JURNALUL PITICULUI PROMO – moaște sau statuie? det izdă chiueșciăn

  • de

Dragă jurnaule,

Sant trist cu tristețe și mă gândes că poate că asta ie soarta la geniile care se natșe între oameni, să se ia lumea de iei cât ie în veață și săi critică și să le zică nu așa, nu așa Florine!, nu așa, dar după ce se stinge lumina vieții și timpul se trece peste noi toți, că toți oamenii e muritori, chear și eu, atunci oamenii următori, oamenii din viitor au să zic, uite, da!, Florin ierea un geniu!, Florin avia dreptate și a făcut multe fapte mari și bune și a vrut să facă să fie bine pen- tru oamenii care lau votat! Că ce nunțe lege lumea e că ieu nu pentru mine fac ce faci ci epntru oameni, că ca Dumnezeu care ie iubitor de oameni așa iubesc și ieu oamenii.

Bine, nu pepepesediști, da ce, ăia ie oameni? Și mai ie și plususeriștii care nu ie nici iei toți oameni și de la alte partide care mulț nus oameni nici iei, dar luat în general, în moldo groso, cum se zice, Florin, adică ieu, e iubitor de oameni și face tot ce face ca să fie bine la oameni. Dar de ce ie unii oameni care mă critică și man jură cum că ce fac eu ie rău?

Poate că ie rău acum, deși nu ie, dar și dacă a fi să este, istoria are să ne judece și are să de monstreze că ce am vrut eu ie de bine și pentru oameni. Că ieu care mam luptat zi de zi, nol stop, cu răul de pe pământ și am vrut să fie bine la țara mea, care alții numai rău a făcut.

Da e și răutate și invidie la mulți care nu suportă când alții face bine, că poate și iei ar vrea să face bine dar iei nu poate ca să face bine și deaia zice ei că vai, vai, uite că Florin nu face bine, și că nu ie așa, și că pe dincolo! E dela invidie, mie din cenece mai clar, că alceva nu poate ca să fie. Ie unii oameni răutăcioși și invidioși pe succesul la alții, că de ce am ajuns eu așa de mare și de lider?, astai roade pe ei.

Păi nu zicea bine și Gigi Hagi cân zi- cea, băi, băi, băi oameni buni, mie ar trebui să ne faceți statuie la câte am făcut! Că așea zicea Gigi și așea zic și eu, băi, băi, băi oameni buni, la câteam făcut ar trebui să îmi faceți statuie!

Da uneori stau și mă gândesc că io care chiar am făcut multe, și legi, și proiecte, și mari și de toate, numai casă fie bine, oare ie suficient sămi facă statuie? Și să fie statuie mare sau statuie mică, fără cal? Că normal ar fi casă merit o statuie mare, everestă, adică pe cal, dar dacă ie mare și pe cal, cum mai vine oamenii să pună coroană în față la cal? Că va crede lumea că nu ie coroana pentru mine cică vrea ei, oamenii din viitor, să dea de mâncae verdeață la cal, nu cum că se închină la statuea mea!

Orașa ceva nu se poate, e blasfemios!

Șatunci mai mă gândesc așa, cum stau eu și mă gândesc la problemele lumii și ale oamenilor pentru cae vreau să fac bine, oare narfi mai bine ca în loc de statue sămi facă moaște? Adică să las ieu cu limbă de moarte, la jurnalul ăla ultim, testimonial, cum îi spune, că să facă moaștele lui Florin, la care să vină oamenii și să le pupă și să se închină în semn de mulțumire. Ca merit, normal că merit, că cine a făcut pe lumea asta câte am făcut eu pentru ca la oameni să fie bine?

Însă deaici se ridică mai multe întrebări, ca cum e la problemele filzofice, cum zicea și Soacrates, cu câte știu mai multe știu că nu știu și mai multe. Adică vin și mă întreb, moaștele mele are să devină direct sfinte sau trebui să las ieu moștenire un proiect de lege care  să zică cum că moaștele mele ie sfinte? Sau dacă cumva nu trece de Parlament, că după ce eu nu o să mai egzist, nu va mai fi nici calitate la Parlament și cine știe, poate că are să nu treacă proiectul la lege, atuncea se poate ca să se facă un referendum la puppărtui și dacă sufici- entă lume a pupat la moaștele mele ele să devină automat, din oficiu, sfinte?

Și nar tebui oare aunci, dacă în loc la statuie mi se face moaște, nar trebui să am și eu o raclă? Da cine să mai facă în zi de azi racle, că s-a dus dracului mede o raclă și nu mai ie meseriași care să știe și să poate să facă o raclă, așa rău am ajus. Uite, asta mi dă o idee nouă! Ia să fac ieu un proiect de lege să se introducă pe educație un sistem de școli care să facă meserii și la lista de meserii să se bagă pe lângă pre- lucrătorul prin așcheiere, că ie nevoie și de prelucărtori prin așcheiere, niște meserii gen manufacturier  de  racle. Păi nu ie căutare de moaște? ȘI dacă ie căutare de moaște atunci clar, pe sistemul economic, pe flucsul de producție, poate să se intercalează și producția de racle. Că dacă iese căutare la moaște este căutare și la racle. ȘI uite așa mai am rezolvat o problemă astringentă cu care se confruntă economia națională și sistemul educațional care pare că ie iel încremenit în sistemuld e tranziție care nu tranziteaăz odată. De-asta mă zbat eu, să tranzităm! Uite, și numai pentru ideea asta, cum că e bine să se facă iar școli de meserii, pentru manufacturierul de racle, ar putea să mi  se facă o statuie. Da, chiar, dacă fac eu proiectul ăsta și se va umple de racle cu moaște, atunci de ce să mai vreau ieu să fiu moaște după ce nu ai sunt? Poate căn cazul ăsta ie mai bine să vreau să nu fiu moaște, că dacă se reia meseria de malufacturier de racle, are să fie plin de moaște, și eu sunt unic și singulat pe lume, nu cu toată lumea. Atunci poate că mai bine totuși să vreau să mi se facă statuie? Cine știe! Mai am să mă gândesc la aceste dileme întrebătoare care nu-mi dă pace, dar după ce mă termin de reales în funcție la Parlament. Haide, te pup dragă jurnaule!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile