La Conac. Am băut, dar am și mâncat

  • de

Când au deschis prima dată localul nu prea le dădeam șanse. Nu știu de ce aveam senzația asta. Poate din cauză că era plasat lângă un loc tare drag mie, Art-Cafe, și nu mă vedeam greșind prea des poarta, să intru la ei. A fost însă o treabă absolut diferită și, în final, tare faină. Mă enerva la început terasa aia doar cu betoane, dar au decorat-o acum cu tot ce trebuie, iar locul a devenit un fel de magnet de oameni. Serios, n-am văzut așa ceva, să stea lumea pe la intrare, așteptând să se elibereze o masă. Terasa din față e chiar drăguță acum, iar cea din spate merge la fix pentru ieșit cu gașca, departe de ochii lumii.

Interiorul, din păcate, pare o butaforie. Unele camere sunt ok, în timp ce altele îți dau senzația că se prăvălesc pe tine, cu sute de mii de oale și ulcele atârnate pe pereți. E un mare, mare kitsch per total, dar compensează prin curățenie și prin faptul că încăperile și mesele sunt bine proporționate, cât să îți dea senzația de intim în mulțime.

Mâncarea e însă bună. N-o să mă iau după un amic, pasionat de bucătărie, și care a cam strâmbat din nas la cum a fost gătită nu știu ce mâncare de vită. Mie unul, cam tot ce am mâncat acolo mi s-a părut bun. Chiar și când am plătit din banii mei. Lapte de pasăre? Unde mai găsești în Alba Iulia lapte de pasăre? Plăcinte pe lespede? Super bune. Pizza, mare cât o roată de bicicletă mare și la un preț absolut decent. Și bună. Restul chestiilor din meniu, care  e extrem de generos, nu-s tocmai ieftine. Însă nu e nici băgare de mână. Ciorbele încep de la 15 lei, iar un fel principal, din pui și porc, e în zona a 30 de lei. Au chiar și rață, doradă sau somon, dar pentru astea aștept să ia gagică-mea salariul. Și au 13 feluri de desert! 13!!!

În ce privește băuturile, unde îmi place să cred că mă mai pricep, că am niște prieteni buni cititori de etichete, aș putea să-i laud, dar nu prea. Au cam de toate, de la vinul casei și bere normală până la fițoșenii. N-au însă rom. Cum, dom’le, să ai ditai așa locul și să n-ai rom? Adică, au ceva, dar e din-ăla de merge bine pe post de dezinfectat. Nu chiar R26, dar nici ceva băubil așa, singur. Și-apoi, nu pui dom’le Cachaça, în meniu, la categoria rom. Că te trag brazilienii de păr. E ca și când ai pune pălinca la grămadă cu vodca, pe motiv că ambele-s tărie. Nu se face. Unde mai pui că e păcat de paharele alea atât de mișto, să pui în ele ieftinituri ponosite.

Una peste alta, aprobăm pozitiv acest local și vă recomandăm să mergeți cu încredere, de preferat în ziua de salariu.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile