Marius Filimon, vicele cel mai beton

Proaspăt ales viceprimar la Alba Iulia, prin grația PNL și a lui Ion Dumitrel, Marius Filimon e unul dintre cei mai discreți politicieni din ceea ce se vrea „generația nouă”. Asta dacă la vârsta și vechimea lui politică se mai poate vorbi de așa ceva. După vreo două decenii petrecute în linia a doua a partidului, iată că i-a  venit și lui vremea să arate  ce poate.

Cine e băiatul ăsta și ce vrea, n-o să aflăm din CV-ul lui, cel postat pe site-ul Primăriei, că e mai subțire ca o foaie de ceapă. Și totuși, să facem o scurtă trecere în revistă, înainte să trecem la lucrurile pe care nu le zice despre sine. În anul 1995 termină Liceul Militar, chestie care-l recomandă probabil și  azi pentru poziția de soldat ascultător al partidului. Termină, în anul 2.000, o școală mai mult decât decentă, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Facultatea de Electronică și Telecomunicații. După asta, când deja se înscrisese la partid, mai face și o facultate de management, la o celebră fabrică de diplome, Academia Informatizată pentru Științe Tehnice, Economice, de Drept și Administrație din București. Adică la AIS- TEDA, aici, în Alba Iulia. În anul 2004 începe un master la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, pe care nu-i clar dacă-l și termină, conform CV-ului de pe site-ul Primăriei.

În anul 2001, în timp ce e student la management, la acea privată de renume, se angajează la MEMRB România, o companie cipriotă care furnizează informații în domeniul retail. Un an mai târziu ajunge la ADR Centru, un loc unde, se știe, toate funcțiile sunt ocupate pe merit, de către toți conectații la partid și plozii acestora.

De aici, chestie care nu mai apare în CV-ul de viceprimar, intră sub aripa protectoare a lui Simion Crețu, care-l inițiază în tainele politicului. Câțiva ani mai târziu, în 2006, pe merite și bună purtare, ajunge angajat la Instituția Prefectului, de unde în 2008 se întoarce la ADR, căci se schimbă ploile în politică și PNL iese din combinația guvernamentală. În anul 2011 se retrage, strategic, în „sectorul privat”. Unde anume?

Nu e nevoie să știe lumea. Important e că rămâne un pion stabil în cadrul PNL, unde – după marea fuziune – se apropie tot mai mult de tabăra Ion Dumitrel și Marius Hațegan.

După 2011 nu-i foarte clar cu ce se ocupă, însă în prezent îl regăsim acți- onar, jumi-juma cu soția, la SC Dimars Invest SRL, o firmă înființată în 2015 și care se ocupă cu comerțul pe internet. Pentru o vreme, zic unele surse,  se ocupa cu păcănelele, pe care le amplasa prin diverse baruri, activitate la care a renunțat între timp. Firma asta, Dimars, a reușit anul trecut o cifră de afaceri de peste jumătate de milion de lei și un profit de puțin peste 30.000,  în timp ce anul precedent a fost ceva mai rău, cu afaceri de 400.000 și profit de 20.000, iar cu încă un an înainte, la peste 350.000 cifră de afaceri aproape că n-a făcut profit deloc.

Cu toate astea, Marius Filimon o duce destul de bine, dacă e să ne luăm după ultima sa declarație de avere. Sau, mă rog, a dus-o bine, în vremea în care câștiga bani, căci acum se pare că trăiește din ce a agonisit.

Pe lângă casa, primită donație de la părinți, noul viceprimar mai are și o casă de vacanță în Ungaria, împreună cu Simone Albani Rochetti, mare goangă pe la PNL, și un anume Rusu Sebastian.

Conturile lui Filimon arată absolut decent, cu unul curent, de vreo 27.000 și un depozit bancar de 50.000 de lei. Pe de altă parte, atât el cât și soția și-au împrumutat propria firmă la modul serios, cu peste 43.000 de lei el și peste 136.000 de lei ea. În ce privește veniturile însă, aceeași declarație de avere ne arată un viceprimar aflat la limita subzistenței, căci amândoi își iau câte un salariu anual de sub 17.000 de lei anual de la firma pe care o dețin. Practic, un salariu minim.

E drept, soția mai încasează din diverse colaborări, căci e oengistă de succes, cum îi șade bine oricărei soții de politician. Bașca, acum că a ajuns soțul viceprimar, candidază și ea pentru un post în Consiliul Economic și Social, la București, „din partea Drepturilor Omu- lui”, cum zice chiar ONG-ul pe care-l conduce. Că așa e în familiile liberale, unul trage la partid și altul în societatea civilă, ca să fie bine, să nu fie rău.

Una peste alta, pare că postul ăsta de vice i-a venit ca o mănușă domnului Filimon, că altfel ajungea să facă foamea sau să tot consume din ce a pus la teșcherea în anii buni. Și sigur are la teșcherea, căci numai cotizația pentru candidații eligibili la locale a fost de 5.000. Iar el a fost în două luntri, și la CJ și la Consilul Local. E drept, ăia îi primește înapoi, că statul e băiat bun cu politicienii modești și le dă înapoi.

 

 

0 0 Votează
Article Rating
Înscrie-te
Notificare de la
0 Comments
Răspunsuri în text
Vezi toate comentariile