vodcă scufundat într-o halbă de bere este împins înapoi o cu o forță direct proporțională cu capacitatea ta de a te ține pe picioare după ce ai băut toată halba. Legea lui Arhibere!

Domnul Păhărel Ciuberniceanu

Etichete:
0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile