JURNALUL PITICULUI PROMO – și se făcu fum alb

  • de

Dragă jurnaule,

Sunt zile întregi de când nu mai am pus ochi pe ochi și simt cum pe umerii mei a căzut iar toate problemele țării. Nu ie ușor să negocezi cu unii care nu înțelege arta lui compromis, unii care crede că vrea ei funcții numai așa, că e și ei la masă negocierilor. E ca când te-aș invita la masă și ai avea pretențea să mănânci tu primul. Așa ceva nu se face…

Că uite, din cauza la astfel de atitudini am ajuns șin situațea asta, că trebuie să ajungem să jucăm la compromis. Și e și vina la alegători că s-a lăsat confuzați de fel și fel de mesaje, că lea mers atenția la alții.

E nedreaptă jocul politicii, că uite în ce țară am ajuns să trăim din cauza la cei care numai rău a făcut, că a ajuns oamenii să fie atât de confuzi de a votat mai mult cu cei care a pierdut de fapt alegerile și acum suntem în situația complicată de compromis și negociere, ca să reparăm ceea ce oamenii a votat greșit. Nu ierea oare mai simplu dacă oamenii ar fi votat bine, ca să nu mai avem acum toată bătaia asta de cap? Nu era mai eficient să facem binele mai repede și mai clar, mai aplicat, fără toate negocierile astea care dă bătăi de cap și probleme la țară?

Și știi ce mănervează, dragă jurnaule? Că vine ăștia care abia dacă știe ce e aia funcție, guvern, responsabilitate, vine acum toți ăștia care e numai ciurucuri de ei, care na făcut în viața lor o faptă bună la un consiliu de administrație, care mai mult numai așa și pe dincolo, cu vorba căcu fapta nimic, și are acum pretenții exagerate de neacceptat. Da ce, când sa aliat America cu Franța la răzbiul doi mondial, a zis Franța că nu, nu, noi vrem să fim egali, să ne dați nouă comanda la flota a doua din Europa? Normal ca na zis că nu iereau egali, că America era pe locul prim în sondajele pe forța armată și America a condus bătălia. Că așa și cu ăștia, iei abia dacă știe ce e aia lupta cu ciuma roșie dar acum vrea să primească și ei funcție, să conducă ostilitățile? Păi cum să conduci luptele când tu abia dacă ai armată? Că numai ei, de unul singur, am făcut și vorbit și propus și luptat cât na luptat ei de când ia făcut mamele lor politicieni.

Și, cozonac peste pupăză, nu doar că ma dezamăgit românii care a votat greșit, dar mai trebuie să mă compromit acum și cu ăștia care vrea și ei funcții și încă dinalea inportante. De ce nu poate iei să înțelege că orice meserie se face la ucenicie, să stea în umbră, să asculte, să învețe și cine știe, peste niște ani, când prinde și ei esperiență, atuncea poate merge și ei să se luptă de la egal la egal cu ciuma roșie.

Norocul lor, și al țării dragă jurnaule, că eu numai la țară mă gândesc când fac orice fac, e că fiecare decizie pe care o decid eu este plină de înțelepciune. Că eu înțeleg că întro negociere mai lași de la tine, mai iei de la altul, faci ca să fie bine la toată lumea pentru tine cel mai bine. Ie miza prea mare casă mă craponez în fel și fel de detalii. E o muncă sisifilitică asta de negociere dar până la urmă cred că o să nențelegem. Că trebuie și ei să înțeleagă că atunci când negociezi vii cu ideile și propunerile tale, eu vine cu ideile și propunerile mele după care cădem la un compromis și facem așa cum am zis eu. Că contează ideile mai bune nu cine le zice, că dacă le zic eu eu oricum le zic pentru țară și pentru ca să fie bine.

A fost greu dar n-a fost nici ușor. Am făcut și am dezbătit de a ieșit fum alb din ideile noastre puse în dialog și dezbatere. E bine și suntem pe drumul cel bun, dar ne așteaptă și mai multe discuții și tare mie că unii are să murdărească fumul alb.

Am însă încredere că o să reușim să reparăm tot cea ce oamenii a votat greșit și o să ducem țara spre înainte, că înainte ierea mai bine.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile