JURNALUL PITICULUI PROMO – îmi place Macheaveală,dar tot Lorețo de Doctori e idolul meu

  • de

Dragă jurnalule,

Simt cum mă activez, cum mă atinge un simț pe papilele gustative și mise deschide toți porii și simt cu vibrează aerele de campanie în mine. Mă simt pe mine cu mă mișc și mă pregătesc din străfundurile lui apriprelui meu și mă transform ântrun carnivol politic, un animal care iese la luptă numai și numai casă câștigă.

M-ă simt pregătit! Sunt bun! Sunt gata de luptă și asta estecredcă lupta ceamare. De aici, ânainte, de pe culmile lumii politice, privesc în jos dar drumul meu duc tot mai sus și mai sus și mai sus.

Sunt pe un fel de platoul al lumii unde nici cerbul carbatin n-a ajuns să bea apă!

Lam citit pe Macheavelea, care a scris el carea cu Pricipele și vreau să zic că e bun, gândește bine ca strateg, dar mă came nervează că îmi pare mie că mă copie. Nu vreau să zic că gata, sa inspirtat de la mine, că nu chear îl acuz de plageat. Dar parcă pealocuri mai mă copiază așa. Știu, navea cum să copieze de la mine, că a scris cartea în vremui de demult apuse, dar simplul fapt că zice în ea chestii care pare că mă copiază pe mine, ie o dovadă în plus că Niculiță Macheavelea ăsta na fost iel așa, un prostovan și că știa mersul, era pe combinație, pe cardeală la dușmani.

Acuma, dacă ie să fiu cinstit, dragă jurnaule, și cu tine mă simt ca când aș putea să fiu cinstit, numai cu tine, nam chear citit eu toată cartea aia, Principialul, da mam uitat așa, pe uichi-pedia, șeam văzut acolo că cum că era despre cum ar trebui să facă Lorențo de Doctori ăla, de era șef la Florența, casă rămână șef. Șatunci meam cam dat cu seama că stai așa, că parcă nu că Machiaveali ăsta luase ideile de la mine, dar ce zice el acolo despre Laurențiu de Doctori e cam cacum scrie ăia de la ziaru de am lucrat eu acolo și scrie acuma de bine despre mine. E cumva o autobiografie pe care mio scrie mie cineva, că așa a făcut și Macheavelea ăsta cu Laurențiu de Doctori, că băga când scria ca cum scria despre ăsta, ca să știe ce să facă să fie bine și să răămână șef la Florenția.

Deci, camașa vreau și ieu să fac. Că ie totul pe strategie, că l-am lăsat pe foca ăla șef ca să creadă că ie șef șil susțin și sus și tare, după care când nu vede, jap, ursu bagă laba la borcanul cu dulceați și ia mierea. Iar eu sunt ca ursul, care stă cuminte pin grădina de la partid, că mor mor mor și ce mai zice el, după care când se ivește ocazia, țușci, bagă fucnția.

Așadar, dragă jurnaule, mă simt super pegătit ca să mai câștig o victorie, să mai urc o dată sus pe acest platou unde ie numai învingători, chear dacă aiciea sunt doar ieu. Și să știi că nu ie ușor să stai aici, singur învingător!

Ie multă singurătate și tistețe în veața unui campion, în viața unui lider, unui decident, a unui conducător cum sunt eu. Cu cine să împarți bucuriile dacă nimeni nu e aici cu tine, dacă nimeni nu te înțelege că nare cum să te înțeleagă din moment ce ei nu știe cum să se poată ajunge aici, în acest Penteflon al campionilor câștigători. Vezi, de astea nu zice nimic Macheavela ăsta, și din câte înțeleg nici Laurențiu de Doctori, când ierea el șef la Floerența nu trăia el așa sentimente de agonie a singurătății combinate cu exta- zul sublim al unei victorii efemere care nu se mai termină niciodată.

Deasta lumea nu știe că eu mă fac deputat, șiosă mă fac iar deputat, dar nofac pentru mine, ca să am ieu puterea și decizia și banii și banii și banii și banii și banii și banii și banii. Nu nu, că ieu aici mă despart de ce zicea Macheavela, că ieu de fapt mă sacrific pentru binele societății, pentru oameni, pentru ca să fie bine. Uite, deasta candidez eu dragă jurnalule, deasta am decis ca să fiu câștigător, să fie bine!

Haide, te pup că fug repede să scriu niște promisiuni, că miau mai rămas trei sute de kilometri de autostradă nepromișși din campanea trecută șaș vrea să le bag acum, că asta prinde la oamenii care vrea să ajungă la viena repede, în șașe ore…

Te pup cu drag, pe data vaiatoarea!

Etichete:
0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile