JURNALUL PITICULUI PROMO – Victorie! Am înfrânt!

  • de

Dragă jurnaule,

Iată că am ajuns și la anul cu numărul 20-21 de când s-a început numărătoarea anilor cu plus. Chiar șașa, uneori mă gândesc cu milă la săracii oameni care trăia ei înainte să se înceapă cu numărtoaea normală, cum se chinuia ei să numere anii cu minus. Cum să aștepți la Revelion să zici „Doamne dă să fie bine la anul” când anul următor e din start cu minus? Trebuie că tare greu le-a fost.

Dar nu despre aste lucruri căutam eu să scriu dintre gândurile pe care le gândesc eu de ultima vreme. E bine că am scăpat de anul trecut. A fost greu, am avut multe de pătimit, dar am avut și probleme. Iar acum am parte și de înfrângeri. Că cear fi războiul dacă numai ai câștiga? Că dacă numai ai câștiga atunci cum ai mai știi de fapt când ai câștiga? E filosofic și cu războiul ăsta. Acum că mam pauzat o vreme și mai mam retras să mă reculeg și sămi regândesc strategia mă gândesc și la chestiuni dinastea: dacă eu câștigam fiecare luptă de unde mai știam dacă o câștig sau nu o câștig? Dacă n-ar egzista lumina de unde am știi că când e întuneric sau ce e ăla? Și dacă nam știi cum e la întuneric, cum neam mai zbate noi ca să ajungem la lumină? Mam tot gândit și ie și aicea un cerc viciat, e o problemă de dezechilibru de înțelegere pe care o are unii, că ie unii care zice că vai, vai, ai pierdut, tea răpus dușmanii, ce te faci, ce te faci? Păi cum că ce te faci? Te aduni, te lingi la rană, te vindeci, de strângi din dinți și apoi dai înainte că războiul e din mai multe rude? Că ca la table, poți ca să mai pierzi o linie, dar când judeci atent și dau cum trebuie cu zarul, la runda următoare dai marț și se calculează ca cum e dublu!

Știu bine, dragă jurnaule, că ie unii care ar vrea ca să nu mai fie Florinache în top, să nu mai se lupte el cu răul, cu ciumpa roșe, cu toate cele rele care m-am luptat eu ani de zile. Ie unii care crede că acum gata, am învins în victorie și numai e nevoie de oameni care să se luptă. Dr nu ie așa. Nu zic, am un gust amar, că cât mam luptat eu nu sa luptat nimeni și am făcut să fie bine, am ieșit la victorie, dar uite că sa băgat alții. Că așa e la politică uneori, cum nu ești atent, cum țuști câte unul și altul care sare de nicăieri și se înfige cu dinții la victoria ta.

Poate că mai am făcut și eu greșeli, căcine mai e fără lipsă de greșeală pe lumea asta? Dar ma săpat la spate fix oamenii care era cu mine la echipă, cre credeam eu că ie în colțul meu, că ieram la aceiași barcă în care oricum numai eu vâsleam iar ei stăteau mai mult așa, la ditau funție, plecați prin lume și făcea ei pe cine știe cine că ce mari sunt ei. Și poate caici am greșit puțin, că mam gândit că dacă na tras la barcă, de ce să mai tragă și la sfoară? Că așa ie unii care nu știe când se zică gata băi, mam terminat, mă duc și îmi văd de treaba mea în glorie. Numai că uite că roata se întoarce și se va întoarce, că nu a fost să nu se facă roata și pe partea cealantă. Că acum ie unii care crede că gata, sa văzut ei cu sacii în căruță și lasă că nu mai contează ăla care am dat eu la vâsle de am dus căruța asta înainte. Numai că ei nu știe că eu acum sunt, cum să zic, mă concentrez, îmi adun forțele, îmi calculez mișcările, îmi fac jocul și măsur și calculez. Și chear dacă acolo, la mijloc, adică la vârf, sa lepădat unii de mine, că mia și zis unii că ia întrebat, ia zi, te lepezi de Florin, te lepezi, și ei ca să rămână acolo a zis că se leapădă, dar și dacă sa lepădat, eu mă întorc la firul ierbii și mă regăândesc strategic, o să plec de la jos la sus, dacă de la sus la jos na ținut ca să facă schimbarea.

Mie și milă, dragă jurnaule, de ăia care crede că iar se cred pe cai albi, că ce mari a ajuns iei deși iei de niște ani buni numai pierde și eu chia și acum, că zice unii că am pierdut, eu am înfrânt pe toți dușmanii care a dat piept cu mine. Și o să înfrâng și de acum înainte, că nu moare cânii când vrea hamsterii.

0 0 Voturi
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile