La Sergio – Ieftin ca la mama acasă

  • de

Nu e deloc ușoară viața la SmartCity. Se făcea că era sâmbătă după-masa și, prin Centru, urla o liniște de aproape că-mi acoperea chiorăitul mațelor.

Unde naiba poți merge să halești ceva? Știu, sunt câteva locuri așa, mai la fiți-piți, dar eu aveam buget de student.

M-aș fi dus până la Mall, acest cel mai mare împinge-tava din țară, dar încă nu dăduse nenea Șică liber la mâncătoriile din interior. Și uite așa, cum orbecăiam eu pe stradă, mi-am adus aminte de un loc în care mai mâncam, din când în când. Și care e o veritabilă excursie în timp, că totul pare rupt dintr-un film de anii 80: La Sergio. Pizzerie, restaurant, cafenea, ce-o mai fi.

Mi-am luat repede gagica din dotare și i-am zis: beibi, te scot la masă! De fapt, mi-era lene să merg pe jos, așa că am rugat-o să mă ducă cu mașina. Căci Sergio ăsta e taman la intrare pe Goldiș, vis-a-vis de facultatea popilor.

Mica terasă din lemn, genul acela pe care o găsești de regulă între blocuri, era aproape goală. Un cuplu de bătrânei ieșise să mănânce în oraș. Chestie drăguță, zic eu, mai ales că păreau niște oameni pe care nu-i dau pensiile afară din casă. Și e foarte bine că mai există câte un loc din ăsta, în care-și permit să iasă și ei. Că totul e ieftin! Băi, dar așa de ieftin încât te enervează că o apă minerală costă cât jumătate de ciorbă. Meniul e destul de bogat și fac fel și fel de chestii, de la ciorbe, tochitură, friptane, mici,  chiar și pizza, plăcinte sau papanași. Băuturile sunt așa, în gama „populară”, fără nimic de fițe. Dar mâncarea!

Să ne înțelegem: două ciorbe de burtă, cu pâine, ardei și smântână, o ciorbă rădăuțeană de pui, la pachet, plus două ape minerale: 45 de lei!

Locul e destul de curățel, deși pare, cum ziceam, genul de bar-de-zi de pe timpuri, iar servirea e chiar ok. Cu ex- cepția acelui vibe de terasă de cartier, ceea ce și e în fapt, La Sergio chiar e un loc în care merită să mergi să mănânci. Că-i bun și e așa de ieftin de poți merge să mănânci un „meniul zilei” cu banii pe care i-ai fi dat pe un pachet de țigări. Da, au și meniul zilei! Aprobăm pozitiv!

Bona Petit

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile