La Casa del Sole, nimic cu fasole

  • de

Ți-e poftă de ceva bun? Vrei niște icre de crocodil cu piept de șinșilă tras prin tigaie și sote de icre de manciuria? Casa del Sole e locul ideal. Glumesc, n-au nici piept de șinșilă și nici icre de manciuria. De fapt, cine știe, poate că din-astea au.

Se făcea că a venit un prieten din Capitală și nu puteam să ies cu el la Cățeaua Leșinată, că nici nu știu dacă mai există locul ăla din Bărăbanț. Și nici la Perla Gării nu se cădea să mergem. Așa că am zis să ieșim acolo, la Casa del Sole, la o pizza și un pahar cu bere. Și chiar n-a fost rea ideea, căci locul e super drăguț. Mai fusesem, cred, o singură dată, în urmă cu destul de multă vreme, însă acum am descoperit terasa din laterală, una super discretă și retrasă. Mai discretă chiar decât SRI-ul, lângă a căror clădire e locul ăsta (e undeva în Centru, lângă Consiliul Județean). Sigur, dată fiind poziția, ai toate șansele ca la masa vecină să stea cine știe ce agent sau măcar vreun procuror sau ceva șefulică de prin CJ, însă trăim în România, așa că șansele ca niște băieți cu ochii albaștri să asculte tot ce zici, tot timpul, sunt oricum foarte mari.

Cum ziceam însă, locul e extrem de liniștit și curat. Și au un meniu cum nu prea găsești prin minunatul nostru orășel. Cel puțin în ce privește bucătăria italiană, oamenii au o  grămadă de chestii. V-aș zice câteva, dar nu vorbesc franceza, așa că mai bine priviți la poză.

N-au cine știe ce băuturi, însă au totuși suficiente chestii în meniu și, până la urmă, e restaurant. Servirea nu m-a dat pe spate, că băiatul ăla care se plimba printre mese părea că merge puțin cu încetinitorul. Probabil de la masca pe care o ținea în buzunarul de la spate, pesemne să nu-i intre virusul între fese.

Pizza a fost chiar ok, iar berea rece. Prețurile sunt însă puțin cam, cum să zic, două pizza și două pahare cu bere – și  am luat pizza așa, tradițională, carbonara, ce știam si eu să pronunț, nu cine știe ce specialități – s-au dus într-o sută, cu ciubuc cu tot. Sigur, există și chestii cu preț decent, dar există și chestii pentru care, dacă vrei musai să le încerci, ar fi bine să mergi în ziua de salariu. La toaletă n-am  ajuns, însă locul e foarte curat, chestie care mă face să cred că nu trebuie să fii atent pe unde pășești dacă te trece ceva.

Una peste alta, Casa del Sole e un loc chiar mișto, retras, pus strategic între Consiliul Județean, SRI și Curtea de Apel, cu un meniu făcut parcă pentru gurmanzi. Sincer, eu unul o să mai merg. Când iau salariul sau când mai vine vreun prieten de pe la București sau New York. Locul e super, aprobăm pozitiv și recomandăm cu încredere.

Bona Pettit

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile