Lolek și Bolek ai politicii locale

Dacă în ce privește pandemia stăm bine, adică suntem pe undeva pe nicăieri, departe de acel normal la care sperăm să revenim – dacă o să mai revenim vreodată – în ce privește normalul politic el este fix așa cum ne așteptam, cum ne-am obișnuit. N-a dat încă pandemia binelui în politicieni, nu i-a prins deloc virusul corectitudinii, al performanței, al tuturor acelor chestii pe care le clamau înainte de alegeri.

Acum un an aveau toate soluțiile. Tot ce-i ținea în loc era PSD-ul, care parcă pusese dop la robinetul bunăstării, de nu putea Florin Roman lăsa laptele și mierea să se prăvălească asupra populației. PNL-ul avea de toate, experiență, voturi și, mai ales, acest as de treflă al alegerilor, faptul că nu era PSD. Cei de la USR-PLUS aveau atâția specialiști și profesioniști că n-avusese nici CDR-ul în scripte așa ceva. Eram la un pas de bunăstare, de prosperitate, de competențe în administrație, de reformă, de meritocrație, de autostrăzi, spitale, școli, pensii și salarii.

Ei bine, am făcut pasul și iată-ne în gol. Nu e vreo surpriză, nici faptul că niște politicieni ne păcălesc și nici faptul că noi, pentru a câta oara?!, ne lăsăm păcăliți.

Pe zi ce trece aflăm că aia nu se poate, că aia nu merge, că înainte să ne fie mai bine are să fie mai rău. E propria grea moștenire, marte în retrograd și te miri ce altceva, căci toate proiectele și soluțiile par să se fi evaporat în vâltoarea marii împărțeli. Soluțiile să mai aștepte, că momentan e problemă mare cu ciolanul. Peste tot, în țară, se negociază. La Alba la fel, iar negocierea se lasă deseori cu ceartă. Te și apucă râsul când vezi două găini politice, care n-au produs măcar o idee în minuscula lor carieră politică – alde Beniamin Todosiu și Mihail David – acești Lolek și Bolek carpato-danubieni, cum se ceartă ei de parcă s-au pus două idei mărețe una contra alteia. De parcă e lupta dintre bine și rău, dintre ființă și neant. Doi guguștiuci pe care hazardul i-a pus în fruntea unor partide care în Alba n-au adus absolut nimic nou, se ciondănesc ca două țațe, care să-și pună sluga lui în te miri ce post. Încă n-am aflat ce anume fac sau vor să facă, din tot ce au promis. Însă ne e clar că nici să împartă nu știu. Doi oameni mici ajunși în fața unui tort mare, pe care din haporeală nu-s în stare să-l împartă. Probabil că râd ăia din PNL când îi văd ce proști sunt și-l citează pe celebrul Van’Ghele: băi, ăștia nici să fure nu știe! Păcat că nici cei din PNL nu-s dispuși să-i învețe.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile