JURNALUL PITICULUI PROMO – dumnezeu este membru de partid

  • de

Dragă jurnaule,

Mai mam tot gândit că dacă dumnezeu ar fi să fie de o orientare, chear dacă iel ie de toate orientările, că doar ie în toate, mam gândit eu că sigur e liberal. Șincă din-ăla liberal bun, nu doar penelist. Că doară și Dumnezeu, ca la noi la liberali, te lasă să-ți alegi ce vrei, pe bază de liber albitru, dar el în sinea lui vrea să alegi cu el, că el e calea și lumina și adevărul și procentele și victoria. Nuia șa? Așa ieste, că altfel nu are cum, că m-am gândit eu bine!

Am citit zilele trecut din Sorel Kirkigard. Mea plăcut. Maia les cum pune el individul în individualeitatea lui, cum zice că omul e o chestie care merge mai adânc și mai departe de societate și percepte și cum omul trebuie ca să se decidă în privința lui cum trebuie să fie și să ia deciziile pe care le ia. Și tot la Sorel Kirkigard am citit și faza cu credința la Dumnezeu, care însăș ea, credința, ne definește pe noi ca ființe umane. Că până la urmă de ce săți trebuiască dovadă a existenței lui Dumnezeu? E o prostie să cauț dovada când ai dovada lande mână, că doar credința e o dovadă în sinea ei. Ș-atunci meam dat cu seama că stai așa, dar are dreptate Sorel Kirkigard ăsta, că fix la asta mă gândeam și eu când discutam în sinea mea despre ideea că Dumnezeu e membru penele. Păi dacă omul e în lumina lui dumnzeeu pe chestie de individualitate, păi și liberalismul ce face? Că și liberalismul pune pe individ în centrul atenție. Că mă chear gândeam că eu, care radiez unde măduc și umplu cu lumina ideilor mele orice încăpere în care pătrund, păi cum puteam eu să fiu altceva decât la penele?

Bine, dar Dumnezeu mai e și chestia cu credința, care iar o zice Sorel Kirkigard cum am gândito și eu, că sigur că e mai mult pe credință. Că doară când la partid zicem la oameni că facem, că le arăt eu proiecte, că cum vreau să fac și cum o să facă dacă așa, nu tot pe credință ie? Normal că pe credință, că cum altfel tear vota cineva dacă n-are credință în timp.

Și mai mă gândeam așa, de la Kirkigard ăsta, că cum a zis el așa, păi dacă toată combinațea e pe credință, nu ie suficientă o promisiune? Adică, dacă tu le zici că faci autostradă, și ei te crede, că are credință în tine, nu înseamnă asta că autostrada aia deja există? Că ce, la Dumnezeu ai nevoie de dovadă, că nu ai, că e suficientă credința în Dumnezeu casă fie clar că există dumnezeeu.

Șantunci cum se leagă lucrurile, că uite ce bine mai m-am înțeles cu Sorel Kirkigard ăsta, că e clar că Dumnezeu e pene- list. Bine, că pe vremea aia nu iexista încă peneleul de acum, că cine știe cum îi zicea, că sigur sutăn-mie că scria și Kirkigard că e abslut normal că Dumnezeu ține la PNL. Însă mai  mă gândesc eu, la ce mă gândesc, că e clar că și Dumnezeu are credință în PNL. Că el crede în mine, că credința lui e până la urmă dovada cum că eu exist, că dacă n-ar crede în Mine nu mai știu dacă aș mai fi existat în formula asta. Da tot el, Kir- kigadr, mai zicea undeva că credința nu e doar așa, că crezi tu, că zici că crezi, că trebuie să pui cu pasiune. Și de-asta zic că

e obligatori că Dumnezeu e penelist în sinea lui, chiar dacă le mai suportă și pe alții. Oare, dacaș reuși să-i suport pe cei de la pesedeu, oare s-ar supăra Dumnezeu căl copiez, că mă bag și eu pe felia de toleranție? Bine, zic așa, iotemetic, că nu mă chiar gândsc să-i suport. Eu cred că ei, ceilanți, tre să dispară. Să scape lumea de ei. Și dacă eu cred că are să dispară, toți are să dispară. Pentru că credință!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile