JURNALUL PITICULUI PROMO – Săptamâna 16

– am pierdut, dar am și câștigat –

Dragă jurnaule

Nici nu știi cât de multe sentimente mă cearcă acum, când stau și apoape că am numărat ce era de numărat. E multă tristețe la mine la suflet dar și mult nervi, că neau furat! Ceva sa făcut, sau fruat, s-a nenurmărat, nici nu mai știu ce. Sigur e ceva necurat la mijloc, că la mijloc mereu ie interese mari. Bine, am luat cel mai bine aici, am câștigator,  dar ceva numi iese bine la calcule, că când am făcut ieu calculele inițiale toate lucrurile se așeza altfel. Bine, a fost  și o neprezență mare, niște neserioși și oameni care na ieșit să voteze, dar chia și așa, ăia care mă vota pe mine a ieșit de felul lor și calculele trebuia ca să dea rezultate mult ai bune.

Inițial, că și acum am poza cu cal- culele, că am făcut pe hărtie, cu x și y! Adică, a fost așa un calcul că era atât de exact încât și necunoscutele x și y din calculul meu matematic, necunoscutele s-a arăytat cunoscute iar rezultatul iera unul extrem de favoabil.

Fia tent, dragă jurnaule, că mai mam gândit și iar am calculat. Iam scos și pe x și igrec din eucație și rezultatul ierea clar. Eu, numai eu, adică eu singur dacă era să fiu doar eu unul singur o listă întreagă, și tot făceam 35 la sută. Adică mai bine de un sfert din toate voturile care se exprimă când se votează. De unde matematic, și chiar dacă fac un exercițiu de geometrie, să duc o linie dreaptă de la punctl x, treijcini la sută, la punctul y, trejșase la sută, aia se în- seamnă că, și dacă e să iau în calcul forțele exerne de frecare, dacă iau la calcul rezistența pe care o opune chiar și  aierul unui corp care se află în mișcare, atunci tot îmi reiese că partidul a fost mai mult o frână. Bine, poate nu o frâ- nă, dar nici n-a pus osul la acelerație, că dacă accelera și ei, nu mai ne opream în punctul igrec și mergeam pe principiul forțelor de inerție și luam mai mult.

Acum mă gândesc că dacă nu ieream eu și se mergea pe partid fără ajutul meu, ajungea să ia partidul pe minus, că dacă scazi din 36 un număr de 35, și îl echilibrezi cu minu 2 unde intră for- țele de frecae și reținere, îți dă un nu- măr negativ, adică cu minus. De unde nu putem decât ca să conclusionăm că fără mine eram toată lumea pe nicăieri. Că deasta îmi și vine să mă felicit, că alții vrea numai să vadă partea goală la pahar. Alții de e na făcut ca mine? De ce na câștigat și alții, ca să ia un rezultat mare cum am luat ieu, că dacă ieream unul ca mine la fiecae județ, la ora atsa dispărea ciupa roșie. Și puteam să fa- cem totul bine, să progresm spre înain- te, nu să ne ridicâm înapoi ca acum, să trebuiască iară să cadă greutatea luptei pe umerii mei. Că eu duc, am umerii mari și țin luptele, dar cât să mai mă apese și pe mine tote aceste greutăți?

Tot ieu să duc partidul, țara, lumea asta în spate, tot pe mine să se cadă nevoia de progres?

O să lutăm dragă jurnaule, o să luptăm și o să câștigăm chiar și dacă am pier- dut, că în fiecare înfrângere e și o victo- rie, iar eu nu mă dau băut niciodată!

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile