În Poșaga, prin buget cu desaga

„Există o serie de dovezi care atestă locuirea pe teritoriul comunei Poșaga încă din cele mai vechi timpuri”, zice chiar site-ul comunei Poșaga. Ei bine, există și o serie de alte dovezi, care atestă locuirea teritoriului comunei în prezent. Printre aceste dovezi am putea enumera, de exemplu, existența unui primar, Ionel Bulgăre pe numele său, ori a multelor achiziții pe care Primăria le-a făcut și le face. În special genul acela de achiziții directe, de servicii de consultanță și alte cele, căci nu te riști să faci lucrurile de capul tău, fără să vină cineva care să încaseze pentru ce ai făcut. Undei mai pui că dacă ai dat pe „consultanță”, ești acoperit și în cazul unui eventual control. Căci, o fi Poșaga o comună mică, cu nici 1.000 de suflete, însă bani există suficienți de la buget. Așadar, haideți să facem o scurtă trecere în revistă a activității de shopping bugetar pus la cale de distinsul domn Bulgăre.

Pe la mijlocul lunii martie, când ne pregăteam cu toții de starea de urgență și restricții și toate cele, domnul Bulgăre plătea 26.000 de lei pentru pentru niște servicii de proiectare tehnică privind reparația și modernizarea a 1 km de drum din localitate. Banii ajungeau la Abies Alba SRL.

La nici o lună distanță, în plină stare de urgență, domnul Bulgăre dădea 37.000 de lei din banii locuitorilor din Poșaga pentru niște servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice. Că, ce să vezi, sanchi avea nevoie de ajutor la cumpărături. Banii ajungeau la un domn pe nume Marin Bârlă, posesor de PFA.  În aceeași zi, alți 12.225 lei, plus TVA, ajungeau la Omni SRL, pentru servicii de consultanță tehnică și furnizare date pe SubMăsura 15.1, angajamente de silvomediu, căci Bulgăre avea planuri mari cu proiectele.

Prin luna mai, Primăria Poșaga plătea fix 30.000 de lei, plus TVA, firmei Diaconu SRL, pentru servicii de arhivare. Că deh, nu mai aveau loc de documente prin instituție.

Site-ul comunei, comunaposaga.ro, altfel un blog destul de decent, a costat doar 11.134 lei, plus TVA. Că deh, venea la pachet cu software, adresă de e-mail și toate cele. Banii au ajuns la Smartcity Solutions SRL.

Tot Abies Alba SRL, despre care ziceam mai sus, a mai primit în luna iulie încă vreo 24.000 de lei, plus TVA, pentru realizarea unui alt studiu de fezabilitate, pentru alți 1,2 km de drum comunal. O lună mai târziu, tot firma asta mai primea încă 24.000, contract tras la xerox, pentru un alt studiu de fezabilitate.

În datele de 21 și 22 iulie, Primăria Poșaga a plătit 13.125 lei pentru închirierea unui autogreder și cilindru compactor, alți 27.825 lei pentru închirierea unui alt autogreder, cilindru compactor plus buldozer, după care alți 15.000 de lei pentru dislocarea utilajelor. Ca să fie bine. Toate cele trei achiziții directe au fost făcute de la I&C Transilvania Construcții SRL.

După toate închirierile acestor utilaje și după toate studiile de fezabilitate, primăria domnului Bulgăre a plătit încă 401.000 de lei și pentru modernizarea unui km de drum comunal din localitate, bani ajunși la Awe Infra SRL.

După atâta consultanță și bani dați pentru kilometrul ăla de drum, venise și vremea ca Primăria, clădirea, să fie renovată. Reparațiile la acoperișul casei, căci e o simplă casă, au costat aproape 100.000 de lei, bani care au fost plătiți către Mihail Construcții SRL, o firmă din Turda, județul Cluj.

Pe lângă aceste câteva cumpărături mai consistente, primăria domnului Bulgăre a mai făcut și alte o sumedenie de achiziții mai mărunte. De exemplu, 15.000 de lei pentru evaluări ale activelor primăriei, bani dați la Evaluari Expert Team SRL. Ca să știe și primarul ce are în administrare. Alți peste 5.000 de lei au mers la Omni SRL pentru niște hărți GIS. Carburanți auto de câteva j-de mii, diriginți de șantier, aproape 10.000 de euro pentru învelitoarea acoperișului la Ocolul Silvic, servicii topografice de câteva j-de mii precum și alte mici cheltuieli au reușit să ocupe timpul destinat shoppingului bugetar al primarului din Poșaga.

Chestii sanitare, măști, mănuși sau alte cele? Nici vorbă de așa ceva. Din punct de vedere al cumpărăturilor, pandemia nici nu pare că a ajuns vreodată prin Poșaga. Păi, la câtă consultanță a plătit primarul Bulgăre, pare că e mai protejat decât cea mai bună mască din toate măștile lumii.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile