JURNALUL PITICULUI PROMO – mă enervează infrastructura statică

  • de

Dragă jurnaule,

Nu știu cum e la alți, dar eo cînd mă gîndesk la țara mea, la autostrăzi, la școale și spitale, la toate care le avem dar mai mult nu le avem, îmi vine să mă enervez cu nervii. Mă ia așea, niște gânduri și mă învârte și mă roade și parcă când mă ia gîdnurile astea zici  că îmi vine idei filosofice. Cum zicea și marele Pascal, de ce trebuie ceva mai bine să fie decât să nu fie? Și de aici, de la ideia asta filosofică, m-am gîndit că săi fac o îmbunătățire. Adică o perfekționare, că fii atent aici la mine, dacă asta nu e idee idee, nu mai știu ce e.

De ce trebuie infrastructura să fie o chiestie ficsă? Adică, am citit eu la birou, și nam găsit nici măcar o lege care să zică că e interzis să faci infrastructură mobilă. Or, zic și eu acum, dacă ceva nu e interzis în mod ecspres, înseamnă că e permis. Și dacă e permis, de ce nu putem să facem și noi? Adică, poate că nu sa prins și alții că am putea să facem și infrastructură mobilă. Poate că ar trebui să fac un proect de lege?

Adică, cum se întreba și marele filosof, Fridri Nice, „Ce e aia viața și de ce?”, poate că e unii care nu înțelege conceptul și se întreabă că ce e aia infrastructură mobilă? Păi, fița tenți! Să zicem că ai o autostradă, care are,  să zicem, 200 de kilometri. Da’ tu, ca țară, a județ, ca zonă de interes, ai avea nevoie de 400 de km. Atuncea iei autostrada aia și o muți. Cum ar veni, ca să dau un ecsemplu concret, ai autostrada de la Cluj Napoca la Aiud. Da’ de la Aiud la Sebeș nu mai ai. Dacă ar fi o autostradă mobilă, ai putea so iei și so muți, în funcție de cu mai nevoie. Vine iarna și frigul, și merge oamenii la munte?

Iei autostrada de la campie, că numai merge nimeni la Mare iarna și o muți la munte. Cum ai nevoie. Îți trece acolo? O iei de unde e, și unde nuțmai trebe, și o pui undeț trebe. Dar asta ar însemna să facem autostrăzi mobile. Și tot așa s-ar putea face și cu spitalu’. Ai bolnavi mai mulți la Galați? Iei spitlul de la Brăila și-l duci la Galaț. La fel și cu școala, cu grădinița, cu tot ce ie infrastructură.

Și să numi zici că nu se poate, că am văzut eu la noi, la Alba Iulia, că au mutat blocuri dintr-o parte în Alta. ȘI asta ierea pe vremea lui Ceaușescu, când nu ierea tehnologie. Abia dacă găseai ceasuri cu calculator pe vremea aia, din-alea cu baterie. Acum deja avem calculatoare, avem digital, avem G-uri, putem să facem. Da’, cred io, problema e la voință. Că nu mai are oamenii voință, că dacă avea voință se dădea o lege, se trecea la caietu de sarcină și se zicea clar la firma contractor care constru- iește construcția că să fie neapărat mobilă. Faci spitalul, să fie făcut în așa fel încît săl poți muta. La fel și cu șoseaua, încă mai simplu acolo. Da’ problema e la voință, că cum spunea și marele filosof Kirpegaarrd, „nu e suficient să ai credință dacă nu e dublată de voință, că viața se exprimă în voința transformată în împlinire dusâ la bun sfârșit”. Bun Kirpegaard ăsta, chiar dacă e de la filandeji, de-acolo din țările nordice. Poate că ar trebui să se dea de citit din el înainte la sesiunile din Parlament, la ședințele de comisie. Uite, asta o să-mi notez și o să propun. Și repede încă că vine alții și fură ideile, că așa sa făcut mai ales ăia de la partidele adversare  de nu știu cum face, credcă pe 5g sau ceva, dar ie capabili oamenii să-ți fure ideile înainte să-ți vină ție. Hai, mă duc repede să notez și să scriu un proiect.

Da! Așa o să fac. Pe data vitoare! Un cald salut la toți fanii mei cae mă iubește necondiționant!

Etichete:
0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile