JURNALUL PITICULUI PROMO – am atins absolutul, dar pot mai mult

  • de

Dragă jurnaule,

Oare la mine se gândea domnul Fridri Nice, cân a scris el despre supra-om? Adică uber menși, cum îi zicea el pe limba lui. Da de unde știa el, pe vremea aia, că în anul ăsta, fix în ânainte de alegeri, am să ajung eu să mă agăț de absolut și să mă urc pe el ca cum maș urca pe un pesedist care nu votează cu peneleul în ziua la moțiune?

Mă încearcă așa de multe âtrebări, de nu mai știu la care să răspund prima dată. Am așa planuri mari și mari proiecte, că cred că tocmai an inventat supra-absolutul? Da, asta am făcut!

Sincer să fiu, e destul de bun Fridri Nice ăla, dar nu prea! Adikă, avea el ceva dreptate, da’ nu știa pe vremea aia ce se știe acum. Cum sar veni, era deștept doar că ierea colegii lui, cu care se vedea, niște mai proști. Păi dacă trăea el acum, să  fi fost contermopan cu mine? Păi mai făcea el atâtea furouri cu scrierile lui?

Și Zaharusta ăla și ce a grăit el? Ce știa el, de fapt, să facă? Știa pe naiba, aia știa! Eu, decât eu! Eu chiar am privit în abis! Și nu numa că am privit, dar mam și coborât în el, și abia dacă mia ajuns până la gât! Ce abis e ăla, de zice Fridiri Nice că te privește înapoi în ochi? Păi a avut el, abisul, curaj să mă privească în ochi? N-a avut! A fugit, a vrut să schimbe legea, dar acum noi sântem la putere! Noi!! Abia dacă mi-a venit până la gât abisul și nici măcar la tălpi nu ma gândilit!

Cum să fie el, abisul ăla, o chestie abisală când eu pot ca să privesc în el și el nici n-are curaj să-mi facă înapoi cu ochiu?

Mare noroc are colegii mei de la partid cu mine, dragă jurnalule! Nici nu știe ei că cât de mult norc are fiecare care candidează de la noi. Dacă nu ieream io, care să le dau la dujmani de la absolut, păi ce se îmtâmpla? Se era vai șamar! Că dacă privește, toată lumea vede că toți candidații promite absolut orice, dar numai ce promit eu e absolut! Mă înțelegi? Păi dacă candidam ieu, păi nici nu mai avea rost ca să se facă alegeri, că tot cârștigam!

Mă nervează că la Prefect îi zice Prefect. De ce-i zice Prefect? De ce nu-i zice alfel, dar nu Prefect? Se uită proștii la funcția lui și crede că ie perfect. ȘI la mine, deputat? Și să crede oamenii din greșeală că ce, eu îs derutat? Noroc că mă știu cu limba și le explic eu… absolut! Te pup, pe da taviatoare!

5 1 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile