Mă întorc la tine iar și iar

  • de

Acum că e consilier parlamentar și consiliază mai mult în acte, până se găsește o sinecură, ceva, Paul Voicu are atâta timp de nu știe ce să mai facă cu el. Sigur, mai suni un Dumitrel, mai scrii unui Hațegan, mai te dai bine pe lângă unul sau altul, dar tot îți rămâne o grămadă de timp pe care trebuie să-l umpli cu ceva. Așa că, de vreo două trei ori pe săptămână, zice-se, Paul Voicu încă merge pe la Primărie. Așa, să mai stea la o cafea și la o poveste cu Mariana Giurgiu și cu restul băieților și fetelor din cercul intim. Că doar, vorba aia, încă mai sunt diverse contracte în derulare, diverse achiziții de făcut, diverse chestii despre care noua conducere n-are încă habar. Sau poate că e doar așa, un fel de reflex, precum la câinele lui Pavlov, și de câte ori se trezește Hava fluierând pe la Bruxelles, Paul Voicu dă fuga la Primărie.

Ce ți-e și ghinionul ăsta, dom’le. Tocmai când s-a ieșit din carantină, când s-au terminat alegerile și erau gata și băieții de la miliția locală să demonstreze noii conduceri a Primăriei de ce-s în stare, a avut sărmanul Daniel Ilcu neșansa aia de a făcut, la ceas de seară, zob o mașină a Primăriei. Că sanchi i s-a făcut rău la volan, că așa și pe dincolo, mai vedem când vin rezultatele de la probele recoltate. Oricum, cert e că băieții erau pregătiți să se apuce de treabă, să reînceapă activitatea de adunat bani, de dat amenzi și, mai ales, de ridicat mașini. Da, că poate nu știați, dar de când cu pandemia, dar mai ales cu campania, s-au suspendat și acțiunile alea care mai nasoale, care riscă să irite cetățeanul. Și-apoi, mai e și o chestie, că au început să măcăne și băieții ăia cu firma de ridicat mașini. De ce? Păi simplu, că ei de capul lor nu pot ridica nimic. Trebuie să meargă ăia de la Locală să dea amenda și să-i cheme să ridice. Iar până ăștia sunt în stand-by, ăia nu ridică nimic și deci nu produc nimic. Iar cum situația lui Ilcu a devenit cel puțin incertă, ca să nu zicem că e pe făraș, s-ar putea să nici nu înceapă prea curând. Pe de altă parte, mare bucurie, va reîncepe operațiunea de taxare a parcărilor publice. Că e nevoie de bani la buget, și-apoi, sigur, e normal să se taxeze parcările alea. Cu condiția să se și construiască parcări, că altfel nu-i tocmai ok.

Ați observat că pandemia tinde să fie tot mai soft în Alba? Că-s tot mai puține cazuri, că pare că am intrat și noi în rândul județelor unde e bine, frumos și fără risc de carantină. Păi, pare că s-au prins și conducerile Spitalului și DSP Alba de schemă. Adică, dacă avem un sistem cretin, în care dacă muncești ca nebunul și testezi, și implicit descoperi mai multe cazuri, riști carantina, de ce ți-ai mai bate capul? Așa că testăm și noi mai lejer, găsim pe ici pe colo niște cazuri, facem să fie bine. Și chiar dacă în ce privește numărul de cazuri grave, de internări la ATI sau decese treaba nu e roz, măcar statistic, pe coeficienții lui pește prăjit, suntem în siguranță. În ce privește carantina, că legat de virus, să vină naibii vaccinul ăla odată.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile