JURNALUL PITICULUI PROMO – funcțiile nu contează, mai ales dacă nu le ai

  • de

Dragă jurnaule,

A fost un an greu, dar a fost și unul care na fost deloc ușor. Am luptat, dar am și obținut înfrângeri pe care le-am câștigat. Am dat totul de la mine ca să fac să fie bine la oameni și uite, am obosit așa de tare că nici mie nu mi-e bine. Nu am regrete, chiar dacă pentru unele lucruri îmi pare rău. Dar acum vreau să mă odihnesc, să mă reorganizez din temeliile ființei mele și să mă reapuc de luptă. Că cum zicea și marele Vasile Blaga, veața ie o luptă, deci luptă băi! Și eu asta fac, asta am făcut și asta o să fac. Luptele pe care le duc eu, fie că le câștigă alții, fie că le pierd eu, sunt lupte câștigate, este experiență acumulată, este un punct de plecare spre înainte care e mai în față decât punctul de plecare de dinainte.

Ie trist că nu știm să mai ne apreciem valorile și e chiar mai trist când e vorba de valoarea mea. Dar nu ie nimic dacă nu ajug ministru acum, că sincer și la drept ca să spun nici nu vroiam. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, eu nu vroiam încă de dinainte să zică ei că nu mă vor, că nu se poate, că ie alții la listă. Eu le-am zis că fac o greșeală, chiar dacă asta înseamnă că eu o să îmi asum faptul că ei au făcut o greșeală când au dat ministerul meu sau au pus pe alții în locul meu la ministerul care mi se cuvenea mine.

Dar poate că e mai bine așa, că cum zicea și marele filosof anonim, în tot răul e și un mai bine, că dacă acum ie rău înseamnă că vine ori mai rău ori mai bine, deci e cinezi la sută șanse să fie bine, deci mai mult decât am luat acum, deci șanse mai mari, deci trebuie să rămân optimist.

Am nevoie de o pauză ca să se încarce bateriile interne din interior și să mă pot arunca cu toată vigoarea și forța și priceperea în noua luptă. Că când o ușă se închide trebuie să te întorci acolo de unde ai plecat, să faci analiza, că cine a închis ușa, că doar ușile nu se închid iele așa, de la ele singure, să te analizezi pe tine, să te reclădești ca forță vie, să îți cauți la origine și să faci în așa fel ca când mai ajungi la ușă să nu mai se existe riscul să se închidă.

În sfârșit, acasă! În sfârșit o să merg și eu la capitală mai mult așa, la odihnă, ca să pot să-mi consum energiile acasă, aici. Că poate zice unii că nu contează aici, că meciul cel mare e acolo, la capitală, dar cine zice așa nu înțelege, pentru că nu știe. Că cum era și în filme, chiar și bătaia de aripi la un fluture, sau la o molie, produce o energie care duce cursul viitorului pe un cu totul alt drum decât ar fi mers viitorul dacă fluturele sau molia nar fi bătut din aripi. Orice luptă, cât de mică, poate ca să aibă repercursiuni imense asupra istoriei întregii planete.

Și mai ie și o chestiune de pragmatism, că până nu ești stabil pe picioarele la scaunul care te-ai urcat pe el ca să ajungi la cireșe, rișiti ca să te întinzi degeaba și să cazi în gol fără ca să fi prins măcar un măr, o prună, un fruct oridecare. Adică, ca să mă explic și să ies din această parabolă filosofică în care mă exprim prin raportări la chestiuni natuale, ca și David Humus, ăla cu emirismul, ce zicea că nu există idei abstracte, că totul vine din realitate, ei bine realitatea e că nu poți ca să faci carieră cu funcție la bucurești dacă se rupe picioarele de sprijin la organizația de bază, pe care te bazezi. Deaia am făcut un pas în spate, deși e mai mult un pas în jos, însă e un pas strategic, că trebuie să consolidez baza aici, că ie unii care deși sa pensionat încă mai vrea să tragă de sfori și mai roade la piciorele scaunului de sprijin. Că cum poți oare să ai funcție fără scaun pe care să te sprijini, de pe care să te ridici?

Așa că nu funcțiile pe care nu le am contează acum ci mai importante e funcțiile viitoare pe care pot ca să le obțin și prin care o să fac bine la oameni.

Das obosit dragă jurnaule și o să iau o binemeritată pauză, dupcă care ca pasărea felix, o să renasc din propriul jar și o să recuceresc chiar și ce n-am cucerit vreodată până cum niciodată.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile