Luzării de serviciu

  • de

Sunt cel puțin vreo câteva persoane care după alegerile astea pot să privească în oglindă și să afirme, cu admirație: băi, dar mare prost ai fost. Și nu, nici măcar nu e vorba de AUR, deși ar fi și acolo unii care regretă că nu s-au lipit, iar acum e prea târziu și trebuie să-și vadă de afaceri și imobiliare. Mai nasol e însă cu PSD-ul, pe care cei mai mulți îl dădeau fără șanse la Senat. Că fuseseră iar niște intuitorii lui pește prăjit, analiști media din spectrul copy/paste, care dădeau sigur postul la USR, în baza unor simulări făcute prin te miri ce bucătărie. Spre exemplu, unui fost viceprimar, actualmente consilier parlamentar, i se oferise ocazia să meargă și să candideze. Unui alt afacerist, mare goangă cu interese imobiliare prin Cetate și magazin cu multe magazine în el, i se oferise și lui. Contra cost. Nu mai zicem de ăia fugiți pe la ProRomânia, care altfel ar fi avut prima șansă. Și uite așa, toți ăștia, versații în ale combinațiilor și politichiei, l-au pus pe amărâtul de brutar în situația de a-și cumpăra haine noi pentru serviciul nou. Asta nu-i nimic însă. Să-l vedeți pe Matieș când are să afle că programul de lucru la Senat începe de luni după-masa și ține până miercuri dimineața. O să vrea să fie senator pe viață.

În timp ce la București liderii partidului se certau pe funcții cu cei de la PNL, unii de pe la USR-ul local își frecau mâinile de emoție și se rugau la dumnezeul opoziției să-i țină departe de ciolan. De ce? Păi, odată pentru că asta ar fi pecetluit combinatul și la nivel local alături de PNL. Și apoi, ar însemna că trebuie să propună și ei niște oameni acolo, pentru direcții și deconcentrate. Or, nu doar că nu prea au oameni pentru așa ceva, adică nu din aceia pregătiți și cu experiență, că doar oameni, care să respire, au cât să acopere niște funcții, însă treaba asta i-ar duce iar într-un circ cu cei din PLUS. Că doar David Devito, Râștei și ceilalți de pe acolo abia așteaptă să ceară ce funcții le zice Dumitrel să ceară, ca să fie bine pentru alianță, sanchi.

Cică ALDE și PRO România nu mai fac fuziune în Alba. Ha ha ha. Una dintre cele mai bune glume din ultima perioadă. Păi, hai să fim serioși, când ai două partide care au luat aproape 4% fiecare, le pui să meargă în echipă și rezultatul final e sub scorul luat la locale de oricare dintre cele două, despre ce fuziune mai poate fi vorba? Și-apoi, fuziune între cine și cine? Că cei de la ALDE abia dacă adună de o echipă de o echipă de handbal, și aia mixt, iar dacă Dîrzu e game over în PSD, toți cei fugiți la PRO se vor întoarce acasă. În logica asta, și noi putem zice că am renunțat la ideea de a ne extinde imperiul media prin achiziționarea The Economist.

Etichete:
0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile