Mâncare ca la mine acasă, chiar la mine acasă

  • de

Bine, de fapt e la gagică-mea acasă. Că, vorba unui prieten, când mi-am luat gagică de fapt m-a luat ea pe mine (sărmana, ce-o fi fost în capul ei?) și nu m-am așezat la casa mea ci la casa ei.

În fine, să trecem peste lamentări și  să ajungem la super mega rețeta pe care nici ăla de înjură mult, Chef Gordon sau cum îl cheamă, n-ar putea să o refuze.

Adică, să ne înțelegem, planificam, cu banii câștigați din vânzarea acestei reviste, să-mi scot iubita la restaurant. Spre norocul si bucuria mea, au dat ăștia de la stăpânire directivă cum că toate restaurantele să se închidă. Iuhuu! Așa că am bani să o scot din dormitor în bucătărie.

Să purcedem însă spre această mi- robolantă și nemaivăzută rețetă de haleală. În primul și în primul rând, se face  o cafea. După care se aprinde o țigară, două, se mai face o cafea și se repetă treaba cu fumatul. Să nu ne înțelegeți greșit, nu recomandăm nimănui să fumeze sau să bea cafea. De ce să aibă toți parte de frumusețea și plăcerea viciilor?

Se ia apoi o tigaie mai mică sau mai mare, sau medie, care cum are prin casă. Se pune tigaia pe aragaz, nu îna- inte de a ne asigura că aragazul funcționează și flacăra e vie. Nu e neapărat flacără violet, dar flacără să fie.

Se pune apoi puțin ulei în tigaie. Puțin mai mult. O să vedeți de ce. Se lasă puțin uleiul să se încingă. Dacă nu vă dați seama din textura lui că e încins, puteți băga un deget să vedeți dacă frige. Se  iau apoi două felii de bacon, din-acelea subțiri, de fițe, cum cumperi doar în ziua de salariu. Se așază frumos în uleiul încins și se ascultă atent cu urechea până face „sfâr, sfâr, sfâr”. Se iau apoi două ouă proaspete care se sparg cu atenție, la mijloc, prin procedeul ciocănirii de marginea tigăii. Atenție mare să nu se spargă gălbenușul să se amestece cu albușul, că iese un fel de fuziune între PNL și PDL, pe care o poți mânca dar nu mai e ce trebuie. Se așteaptă apoi o vreme, depinde de intensitatea focului și calitatea tigăii. Din când în când se mai ia cu o lingură, mărime medie și atenție să nu fie din plastic, din uleiul încins și se toarnă peste ouă. Așa, să se facă pe ambele părți, dar să nu se ardă deasupra, ca să rămână gălbenușul ok, să poți înmuia pâinea în el.

Se pune în farfurie și se servește cu pâine și multă încredere. Merg și niște murături. Dacă ai, bogatule! Poate fi prânz, mic dejun sau cină, în funcție de cum te simți. Porția este gândită pentru două persoane cu venituri mici sau o persoană cu venituri medii. Poftă bună!

Bona Pettit

P.S. Dacă sunteți cuminți și Governul ține închise barurile și restaurantele, săptămâna viitoare vă învățăm cum să faceți sandwichuri sau cum să mâncați pufuleți în parc, pe bancă, în timp ce beți bere la sticlă de plastic.

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile