În comună la Almașu, unde Aron împarte cashu’

Almașu Mare, pentru cei care nu știați, este o comună aruncată undeva în Apuseni, în care încă viețuiesc vreo mie de oameni. Printre ei, desigur, se află și Aron Zaharie, care de prin 2000 tot primărește în comună. Și care tocmai a câștigat un nou mandat, al 6-lea.

Ca orice  bun  penelist, Zaharie Aron e extrem de activ, chiar și în mediul online, unde nu se sfiește să posteze citate din Corneliu Vadim Tudor, ori  să vorbească despre sine la persoana a treia, cum fac marile personalități. Și, desigur, să invoce numele lui Dumne- zeu în mai fiecare postare despre  marile sale realizări căci, nu-i așa, meritul nu e al său, și nici chiar al viceprimarului Ghiță Marc, al cărui nume îl invocă aproape la fel de des, ci al divinității.

Să începem așadar scurta noastră incursiune în programul de shopping bugetar al domnului Aron Zaharie, cumpărături făcute numai și numai cu ajutorul Domnului. Mă rog, și al bugetului comunei pe care o păstorește.

În primele zile ale anului, pe 7 ianua- rie, Zaharie cumpăra cu 2.500 lei niște servicii de „consultanță în protecția contra riscurilor și în controlul riscu- rilor”, de la Mont Safety SRL. Câteva  ore mai târziu, că deja avea consultanță pentru riscuri, și-a dat seama că riscurile erau mari, așa că a mai cumpărat niște consultanță, de alți 6.000 de lei, de la aceeași firmă, Mont Safety.

Prin februarie, că se simțea deja mai în siguranță, dar nu deplină, a cumpărat și niște anvelope, pentru mașini, cu ceva mai bine de 7.000 de lei, plus niște publicitate de vreo 550 lei.

Au urmat vreo trei achiziții de re- gistre, de vreo 3.000 de lei, după care s-a chiar pus pe treabă. În data de 28 februarie, când pandemia bătea la ușă, iar în aer se simțea miros de carantină, Zaharie al nostru plătea 180.000 de lei pentru servicii de reparare și întreținere a Căminului Cultural Suseni. Că deh, era clar că urmează o perioadă cu multe evenimente. Banii ajungeau la Plant Market Business SRL din Hunedoara.

Pe 10 martie, că dădea criza în noi, Zaharie a decis să cumpere din banii primăriei două televizoare Led Smart Android Philips, Ultra HD 4K, cu 4.873 lei. Le-a luat de unde erau mai ieftine, de la un SRL din Alba Iulia, Ultra Soft IT.

O zi mai târziu mai plătea ceva mai bine de 35.000 lei pentru niște reparații la acoperiș. După care, prin 18 martie, a început distracția pe partea de lucrări electrice. Nu mai puțin de 9 achiziții consecutive pentru astfel servicii, în sumă totală de pese 140.000 de lei au fost comandate, și plătite, la Bravo SRL din Alba Iulia.

Pentru că deja eram în stare de urgență, iar domnii Zaharie și Marc se plictiseau probabil prin Primărie, au început să mai cumpere câte una, alta, ca să le treacă mai ușor vremea. În 25 martie au cumpărat accesorii de echipamente audio cu peste 19.000 lei. Tot în ziua aceea au mai cumpărat și niște laptopuri, cu peste 10.000 lei, (nu e clar câte, că nu au precizat în documentele atașate achiziției), videoproiectoare cu peste 8.500 lei, precum și trei dulapuri tip vitrină, cu peste 9.000 lei, toate de la aceeași firmă, de la care mai făcuseră ei cumpărături, Ultra Soft IT SRL din Alba Iulia.

După ceva mai bine de două luni, în care și-au petrecut timpul cu jucăriile cumpărate, Zaharie și Marc s-au gândit că poate n-ar fi rău să cumpere și niște sisteme anti-efracție. Ceea ce au și făcut, pe 6 mai, cu 4.500 lei, tot de la Mont Safety SRL, băieții de la care au cumpărat și servicii de consultanță. Tot băieții ăștia urmau să mai primească, câteva săptămâni mai târziu, încă  vreo  1.500 lei pentru niște servicii de proiectare specializată precum și ceva aparat de redare audio-video, plus alți 2.400 lei pentru servicii de supraveghere.

În data de 6 mai, Primăria lui Zaharie mai plătește și 21.000 de lei lui Ion Mutu, pentru niște servicii de tâmplărie. Tot de la același Ion Mutu se mai cumpără, la finalul lunii, alte servicii de tâmplărie, cu doar 10.500 lei.

Urmează câteva mii de lei plătiți celor de la Top Cad SRL, pentru servicii de cadastru.

Suntem deja în luna august, iar cum domnul Ion Mutu își terminase lucră- ile, mai primește un contract pentru alte servicii de tâmplărie, în valoare de aproape 30.000 lei.

Trec alegerile, nenea Zaharie este reales primar și, de bucurie, cumpără niște steaguri. Cu doar 1.020 lei.

Pentru că e decis, sanchi, să se pună pe treabă, în data de 12 octombrie cumpără niște servicii de consultanță în domeniul dezvoltării – whatever the fuck that is – cu o nimica toată de 12.000 de lei, de la Areval Prim SRL. În aceeași zi mai plătește 25.000 de lei, pentru servicii de urbanism, celor de la Capitel Proiect SRL. După care, pe 22 octombrie, își repară mașina la SC Cristi Beni SRL, contra sumei de 11.728 lei.

Curios lucru, în tot anul 2020, domnul Zaharie Aron n-a cumpărat nici măcar un toner pentru imprimantă. Cum n-a cumpărat nici măcar un șervețel umed, o sticlă de spirt sau o mască pe toată durata pandemiei. Iată că se poate!

Bravo! Felicitări!

 

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile